icon

Ako obhájiť odmietnutie očkovania pre prax na SZŠ?

1. okt 2025

Dobrý deň, odmietli ste očkovanie proti žltačke typu B a obhájili ste si to a neyhodili Vás zo školy? Začala som teraz v septembri chodiť na SZŠ externou formou na odbor praktická sestra, zaočkovať sa nechcem dať, ale je to podmienka nástupu na prax. Dokážem to vyriešiť?

anonym_821c12
1. okt 2025
@anonym_autor

@viestta @viestta @stellarstar Mám, uvedomujem si, aké by boli následky a zaočkovať sa dám, len som bola zvedavá, či sa niekomu podarilo z toho očkovania vykrútiť

@anonym_autor ty si pekny kvietok... vykrutit sa z ockovania... si myslis, ze to je nieco pre srandu? Ako k tomu pridem ja ako pacient, ked mi budes robit ktovieake vysetrenie a mozes ma nakazit? Neskutocne...

anonym_ffc783
1. okt 2025

Prosím ťa aké zdravotníctvo študuješ? Kam ďalej? Ja neviem, či by som chcela aby mi brala krv sestrička čo sa boji očkovania(ihiel?) a snažila sa z toho vykrutit. Našťastie naše sestričky sú super avzdy ukľudnia

alickapusinka
1. okt 2025

ja som si chcela urobiť 1 ročnu školu v odbore sanitárka na katolickej univerzite v Ružomberku a opýtala som sa či budem musieť mať očkovania že áno že to je základ bez toho nemôže byť prax tak som sa ani nehlasila.

alickapusinka
1. okt 2025
@anonym_ffc783

Prosím ťa aké zdravotníctvo študuješ? Kam ďalej? Ja neviem, či by som chcela aby mi brala krv sestrička čo sa boji očkovania(ihiel?) a snažila sa z toho vykrutit. Našťastie naše sestričky sú super avzdy ukľudnia

@anonym_ffc783 ona sa zrejme nechce dať zaočkovať aby jej nenastali z očkovania zdravotne problém nie že sa bojí ja som to pochopila tak.

autor
1. okt 2025
@alickapusinka

@anonym_ffc783 ona sa zrejme nechce dať zaočkovať aby jej nenastali z očkovania zdravotne problém nie že sa bojí ja som to pochopila tak.

@alickapusinka Si jedina, ktora si to pochopila

autor
1. okt 2025

Nechce sa mi reagovať na invektívy typu, že som kvietok a pod.
Jasne som napísala, že na tej škole už som a že sa zaočkovať dám, len mám strach.

autor
1. okt 2025
@anonym_64d828

Ja som na prvú dávku šla lebo som chcela ísť tiež na praktickú sestru.. Na druhú som už nešla kvôli zhoršenému zdravotnému stavu po prvej. Dodnes to nie je OK a to už prešli 3 mesiace od očkovania. "sadlo" mi to na kĺby cítim sa ako 80 ročná starena a hlavne teraz keď je chlad ma bolia ruky nohy. Dovtedy som to tak nemala takže viem na betón ze je to z vakcíny. Ak si nie si istá co sa týka zdravia a zvlášť keď si matka tak to nerob. Škola ti za to nestojí. Nie každý organizmus musí reagovať ze pohoda poboli miesto vpichu a na ďalší deň si OK. Fakt nemusí. Môžeš mať následky.

@anonym_64d828 Presne takéhoto niečoho sa bojím a je mi ľúto, že týmto prechádzaš ☹

janinah
1. okt 2025
@anonym_autor

Nechce sa mi reagovať na invektívy typu, že som kvietok a pod.
Jasne som napísala, že na tej škole už som a že sa zaočkovať dám, len mám strach.

@anonym_autor tak hlavne,ze nemas strach z hepatitídy a jej nasledkov

alickapusinka
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pre toto som si nešla urobiť ten jeden rok školy z dôvodu očkovania odkedy mojej sestry svokor zomrel po vakcíne na covid odvtedy ma nikto nenahovori.

autor
1. okt 2025
@janinah

@anonym_autor tak hlavne,ze nemas strach z hepatitídy a jej nasledkov

@janinah Na toto som už odpoveď napísala na predchádzajúcej strane

anonym_e7bc2a
1. okt 2025
@alickapusinka

@anonym_autor pre toto som si nešla urobiť ten jeden rok školy z dôvodu očkovania odkedy mojej sestry svokor zomrel po vakcíne na covid odvtedy ma nikto nenahovori.

