icon

Ako sa pripraviť na štúdium psychológie na vysokej škole?

yzomandias
19. mar 2025

Ahojte som druhacka na strednej skole. Chodim na obchodnu akademie. Po skole by som rada isla na VS. viete mi odporucit co je dolezite? Na co sa treba sustredit ?

denkabemommy
19. mar 2025

@yzomandias na to, čo ťa baví a vieš byť v tom dobrá, nepíšeš o odbore, na ktorý chceš ísť na VŠ 🙂

yzomandias
autor
19. mar 2025

@denkabemommy chcela by som studovat psychologiu zaoberat sa ludskym spravanim

citronovavoda
19. mar 2025

Ahoj, ja keď som robila prijímačky na FiF UK bola zverejnená literatúra k prijimačkám ale už je to viac rokov tak si to presne nepamätám. Sú školy, ktoré berú, respektíve brali aj bez prijímačiek. Zváž si štúdium tohto odboru, naštuduj si poriadne čo všetko je potrebné ešte predtým, pretože mnohí z nás (vrátane mojich spolužiakov) nevedeli, čo všetko je potrebné k tomu, aby človek mohol normálne robiť psychológa a či si ochotná do toho ísť. S Bc. sa prakticky v psychológii nepohneš, s Mgr. ako-kde ale záleží od toho, čo by si chcela v rámci psychológie robiť a ktorým smerom sa vydať. No a potom sú tu ešte špecializácie, avšak aj špecializáčné štúdium zaberie ďalšie roky a platí sa zaň.
Nechcem Ťa odrádzať, myslím to v dobrom, aby si hneď na začiatku vedela, do čoho ideš a čo Ťa asi čaká. Teraz sa však má meniť zákon, tak uvidíme akým smerom sa to pohne.