icon

Ako sa stať učiteľkou v materskej škole?

kristinocka90
5. sep 2024

Ahojte ženy,
Vyhľadávam informácie, čítam diskusie a ozaj som z toho jeleň a potrebovala by som vedieť odpoved na moju konkrétnu otázku.
Mám vyštudovanú VŠ ekonomického zamerania som Ing, po materskej dovolenke, učiteľka jogy. Stále viac a viac má to ťahá naspäť k deťom, viem, že praca by ma bavila, veľmi má bavilo celé to detstvo čo som prežila so svojimi deťmi- pesničky, riekanku, učenie sa nových veci, výchova k zodpovednosti, láska y prístup, kreatívne činnosti, tancovanie…no jednoducho🙂 chcela by som prísť na to, čo je najlepšie a najefektívnejšie, ak sa chcem zamestnať ako učiteľka v MŠ. Určite mi nerobí problém študovať externe VŠ , viem že existuje študijný odbor na to určený, alw viem že existuje aj DPŠ (to neviem, či mi stačí) a ešte existuje aj pomaturitné štúdium ..čo je podľa vás najlepšia cesta v mojom prípade ? Ženy , ktoré máte skúsenosti a verim že tých je dost 🙂 , napíšte pár pekných slov , ktoré má trosku posunu ďalej . Ďakujem

dskjhfdlkdjhl
5. sep 2024

@kristinocka90 V tvojom pripade by Ti DPS umoznilo ucit predmety, z ktorych mas statnu skusku. Takze ak chces ucit v skolke, tak bud VS (aspon bc), alebo je aj nadstavbove studium. Ktore z toho si vyberies, je len na Tebe, pripadne na vzdialenosti, aku mas k danym skolam.

snowflakenel
5. sep 2024

Dvojrocna nadstavba

thereisabear
5. sep 2024

@kristinocka90 ak sa ti do toho chce, najlepšia možnosť je VŠ.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kate_cs
8. sep 2024

DPŠ ti nepomôže, len keby si chcela učiť niekde na obchodnej akadémii.
Ja osobne pomaturitné štúdium neodporúčam. Áno, je jednoduché, ale platovo budeš nižšie a aj tak sa stále rozpráva o tom, ako by učiteľky v MŠ mali mať vysokoškolské vzdelanie.
Preto odporúčam externé štúdium a už počas neho sa môžeš zamestnať v škôlke, získaš veľa do praxe, budú sa ti ľahšie robiť prípravy do školy. A budeš vyššie v platovej tabuľke.

luccija
8. sep 2024

@kristinocka90 nechceš robiť kurzy jogy pre škôlky?Kamarátka tak uci tanec má konzervatórium a tiež bola jeden cas učiteľka, ale potom si spravila živnosť a má rôzne súkromné škôlky a tam chodí robiť krúžky a do detských centier
Stačí ti do škôlky externé pomaturitne 2 r áno, s VS budeš mať vyšší plat pozri si tabuľku či ti to stojí za to a sú riaditeľky, ktoré kvôli financiám príjmu radšej bez VŠ...aj, keď stále sa diskutuje, že v ms bude potrebná VŠ ešte veľa vody pretečie a som skeptická.