@alickapusinka ale očkovacia látka na hepatitídu je na svete dlhšie ako covid, toto nemôžeš porovnávať

svetlonos
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
no ja ta uplne chapem. Je zopar pripadov, kde to malé blbe a uplne zle následky. Jedna asistentka zubnej lekárky sa na naliehanie tej zubárke- svojej nadriadeného nechala zaočkovať zrovna na ti hepatitidu. Mala 29 rokov. Dovtedy zdravá zena skončila na vozíku a potrebuje doživotní statostlivost. Ma to potvrdene ako vedľajší účinok z vakcíny. A este mam par podobných. Takze za mna by to bolo úplne no go. Nie som antivaxer, deti su zaockovane ale ziadna práca by mi za toto nestala. Akurát to ide podstúpiť kamoska, tuez ma deti. Jej nič k tomu hovorit nebudem radšej, no ty si sa pýtala, i ked niečo iné a ide o tvoje obavy.
Prajem ti nech ti vsetko dobre dopadne, nech už sa rozhodneš akokoľvek.

lindusss2016
1. okt 2025
@anonym_autor

@mondolina Ja sa dám, mám len strach...

@anonym_autor mas nejake kontraindikacie? Ja teda nie som moc zastanca ockovania, ale engerix som si dala vsetky tri davky a uplne bez problemov. Bez toho nebudes moct absolvovat prax, a tym padom nesplnis podmienky studia.

anonym_a186de
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a186de Nechcem určite nič odrbávať a podvádzať, to v žiadnom prípade

@anonym_autor ak sa teda môžem opýtať aké mas dôvody

alickapusinka
1. okt 2025
@anonym_e7bc2a

@alickapusinka ale očkovacia látka na hepatitídu je na svete dlhšie ako covid, toto nemôžeš porovnávať

@anonym_e7bc2a humus ako humus

autor
1. okt 2025
@anonym_a186de

@anonym_autor ak sa teda môžem opýtať aké mas dôvody

@anonym_a186de Zdravotné, ale nebudem konkretizovať

anonym_5621fb
1. okt 2025
@alickapusinka

@anonym_e7bc2a humus ako humus

@alickapusinka našťastie nás ten humus veľa krát uchránil pred niečím oveľa horším. Alebo si už prekonala žltačku alebo covid s tým, že si bola v nemocnici na dýchacom prístroji a máš následky do konca života?

anonym_5621fb
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor určite nekonkretizuj, lebo so tu ako anonym, čo keby sa to niekto dozvedel, že? 😀

autor
1. okt 2025
@anonym_5621fb

@anonym_autor určite nekonkretizuj, lebo so tu ako anonym, čo keby sa to niekto dozvedel, že? 😀

@anonym_5621fb Keďže mám niečo špecifické a mám tu spolužiačky zo školy, tak áno, hneď by vedeli, kto toto píše

anonym_a186de
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to mení vec lenže žiaľ je to povinne takže musíš zvážiť svoje rozhodnutia

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_e7bc2a
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor autorka ja mám tiež jeden vážny zdravotný problém ale očkovanie ma viac chránilo, hepatitída by mohla byť pre mňa koncom...

viestta
2. okt 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ako zdravotna sestra vies velmi dobre, ze niekedy hep B prebehne aj bezpriznakovo, pripadne si ju ludia pomylia s inou virozou. Nemozes povedat aka je poctetnost vyskytu, pretoze sato rutitine nezistuje. Hep B nie je len chorobou narkomanov

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
viestta
2. okt 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ja som reagovala na tvoj koment o tom, ze hep B nie je casta. Nevie sa povedat aky je jej vyskyt v populacii lebo nie su k dispozicii data. Ty si myslis, ze je jej malo, lebo malo pacientov to ma v dokumentacii, mozno si na velkom omyle.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
viestta
2. okt 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 nepoznam, zatial sa mi nikto nezdoveril, ale verim tomu co na tuto temu napisal uznavany hepatolog a infektolog. Diagnostikovane pripady su len spicka ladovca

anonym_285
Odpoveď bola odstránená