Ako pomôcť dcére pri učení na prijímačky na medicínu?
Prosim, poraďte mi, dcéra sa učí na prijímačky na medicinu uz takmer rok, celkom jej to šlo, prešla do Vianoc cele testovnice 1000 otazok chémia, 1000 biológia, každá otázka 8 možnosti. Kontrolné twsty robila ešte pred mesiacom na cca 80%. Teraz nastal zvrat, testy robi na 50%-70%,hlavne chémiu, má pocit, že si nič nepamätá, ja neviem, čo s ňou mám robiť. Prijímačky su 3.mája. Je nervózna z toho, nevidi progres, v škole na seminároch z chémie robia labáky miesto drilovania teórie, i ked všetci chcu ist na medicinu. Mám z toho nervy aj ju ľutujem. Poradíte ako ďalej? Ďakujem.
Dcérine spolužiačky si platili doučko na konkrétnej fakulte.
robil sa tzv. prípravný kurz rok pred prijímačkami, ktorý robili priamo ľudia z fakulty. neviem, či to teraz je, ale teraz uz je na to neskoro pre ňu
A chce ísť na medicínu? Či Ty chceš, aby išla? ... píšeš, že "celkom je to šlo" ... vieš, niekedy sú prehnané ambície skôr na škodu ako na osoh ... a možno je jednoducho len unavená, vyčerpaná.
niekedy sa uchadzac uci aj rok po maturite, lebo to proste nedava vo 4.rocniku
Jedina vec ktoru potrebuje robit, je dookola to opakovat.
Kúpte jej v lekárni Acutil a magnezium. Užívať 1x denne Acutil ráno po najedení, magnezium večer. Nech sa trochu vykľudní a aspoň si môže zacvičiť na chrbticu / zabehať na čerstvom vzduchu…aby sa reštartovala. A opakovať dookola všetko.
Ten kurz, čo tu poradili je super. A ak to nepomôže, možno to hrotíte príliš a možno to pre ňu ani nebude.
Skúste ju chváliť, povzbudiť, oceniť čo urobila už doteraz a nespochybňujte jej rozhodnutie, stojte pri nej a verte v ňu…dokáže to, aj keď má teraz možno menšiu krízu…to je úplne normálne, keď sa človek snaží o niečo veľké 😎
Ja som chodila na doucovanie priamo tam kde som sa chcela dostat, jednak kurzy robi aj fakulta aj rozne sukromne doucovacie institucie
Na gymnaziu pocas hodin sme napr z chemie pocitali len priklady, z biologie prechadzali otazky a priklady
Konkurencia je kazdym rokom drsnejsia a na ovela lepsej urovni, uz pred 10rokmi ked som chodila na doucovanie nas tahali na pisanie testov 90-100% kedze stres vie urobit na skuskach svoje a uz len tym moze clovek chybovat takze ty ju podporit mozes ale sama musi velmi ale velmi chciet
70-80% testy je malo vzhladom na termin skusok
Poznala som chalana co to dal na 100% chemia a 100% biologia na skuskach ale ten aj na zachod chodil s testovnicami a nebolo minuty pocas celeho roka aby sa ich neucil ale poznam aj takych co sa dostali na 2,3 pokus dokonca az na 5 pokus
Ak sa dostane na skolu nebude lutovat, ja som neolutovala a som vdacna za moj titul z mediciny, no clovek musi tu pracu robit rad
Dcere drzim palce
Poznam ludi co sa ucili rok po skole, nejedli, nepili, takmer sa znicili a spravili. Ucit sa ucit sa. Mozno na to nema a je lepsie prist na to skor
Ja som sa ucila tak, ze ked som po niekolkych hodinach akoze chcela vstat zo stolicky nevedela som dvihnut hlavu od testovnic a rukami som si ju musela dvihat a narovnavat krk a rukami som sa musela prichytavat stola aby som vstala zo stolicky tak ma bolel zadok a krize, pod zadok som si na stolicku musela davat dva vankuse, odpalilo mi ho cely krk, nosila som golier, spoluziacka si okolo hlavy motala satku lebo ked sa ucila tak sa skrabala na hlave lebo mala taky zvyk a vyskrabala si na viacerych miestach vsetky vlasy az do koze kym sa tie testovnice ucila
Ako hovorim uz pred 10 rokmi nas tahali pisat 90% a viac testy aby sme sa tam dostali, ona ked pisala 70-80 a to bolo podla teba to dobre obdobie ze to vedela tak to je malo, rozdielova ciara je kazdym rokom nekompromisnejsia, nech si da este jednu poistnu prihlasku na inu skolu alebo bude rok doma
( ja som poistnu prihlasku nemala, jednoducho som sa tam dostat chcela a ina moznost pre mna neexistovala)
@taktotedanie, teraz staci na prijatie 80%, ale ide o to, ze ona napise test aj na 95%,ale ked opakuje cca po 2 tyzdnoch, padne zasa na 70%,ked zopakuje, zasa vie, ale neda sa opaovat 1000 otazok kazdy den. Okrem toho im zmenili otazky, zobrali radtliny6 a zivocichY a nahradili genetikou, ale nie ze genetika normálna, ale vysokoskolska a formulácie otázok katastrofa, megativne formulácie, uplne random moznosti, od veci ata genetika je cxa tretina teraz u celkoveho poctu otazok. Ja chapem, ze sa musia vedieť ucit, ale akoze ta genetika nie je ani na skuske pizom v takomto rozsahu. Mam syna v 5.ročníku, takze viem presne ake su dalej naroky.
No prave som sa bavila so znamou co ide v maji tiez na skusky a teda chodi na to doucovanie a tam ich tiez tahaju na 90-95% pisanie testov, cim viac tym lepsie
Ja som denne prechadzala 250-300otazok, dookola
Proste musi viac makat
Otazky takto postavene sme mali aj my, to je vsade a je to bezne
Vies rastliny a zivocichy su im na medicine nanic
Necudujem sa ze dali namiesto toho genetiku, znxtocne sa stazovat, ked sa tam chce dostat musi to vediet
ahoj, odporucam novy online kurz medura academy (medura.sk), vie si ho pustit hocikedy hocikde opakovane. Su to online lekcie od lektorov a ziakov mediciny. Kamoska si kurz zaplatila a velmi si ho chvali 🙂
@anonym_autor ahoj, dostala sa? Ak nie, tak viem pomôcť ❤️
@anonym_autor ahoj, dostala sa? Ak nie, tak viem pomôcť ❤️
@nelka39, ano dostala sa.

Moja dcéra vo 4. ročniku gymnáziu chodila na doučovanie z chémie, biológie a fyziky .
Konči medicínu tento rok.