Opatrovateľský kurz a problém pre 4 hodiny

erikab1981
26. júl 2019

Ahojte.
Viete mi poradiť ako postupovať?
Dlhé roky mám osvedčenie na opatrovanie. Kurz som si sama hradila, v obore som nejaký čas pracovala ako opatrovateľka v domácnosti. Potom som bola dlhšie doma so synčekom a tak som nezaregistrovala zmeny, ktoré sa teraz vyžadujú a to že už nestaci kurz ukončený ako keď som ho robila ja v hodinách 214 ale po novom 220. Na mieste kde som si kurz robila už zrušili akreditáciu a tak mi nevedia pomôcť. Je naozaj potrebné aby som si kurz robila a hradila v plnej výške opäť kvôli 6 hodinám? Stretli ste sa niekto s tým? Ako ste to riešili. Keď som si dávala žiadosť do práce vyžadujú len ten s novými pravidlami napriek mojej praxi.Ďakujem za rady

erikab1981
autor
26. júl 2019

@erikab1981 preklep. Môj kurz je 216 a chýbajú 4 hodiny 😉

eliska13
26. júl 2019

@erikab1981 čo sa učí v tých 4 hodinách?ak je normálny zamestnávateľ uzná to

jumama
26. júl 2019

Je to uz par rokov, znama si musela takto znovu absolvovat nadstavbove studium, ktore bolo trojrocne. Menila sa vtedy akreditacia pre RTG pracovnikov. Mala gymnazium a dvojrocnu nadstavbu v danom obore, napriek tomu to studium musela absolvovat znova. Pretoze to prve bolo dvojrocne a podla noveho bolo trojrocne. Cista strata casu. Pretoze po absolvovani toho prveho studia bola v podstate stale v praxi, takze co ju chceli doucat. Vtedy im nemocnica dovolila cerpat si na dialkovu dochadzku do skoly v piatky volno, no museli sa zaviazat, ze po skonceni studia v tej nemocke zostanu este tusim 6 rokov.

benit
26. júl 2019

A plati to aj spatne? To si vsetky zienky nanovo robili kurz? Ved ked som ukoncila bc za 3 roky a teraz je na 4 nerobim celu skolu opat. Uvadzam len priklad.

bsp39
26. júl 2019

To zase jeden z na hlavu postavených zákonov, či vyhlášok.