Ako sa stať estetickou lekárkou po štúdiu medicíny?
dobry den, mam otazku. ak vystudujem 6 rokov vseobecne lekarstvo a dostanem titul MUDr. , bude mi stacit potom absolvovanie certifikovanych skoleni alebo nejakych kurzov na to, aby som mohla robit nechirurgicke zakroky ako je prave napr. botox, vyplne pier atd. , nitovy lifting… cize na to, aby som bola esteticka lekarka?
Pytam sa kvoli atestacii, ale predpokladam, ze ta je potrebna skor keby som chcela robit chirurgicke zakroky (operacie nosa, zvacsenie prs…) pre istotu sa vsak chcem uistit
dakujem 🙂
@kiki68 ale ona asi robi aj chirurgicke zakroky ci? lebo pocula som ze ta tie, ktore som menovala stacia kurzy po lekarskej, ale predsa len istota je gulomet
Počula si zle. Musíš mat atestáciu, najlepšie dermatológia a kurzy si môžeš robiť popritom. Po škole si len sekundárny lekár a musíš teda pracovať pod niekym, kto bude školiteľ a atestovaný. Sama neatestovaná nemôžeš a z tých kurzov budeš prd vedieť. To nie je len tak kdesi pichnúť. Najprv dokonči školu a potom analyzuj ďalej. Konkurencia je veľká a musíš mať aj znalosti, aby k tebe ľudia chodili. Určite by som nešla na takúto procedúru k doktorke po škole s nejakým kurzom.
lekárka byť môžeš, ale pichanie botoxu z teba ešte nerobí estetického lekára....
@deni___62825283 Naozaj nerozumiem, chceš vyštudovať medicínu a potom ďalej len nejaký kurz? To načo sa chceš trápiť 6 rokov s takou ťažkou školou, keď nemáš ambície ďalej riadne študovať špecializáciu.
To takéto kadejaké kurzy si porobi hocikto a otvorí si kozmetický salon. Ja osobne by som nikdy na zákrok k takejto “odborníčke” nešla.
Ak chceš byt MUDr. a venovať sa estetickej medicíne, tak ďalej špecializácia plastická chirurgia alebo dematovenerologia.
@deni___62825283 robi uz na estetickej klinike, robila atestaciu na dermatologiu a teraz aj tu chircu.
@lilianka28 no hocikto asi tazko ked predtym je potrebny titul MUDr.
@deni___62825283 más tu napísané zle informácie.Nite neviem, ale botox a výplne pichá aj moja internistka vo svojej ordinácii aj zubná lekárka, ktorá je známa na IG.Kamaratka má rodinu, ktorá je lekárka na onkológii a teraz počas materskej pichá botox kvoli príjmu, takže si to treba overiť
@lilianka28 také veci sa v kozmetickom salóne nemôžu robit.
@luccija hej preto hovorim ze po vystudovani lekarskej + samozrejme kurzy na to to mozu umoznit a nie taky hocikto ako to tu podaktori pisu.
dakujem😘
@deni___62825283 pokiaľ nebudeš mať špecializáciu na estetického lekára, tak ním ani nebudeš....ale botox pichať môžeš....miešať hrušky s jablkami, ako študujúca budúca lekárka by si si to mala vedieť zistiť a naštudovať a nie sa pýtať žien na MK....prepáč ale nedá mi, ako chceš niekoho liečiť keď si nevieš také základné veci sama naštudovať?
@mogaa vies nikto ta neprosil aby si sa sem miesala, ja nechcem liecit, ale asi aj to si zle porozumela… ocividne ty to nemas nastudovane🤷♀️ ak nevies plavat, nestavaj sa na kormidlo
@deni___62825283 potrebne ako potrebne, veľa kozmeticiek picha botox, pery a nemá na to vzdelanie, len sa kryjú nejakou pani doktorkou.
@tramtada31 no krytie to urcite nie je, co mam ist studovat na esteticke upravy stavebnictvo?😂😂😂
Milá autorka, keďže ty máš očividne všetko naštudované, tak načo si pýtaš rady od niekoho tu na MK.
Tak choď a študuj za “estetickú lekárku”.
@lilianka28 vsak aj ideeeem neboj saaa, ako vidis su tu aj ludia, ktori vedia pomoct, ak nemas co povedat nemusis vzdy chapes
@deni___62825283 inak... Toto je Job budúcnosti s krásnym prijmom... Držím palce!
@ankare dakujem pekne, dufam, ze vyda🤭🤭🤭
@deni___62825283 Bez urazky, ten, kto chce studovat medicinu,by mal mat priridzenu inteligenciu a vychovu. Ty posobis velmi jednoducho asi ako Sue Plackovie. Radsej ten kolagen predavat, tam sa lepsie operis. Dufam, ze si porozumela.
@spongebob1 prepac, ale na toto nikto nie je zvedavy. podla tvojich komentatov ty si v niecom neuspela a teraz si to vybijas na druhych… a ked uz rozpravame o inteligencii, kvoli niekomu kto si ide za snom sa takto znizis na uroven primitiva hanba, odpudzujuce spravanie👎👎👎👎👎
@deni___62825283 Ty už medicínu študuješ?
@deni___62825283 netreba ti k tomu atestaciu
Botox pichaju s certifikatmi
Ak by si chcela byt esteticky chirurg cize plasticky to musis mat atestaciu z plastickej chirurgie
@deni___62825283 mam kopu znamych lekarov atestovanxch aj nie a maju certifikaty na pichanie botoxu kyseliny atd atd
Za chvilu bude trh uz tym presyteny ale drzim palce
Ja ako lekar toto nerobim a neplanujem
Hneď ako máš Mudr titul môžeš robiť pichačky donemoty. Taká je pravda.
@luccija môžu aj v kozmetickom, ku mne chodi pichat do salónu lekarka, ale je atestovana dermatologicka, viac by som sa bala u internistky a hlavne vela ukrajiniek picha bez Mudr. Zubarky sa toho chytaju, zachvilku bude pichat aj patolog 😁
@lizatko1009 lekari z ukrajiny aj ked maju aj atestaciu MUDr.pred menom nemaju napisane skrz legislativne dovody , ze nema mudr neznamena ze nieje lekar! Aj s atestaciou
@taktotedanie ukrajinské kozmeticky, nie lekárky
@lizatko1009 no uprimne to ze su ukrsjinky ich kvalitu neznizuje
Poznam xy slovenskych kozmeticiek, ktore by mali okamzite zatvorit salony tak su slabe a praca otrasna a nedaju sa porovnat s ukrajinskymi kozmetickami

@deni___62825283 Ved tam musis mat atestaciu k tomu. Z rodiny mam esteticku chir a teraz koncila atestaciu, po 6 rokoch este nemas nic taketo