icon

Ako sa pripraviť na štúdium medicíny?

michi56782
10. sep 2025

Dobrý deň, aktuálne som v prvom ročníku gymnázia , a rozmýšľam o tom na akú VŠ by som chcela isť. Veľmi ma láka Medicína ,ale dosť sa bojím že či by som to dala
Hlavne kvoli tomu lebo som počula dosť hororových príbehov o Medicíne😅😅Kedy sa mám začať učiť na Medicínu a čo sa mam začať učiť ? Ešte aký je najlepší odbor na Medicíne? Možno ešte že aká iná VŠ je dobrá?Veľmi ďakujem za každú odpoveď!!!❤️

anonym_4f4b99
10. sep 2025

@michi56782 Súdiac podľa pravopisu a všeobecných znalostí o tzv. Medicíne, ktoré by mal gymnazista mať, ťa to určite prejde. Počkaj dva roky a ak ani potom nebudeš vedieť odpovedať na niektoré svoje otázky, napíš znovu.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
martinka13
10. sep 2025

Uvidíš ako Ti pôjde biológia, chémia a fyzika. Ešte je podľa mňa skoro na definitívne rozhodnutie. Počkaj aspoň do konca 2. ročníka

nin12345
10. sep 2025

@michi56782 ja som sa učila až vo štvrtáku ale odporúčam začať už v treťom ak ti učenie ide tazkopadnejsie

anonym_cbf50b
10. sep 2025

Ty brďo, teba zobrali na gymnázium?! Máš otrasný písomný prejav na gymnazistku. V prvom rade zamakaj na dobehnutí pravidiel slovenského jazyka, až potom rieš čo ďalej študovať.

michi56782
autor
10. sep 2025
@anonym_cbf50b

Ty brďo, teba zobrali na gymnázium?! Máš otrasný písomný prejav na gymnazistku. V prvom rade zamakaj na dobehnutí pravidiel slovenského jazyka, až potom rieš čo ďalej študovať.

@anonym_cbf50b dobre no 😅Slovenčina je jediný predmet ktorý mi veľmi nejde 😂a je to aj dosť vidno hah. dúfam že sa dáko naučím🫡

anonym_1b886f
10. sep 2025
@anonym_cbf50b

@anonym_cbf50b bola by som zvedavá ako by sa si cítila ty ako 15 ročná keby ti niekto toto povedal. Váž slová, nevieš ako sa to vie na dieťa zapísať

anonym_cbf50b
10. sep 2025
@anonym_1b886f

@anonym_cbf50b bola by som zvedavá ako by sa si cítila ty ako 15 ročná keby ti niekto toto povedal. Váž slová, nevieš ako sa to vie na dieťa zapísať

@anonym_1b886f A čo také zlé som napísala? Len pravdu. V prvom rade zhrozenie, ako mohla napísať prijímačky zo SJ, keď očividne neovláda čiarky a veľké písmená.. A v druhom rade dobre mienenú radu, nech najprv dobehne toto a až potom rieši, čo a ako ďalej v štúdiu.

zenazaba
10. sep 2025

Treba sa studiu poctivo venovat od prveho rocnika gymnazia. Hlavne biologiu, chemiu. Prijmacky su (alebo za mojich cias boli) z tychto predmetov. Na medicine su odbory len dva- vseobecne a zubne lekarstvo. Specializujes sa az po skonceni 6 rocneho studia... Za tie styri roky na gympli sa vsak tvoje zaujmy este vykrystalizuju. Mozno zistis, ze ta bavia uplne ine predmety a VS si vyberies az vo stvrtom rocniku. Medicina je dobra volba. Len neflakaj studium.

fion22
10. sep 2025

@michi56782 ja ťa naopak chválim a ma udivuje, že už v takomto veku rozmýšľaš nad tým čo ďalej...nedávno sme sa s mužom rozprávali, že ten svet u nás na strednom Slovensku vyzeral inak pred 20r...napr nebol veľký rozdiel medzi mojimi rodičmi, kt. celý život pracovali a susedmi, ktorí boli na podpore a kde tu brigádovali...a keď niekto sa tam mal lepšie, tak bol buď podnikateľ (kt ohovárali) alebo mafián..že keby mne vtedy niekto ukázal takto vyzerá život v 40r lekára, takto sa má 40r učiteľka, takto 40r predávačka bola by som vďačná... možno budete aj vy robiť psychotesty, v 3r asi...tam mne napr vyšlo medicína...no nešla som, poznala som akurát tak našu malomestskú nemocnicu, kde chodili ľudia viac menej umierať... a teraz budem mať 40 a trochu ľutujem...a pri výbere školy, mysli aj na to čo bude potom, kde sa zamestnáš, či ťa tá každodenná rutina bude napĺňať, budeš robiť denné/ nočné/ sviatky , koľko asi zarobíš

anonym_a7d84f
12. sep 2025

@michi56782 nastuduj si ako to na medicine funguje
Studujes bud vseobecne lekarstvo slebo zubne lekarstvo, nic ine nevyberas az ked dostudujes
Hororove? Napr?
Rok pred skuskami staci

taktotedanie
12. sep 2025

Za mna je podstatne si vybrat tvoju prioritnu fakultu kde sa pripravis nie na 100% ale na 200%
A testovnice vies ako otce nas aj o polnoci ako sa hovori, dalsie fakulty skus mozno motyka vystreli
Ale ze by sa clovek ucil napr 3000 otazok do kosic dalsich 3000 do bratislavy a dalsich trilion otazok do ciech je totalne sialenstvo ledaze by si bol/bola extremne extremne sikovny uchadzac ( aj taki su ale je ich malo)
A podla mna ano staci tak rok dopredu