Ako pokračovať v štúdiu v 45 rokoch?
Zienky,co by ste robili na mojom mieste..45r. mam iba Strednu skolu ukoncenu/krajcirka=navrharstvo/ -hned po skole som to vzdala kvoli alergiam na prach..
Potrebujem aspon maturu v tejto dobe,..s manzelom mame firmu,ale on sa skor tomu venuje,ja len robim faktury,pripravujem papierovacka pre uctovnicku plus cela domacnost..
Mladsi syn mal zdravotne problemy od narodenia,takze skola neprichadzala do uvahy... na stastie sme zdravotne na tom dobre a je cas pre samu seba sa pohnut...vobec neviem od coho sa odpichnut brrrr...citim sa ako 100r za opicami..kurzy nechcem robit,skor skola ...ale co 45tke ??? Zila som dlhe roky v zahranici a tam som pracovala ako manazerka bohatych ludi a im riesila domacnost ...fakt ,neviem ,co so sebou,ked Stredna skola je na 4pismena brrr
ja som si nedávno dorobila externé 2-ročné štúdium a to mám viac ako 45, mala som spolužiačku ktorá začínala ako 51ročná, proste si vyber školu v tvojom okolí a zájdi za riaditeľom, popýtaj sa na možnosti
Tak začni tým, že zmeníš postoj. Buď ostaneš bez maturity a budeš akceptovať nižšie možnosti alebo prestaneš mať v hlave primitívnu predstavu, že SŠ je brrr a maturitu si urobíš. Ľudia si v tvojom veku robia aj VŠ, pretože sa chcú kariérne posunúť. Ale všetko je o nastavení človeka.
Pracujes ako uctovnicka, preco nezostat v tomto smere? Ked uz mas prax. Kamoska tak zostala, dorobila vela kurzov a ma sa velmi dobre. Matura je jej na dve veci v podstate. Alebo si vezmi na 3 roky nejaky financny manazment, nieco, co vies realne pouzit.
Pracujes ako uctovnicka, preco nezostat v tomto smere? Ked uz mas prax. Kamoska tak zostala, dorobila vela kurzov a ma sa velmi dobre. Matura je jej na dve veci v podstate. Alebo si vezmi na 3 roky nejaky financny manazment, nieco, co vies realne pouzit.
@kiki68 no tazko si vezme na tri roky financny manazment, kedze sa nan nedostane - lebo nema ziadnu maturitu 🙂
autorka, mam 45, robim si VS. Akoze maturita je totalny zaklad, ale ako pise @melanta --- musis si to upratat sama v svojej hlave. Ak mas postoj ze skola je Brrr, tak potom ostan bez maturity do konca zivota.
@kiki68 no tazko si vezme na tri roky financny manazment, kedze sa nan nedostane - lebo nema ziadnu maturitu 🙂
autorka, mam 45, robim si VS. Akoze maturita je totalny zaklad, ale ako pise @melanta --- musis si to upratat sama v svojej hlave. Ak mas postoj ze skola je Brrr, tak potom ostan bez maturity do konca zivota.
@kaktusik007 hlavu mam dobre nastavenu,viem ,ze chcem studovat a urobit si maturitu a potom sa ukaze ,co bude...takze nastavenie je na spravnom mieste..
@kiki68 ked ja neposedim dlho za pc haha...skor pohyb mam rada..ale skusim sa nad tym zamysliet..vdiky
tak ak mas dobre nastavenu hlavu, ze chces studovat a maturitu ---- tak sa popozeraj po skolach vo svojom okoli a smelo do toho
To je len o nastavení a navykoch. Maturitu zvládneš a skolu tiež 😊
@kaktusik007 akú VS si robíš? Tiež rozmýšľam nad tým,ale aby to malo zmysel..taha má to k detom..len teda bez praxe začať skoro v 50 tke..či budem mat vôbec šancu po ukončení štúdia?
@kaktusik007 akú VS si robíš? Tiež rozmýšľam nad tým,ale aby to malo zmysel..taha má to k detom..len teda bez praxe začať skoro v 50 tke..či budem mat vôbec šancu po ukončení štúdia?
@laurikagab specialnu pedagogiku, na stare kolena som zakotvila v skolstve ;)
@kaktusik007 ahoj, aj ja si chcem urobiť ďalšiu VŠ špeciálna pedagogika, kde študuješ?externe?ďakujem.
@kaktusik007 ahoj, aj ja si chcem urobiť ďalšiu VŠ špeciálna pedagogika, kde študuješ?externe?ďakujem.
@extra UKF NR, a ano, externe
@kaktusik007 áno, nad tým som premýšľala..a teda zamestnali ta bez vzdelania? Ale musíš si urobiť VS..ja sa odhodlával budúci rok..momentálne robím úplne niečo iné,snáď sa mi to podari 🙂

kludne 🙂 ale ako vravis, treba maturitu najprv....drzim palce