icon

Ako často sú prednášky a prax na medicíne?

sandri2009
5. feb 2025

Ahojte. Chcem sa opýtať, že ako často sa chodí na medicínu, keby študujem všeobecné lekárstvo ? Chodí sa od PO do PIA všetkých 6 ročníkov ? Vopred ďakujem za odpoveď a prosím, blbé komentáre si nechajte 😀. Ďakujem

thereisabear
5. feb 2025

Neporadím ale tak aspoň školu napíš.

larinka552
5. feb 2025

Ako casto sa chodi? Ved asi ako dostanes rozvrh nie? Ak mas stastie, piatok je volny. Ale spoliehat sa na to neda. Kazdy semester je rozvrh iny.
Tu mas aj nazorne rozvrhy. Minuta googlenia, nz 😉 (sorry za blby komentar 😅)
https://www.upjs.sk/lekarska-fakulta/studenti-l...

brrunetkaa
5. feb 2025

Poviem ti tajomstvo. Na stránkach školy sú aj rozvrhy…Google je super

rebi789
5. feb 2025

@sandri2009 Pozri si rozvrh na stránke fakulty o ktorú máš záujem

sisa_s
5. feb 2025

1.-3.podla rozvrhu, vacsinou po-pia a od rana do vecera pokojne..a 4.-6.vyuka v nemocnici na klinikach najma, tiez po-pia...vynimocne boli rozvrhy, ze bol 1 den volny v tyzdni, ale zase ostatne dni nasekane, takze nic moc

larena
5. feb 2025

Zalezi na ročníku..ja som skoro kazdy semester mala den volny a niektory semester som mala taký že o 11 som skoncila skoro kazdy den (ale začínali sme o 7:20) ale to bolo tusim prvy rok len..ale nikdy som nebola v skole alebo na praxi od skorého rana do vecera..ale tiez som nechodila na uplne vsetky prednášky..radsej som sa ucila doma to čo bolo prioritné😀

keksik83
5. feb 2025

@sandri2009 môj muž mal rozvrh vždy od pondelka do piatka, keď nebol v škole, učil sa na intráku či doma. nepoznal nijaký sviatok, piatok... on však skončil pred takmer 20-imi rokmi, kedy sa učilo učilo, informácie sa hľadali v knižnici a nič nebolo zadarmo. keďže pracujem v školstve a muž je momentálne jeden z top odborníkov-operatérov vo svojom odbore, viem, o čom hovorím.

lalu_sk111
6. feb 2025

@keksik83 len by som podotkla, že ani teraz nie je nič zadarmo. 😊

lalu_sk111
6. feb 2025

@sandri2009 Rátala by som s každodennou dochádzkou..Moja fakulta bola veľmi problematická s chýbaním. Nikoho nezaujímalo, že si chorý (chrípka, príušnice, kiahne v dospelosti - peklo). Všetko povinne nahradiť..a to sa už len čarovalo. Prísť v sobotu na pol dňa a dúfať, že dostaneš podpis. 🙂

aellea
7. feb 2025

@brrunetkaa akoze nechapem taketo komentare, pyta sa konkretne na lekarsku fakultu z praxe. Ja som chodila na nieco uplne ine a teda v skole som bola tak 2h za tyzden... prednasky nepovinne a cvika tiez

taktotedanie
7. feb 2025

@sandri2009 1-3 po/pia striedaju sa cvicenia a prednasky, niektore aj do 17:00hod napr
4-6 podla rozvrhu klinik, vsetko individualne
A ano oplati sa chodit aj na prednasky? Napr v ke sme mali elektronicke statistiky a ku skuske sa vytahovalo zo systemu aj kolko si odchodil vsetkych prednasok a veelmi radi sa skusajuci pytal na otazky a temy, ktore boli na prednaske a ty si na nich nebola/nebol nedajboze ked tu prednasku mal samotny skusajuci takze sa oplati ai odchodit vsetko poctivo

sandri2009
autor
7. feb 2025

@aellea Ďakujem, že aspoň niekto to pochopil 😅😀. Lebo ako mi tu niektorí napísali, že je rozvrh na stránke, okey, ja viem. Ale mňa zaujímalo, ako to je reálne, kto má reálne skúsenosti, že ako to naozaj funguje.

taktotedanie
7. feb 2025

@aellea nemozem porovnavat medicinu s nejakou vysokou skolou kde si max 2 hodiny
Na medicine nemozne

keksik83
8. feb 2025

@lalu_sk111 pracujem v školstve, viem porovnať, nároky na žiaka/študenta sa všeobecne veľmi znižujú. navyše, muž máva sem-tam na sále študentov medikov, takže presne vie, ako fungujú teraz.

marca12
8. feb 2025

@keksik83 Mas uplnu pravdu. Ja ked pocuvam ako teraz studuju,je mi z toho smutno smiesne. To sa neda porovnavat studium pred 20-30 rokmi,ked sme studovali my so sucasnostou. Ja uz mam pocit,ze aj tu medicinu vystuduje uz pomaly kazdy,ak sa tam teda dostane.

taktotedanie
9. feb 2025

@marca12 nevystudujd neboj

aellea
10. feb 2025

@taktotedanie no ved ano, preto o tom hovorim, ze sa pyta na sucasnu realitu. Ja som studovala pred 20+ rokmi, bol kreditovy system, takze som si napr. v 2.rocniku robila predmety z 3. a 4. apodobne

taktotedanie
10. feb 2025

@aellea ja som odpovedala
Teraz su casto predmety podmienene cize ked nema napr biologiu 1 nemoze ist na biologiu 2 co je podmienka a konci na skole

lienka.7
10. feb 2025

@sandri2009 no ak si dáš externe štúdium, tak len v sobotu. 👌

zuzanockamt
10. feb 2025

@lienka.7 Medicínu externe? 🧐🤔

zuzanockamt
10. feb 2025

@lalu_sk111 Dnešné štúdium a štúdium pred 20+ rokmi sa porovnať nedá. Dnes berú všetko a končí všetko.

taktotedanie
10. feb 2025

@lienka.7 externe studium mediciny NEEXISTUJE na sr ci cz

larinka552
10. feb 2025

@lienka.7 externe sa medicina studovat neda ani sa nikdy nedala. Neexistuje aby niekto dokazal ziskat titul Mudr. ak by v skole stravil 2 hodiny do tyzdna. 😳 Casovo by to vychadzalo mozno tak na jediny predmet.

sandri2009
autor
10. feb 2025

@lienka.7 Externe isto nie a veď to nie je ani možné.

lienka.7
10. feb 2025

@zuzanockamt
@taktotedanie
@larinka552
Dámy, na mňa tu nemusíte reagovať, ja tu nezadavam taketo stupidne otázky. Každý normálny človek vie, že medicína je denno denne štúdium. Pýta sa to len flakac.
Mimo to, bolo jej tu už napísané, že stačí si pozrieť rozvrhy. Za 5 s jej to ujo google vyhodí. Výučba je celý týždeň, ide len o to, či celý deň alebo ako je casovo počas dňa rozdelená.