Ako riešiť bežný servis pre dospelých študentov?
Sú tu nejaké matky dospelych este študentov? Zaujímalo by ma celkom,ako riešite "servis" okolo nich? Myslím normálny bežný denný kolotoč. Desiata,prip.varenie obedov,iné činnosti atď. Ideálne matky jedinacikov,ktoré uz nemusia riešiť zvyšok osadenstva.
@vulka a prečo nie...tiež som robila synovi keď chodil na vš... robila som dcéram do zš, robila som aj synovi..
medzi deťmi väčší vekový rozdiel...
Normálne ako predtým 🙂 desiatu si nenosí. Keď varím, tak aj jej, ak chce niečo iné urobí si aj sama. Izbu si upratuje sama.
No, ja mam jedno dospele dieta, ktore odislo na intrak v 16, takze sa stara same. Druhe mam aktualne 16 rocne, chodi casto na sustredenia a sutaze, chysta si vsetko same.
Jediny bezny servis je naplnena chladnicka a odvoz s batozinou na stanicu a naspat😁. Ked najodou ide do skoly, tak vozime, lebo vacsinu dni zacina skola nultou hod.
Už ma strednej som si sama robila desiatu, na vysokej som si niečo kúpila po ceste. Obed bol bud v jedalni, bageta z obchodu alebo doma varené. Ale nejaké každodenné obskakovanie nebolo. Hodiť veci do práčky zvládne každý, aj vyvesiť, umyť riad, upratať izbu. Neviem aké ďalšie činnosti robíš.
Ja som sa len tak chvilkovo zamyslela,že ideálny model by bol dať mesačný obnos a všetko si riešiť sám. Ako hovorím,netýka sa rodín,kde je viac členov, tam je tá dynamika predsa len ina. skôr len matka a dospelé ešte študujúce dieťa.
pokiaľ som mala deti doma, tak som im desiatu chystala, varila im, poprípade varila s nimi keď som prišla z práce. Nejako som to neprežívala, že už si dospelý, staraj sa sám. Dcéra je teraz v zahraničí, študuje, tak tam je to už len o mesačnom obnose a stará sa sama. Ak by bola doma, tak to riešim tak, ako by to vyhovovalo jej. Poväčšine keď bola na strednej tak sme buď spolu nachystali jedlo na ďalší deň do dózy (brávala si varené jedlo z domu) alebo som jej ráno urobila nejakú bagetu keď chcela.
v tom to bolo dobre, ze ako dospela som sla na intrak a mama uz neriesila nic, len mi dali vreckove na VS. A tak som sa osamostatnila
A tvoje dieta ma koľko rokov ze je doma? Je na strednej ešte, ci už na vysokej? Alebo chodí na vš v mieste bydliska?
@0silvia0 klobúk dole,ja nevarim ani cez víkend,nieto ešte po práci
Mama mi naposledy robila desiatu na prvom stupni základnej 😂😂
Ak máš študenta "dospeláka" (rátam 18-26), ktorý nemôže pracovať popri škole, tak riešila by som to tak, že navarím obed a ak chce niečo iné, nech si urobí sám. Raňajky, desiata, večera, snacky sú v jeho réžii, ja mu len zabezpečím, aby mal doma jedlo, z ktorého si môže pripraviť, čo chce.
Veci do školy mu zaplatiť, telefón, internet, hygienické veci a nejaké primerané "vreckové". Ak chce naviac, brigáda (áno, sú odbory, kde ťažko nájde brigádu, ale cez leto, jednorazové, dá sa...).
Toto všetko, ALE! žiaden mamahotel. Pomôže v domácnosti, upratať, navariť jednoduché jedlá, poprať, ideálne aj tričko by mal vedieť vyžehliť, ak ste v dome tak veci okolo domu,...
Koľko má rokov?je iné 24 r VS a 19 r stredoškolák.
Variť budem cely život🙂16 r robím aj desiatu aj raňajky, lebo by si kúpila v Lidli croissant, alebo pagáč.A raňajkujeme všetci spolu
Moj 23 rocny syn este studuje, je na intraku daleko od domu, stara sa sam o seba. Posielame mu financie. Domov chodi menej casto, ale ked uz je doma na sviatky, v lete prazdniny, tak vtedy ho obskakujem, vyvaram a vychystavam. Som taky typ...ale ma tazku skolu a je aj vdacny za to 🙂
Nerobila som od základnej školy desiatu,jesť si dieťa dokáže aj samé zobrať a dospelé to neviem,od osemnástich neobývané spolu,keď my prídeme na návštevu tak nás obslúžia,keď oni alebo len decko,tak varíme na striedačku
tak nevyváram trojchodové menu cez týždeň, keď mi decká pri tom pomohli, tak to bola hodinka varenia, popri tom sme sa porozprávali a bolo. Ja varenie nepovažujem za nejakú mordu a pracovný čas mám do 15:30 , čiže pre mňa normálka.
Bolo to pred pár rokmi ale zase nie desaťročiami, tak pridám svoju skúsenosť ako jedináčik 20 a menej ročný 😁 desiaty a raňajky som si zobrala sama z chladničky, obedy varila mama, večere znova kto si čo zobral. Vysávala a upratovala som si svoju izbu, prala a žehlila mama aj chodila na nákup jedla.
Syn má 24 rokov, nerobím okolo neho žiadny veľký servis, desiatu si robí od strednej školy sám, obedy si kupuje, ked je doma navarené zje na večeru, ked nie je tak si niečo spraví sám. Akurát mu periem, kedže periem pre všetkých, aj vešiam a skladám prádlo, lebo to ma baví. Ale mám doma aj mladšie deti, ktoré sú na ZŠ.
@vulka .... ahoj, mne robi desiatu muz ... a mame obaja 40 😀😅 ale deti mame malicke tak viac sa neviem vyjadrit, len my to nedalo.. 😉
preklep *mi*
Ja napíšem z pohľadu dospelého študenta, doma som bývala do 25, sťahovala som sa chvíľu po magisterských štátniciach, jedináčik, bývala som s mamou a jej partnerom… oni mávajú obedy v práci, večere väčšinou len suché, ja si obedy nosím a mam rada teplú večeru, takže toto som si riešila sama, večer som si navarila a druhú porciu som si zabalila na ďalší deň na obed, ak sa mi nechcelo, nemala som čas, išla som do školskej jedálne alebo som si niečo objednala…mamina varila cez víkendy, sem-tam aj v týždni, ak prišla skôr z prace alebo mali slabý obed, vtedy som si dala z toho čo navarila ona… doma som varila z toho čo bolo nakúpené + som si sama riešila menšie nakupy, špeciálne podľa toho načo som mala chuť, peniaze som nedostávala (myslim pravidelne vreckové, vždy iba na sviatky)… svoju izbu som si upratovala sama, prala som si sama, spoločne priestory sme vždy upratovali spolu
Desiatu nerobím už šiestakovi 😃
Niekedy ani večeru ani raňajky, je úplne samostatný.
Syn prvák si od prveho dna robi desiatu sam. Chce. Aj olovrant. Aj raňajky. Pokiaľ to nie je niečo varene.
Rodičia ma financujú aj bývanie aj vreckové vserko. Chystám si všetko sama, upratujem periem varim. Keď prídem domov tak za to všetko sa snažím doma pomôcť mamine vždy upracem navarím. Na Vianoce už naši neriešia ja a môj 17 ročný brat robíme doma vserko cez umývanie okien, kuchyňa, kúpeľňa no proste všetko..

To akože dospelému robíš desiatu?