Ako sa stať učiteľkou v materskej škole?
Ahojte ženy,
Vyhľadávam informácie, čítam diskusie a ozaj som z toho jeleň a potrebovala by som vedieť odpoved na moju konkrétnu otázku.
Mám vyštudovanú VŠ ekonomického zamerania som Ing, po materskej dovolenke, učiteľka jogy. Stále viac a viac má to ťahá naspäť k deťom, viem, že praca by ma bavila, veľmi má bavilo celé to detstvo čo som prežila so svojimi deťmi- pesničky, riekanku, učenie sa nových veci, výchova k zodpovednosti, láska y prístup, kreatívne činnosti, tancovanie…no jednoducho🙂 chcela by som prísť na to, čo je najlepšie a najefektívnejšie, ak sa chcem zamestnať ako učiteľka v MŠ. Určite mi nerobí problém študovať externe VŠ , viem že existuje študijný odbor na to určený, alw viem že existuje aj DPŠ (to neviem, či mi stačí) a ešte existuje aj pomaturitné štúdium ..čo je podľa vás najlepšia cesta v mojom prípade ? Ženy , ktoré máte skúsenosti a verim že tých je dost 🙂 , napíšte pár pekných slov , ktoré má trosku posunu ďalej . Ďakujem
Dvojrocna nadstavba
@kristinocka90 ak sa ti do toho chce, najlepšia možnosť je VŠ.
DPŠ ti nepomôže, len keby si chcela učiť niekde na obchodnej akadémii.
Ja osobne pomaturitné štúdium neodporúčam. Áno, je jednoduché, ale platovo budeš nižšie a aj tak sa stále rozpráva o tom, ako by učiteľky v MŠ mali mať vysokoškolské vzdelanie.
Preto odporúčam externé štúdium a už počas neho sa môžeš zamestnať v škôlke, získaš veľa do praxe, budú sa ti ľahšie robiť prípravy do školy. A budeš vyššie v platovej tabuľke.
@kristinocka90 nechceš robiť kurzy jogy pre škôlky?Kamarátka tak uci tanec má konzervatórium a tiež bola jeden cas učiteľka, ale potom si spravila živnosť a má rôzne súkromné škôlky a tam chodí robiť krúžky a do detských centier
Stačí ti do škôlky externé pomaturitne 2 r áno, s VS budeš mať vyšší plat pozri si tabuľku či ti to stojí za to a sú riaditeľky, ktoré kvôli financiám príjmu radšej bez VŠ...aj, keď stále sa diskutuje, že v ms bude potrebná VŠ ešte veľa vody pretečie a som skeptická.

@kristinocka90 V tvojom pripade by Ti DPS umoznilo ucit predmety, z ktorych mas statnu skusku. Takze ak chces ucit v skolke, tak bud VS (aspon bc), alebo je aj nadstavbove studium. Ktore z toho si vyberies, je len na Tebe, pripadne na vzdialenosti, aku mas k danym skolam.