Ako dlho ste zotrvali na vysokej škole?
Ahojte, len tak by som sa Vás chcela opýtať do kedy ste vydržali na vysokej škole
?
Zatial som zvladla 1 semester tak uvidíme dufam že až do BC😂
@alchemilkazltozelena jaaaj zle som pochopila, prepac.
No, nie tazky odbor - zmena skoly. Prva volba bola skor socialno/psycholog. zamerania (cize miziva sanca na uspesne zamestnanie), aj tak som mala v druhaku vazny uraz, takze prerusenie najprv na rok a potom zmena skoly, kvoli zdravot. problemom mi to cele trvalo 10r do uspesneho konca 🙂
Jednu prednasku..zhltla som zbalene rozky vylustila.krizovku a uz ma viac nevideli..🙈
Do Bc. 4 roky (počas toho prvá dcéra), do Mgr. 2 roky, do PhD. 3 roky (počas toho druhá dcéra). 🙂 Plánujem ešte ďalšiu (dcéru/syna aj školu🙂)
@motylikova toto velmi obdivujem, chvalim a fandim! 🤗💪🥳👍🍀💪 Mam kamosku ktora studovala medicinu a po 10 rokoch a 3 detoch ju uspesne dokoncila. Neskutocny obdiv mam voci takymto sikovnym maminam ☺️👍🥳💪
@veronice ďakujem za pekné slová 🙂 mňa samotné učenie sa našťastie baví. Síce boli aj teórie, ktoré som pretrpela po každej stránke.
Mala som však šťastie aj na vyučujúcich, ani neviem spočítať, na koľkých prednáškach a skúškach som bola tehotná (obe tehotenstvá rizikové) alebo potom aj s bábätkom, dieťaťom. Dokonca aj na terénne cvičenie zo zoológie, kam sme šli na týždeň, mi dovolili dcéru, keďže som bola slobodná mama vtedy. Jeden pán docent ju na náročnej vychádzke aj chvíľu niesol na rukách, keď som nevládala - no úžasní ľudia to boli. Chodila so mnou občas aj na prednášky, bola ako malá veľmi dobrá, spokojne si tam kreslila (dnes vyhráva výtvarné súťaže, smejeme sa, že možno aj vďaka tomu :D ). Študovala som aj prírodné vedy, keď už bola väčšia, milovala našu botanickú záhradu a zoologické chovné stanice, dodnes má skvelý vzťah k zvieratám. Samozrejme, to boli výnimočné situácie, keď mi ju nemal kto postrážiť, nie na dennej báze ani zďaleka, ale sú to pekné spomienky. S mladšou som chodila na denné doktorandské štúdium, to boli tiež niektoré veselé príhody. Hlavne, keď po štániciach pribehla do miestnosti, lebo už nevedela vydržať, a celá komisia sa z nej šla roztopiť, aká je krásna :D
Ešte v prvom ročníku nám jedna moja vyučujúca, jedna z najlepších žien a vedkýň, akú poznám, povedala, že ženy to majú veľmi ťažké, aby skĺbili kariéru aj deti, ale je to možné a tí, čo naozaj chcú, to zvládnu. Tak nejako podvedome som na jej slová myslela potom počas celých tých rokov a posilňovali ma, keď som to chcela vzdať.
Nakoniec bola jedna z tých, čo mi gratulovali k PhD., stretli sme sa tam po rokoch (tretí stupeň som robila na úplne inej škole) a keď som jej pripomenula tú jej náhodnú poznámku a poďakovala sa jej, mala slzy v očiach.
My ženy toho zvládneme neskutočne veľa, len treba chuť a odvahu.
Ja stále cítim, že ešte je viac cieľov predo mnou ako za mnou. A veľmi držím palce všetkým, čo s láskou a odhodlaním naberajú vedomosti 🙂
@lydia277 záleží od univerzity, ak priamo Trnavská, tak odporúčam ich internát stávila som na ňom dva roky a musím povdať, že asi najlepší, na ktorom som bola. poprípade intenát MTF. Ak sa chystáte na UCm tak oni majú vlasntý internát, ale s ním nemám skúsenosti. A čo sa týka toho, že dokedy som vydržala na škole, tak až do promocii.
5 rokov do Mgr.,vyska bola super, kamosky, chalani, party, vela, vela smiechu, super prednasky, stresy na skuskach, prva laska, paradne vylety, mne sa tam pacilo viac ako na strednej... By som si to rada zopakovala
@pseudomonas87 môžem sa opýtať čo ste študovali?
@motylikova krásny príspevok

@lydia277 ja som bola v trnave 1 semester :D a nikdy viac.. hrozne mesto aj ludia aj skola aj vsetko.. trnavu budem neznasat do konca zivota co uz 🤷♀️ ja som bola na intraku UCM tusim priamo na pg fakulte, uz sa ani nepamatam, bol to rok 2006 🤦♀️ pozeram ze si z vranova, riadne daleko do TT.. ja som nechala skolu kvoli vzdialenosti a aj narocnosti studia.. aj kvoli vsetkemu vlastne.. potom som odisla byvat na byt na pruvat a to bolo z blata do kaluze, a tak som po 1.semestri dala bye bye trnava uz navzdy.. nikdy nezabudnem na ten oslobodzujuci pocit ked som nasadala do vlaku 👍 ze navzdy konecne odchadzam z tohto otrasneho mesta