icon

Ako vidíte budúcnosť vysokých škôl?

blazargandalf
21. feb 2024

Ahojte, ako vidíte budúcnosť vysokých škôl v kontexte rýchlo meniacej sa doby?

deti95060810
21. feb 2024

troška sa to okreše... na druhý stupeň VŠ sa dostanú len tí najlepší... nie takmer všetci ako doteraz... aspoň sa o tom uvažuje. 😉

blazargandalf
autor
21. feb 2024

@deti95060810 na druhý stupeň sa dostanú len tí najlepší. ( môžem poprosiť k tomuto zdroj, celkom ma to zaujalo. 🙂

deti95060810
21. feb 2024

@blazargandalf nemôžem...

blazargandalf
autor
21. feb 2024

@deti95060810 Zmluva o mlčanlivosti, rozumiem. Ale ďakujem. Veľmi ma to potešilo že sa nad tým uvažuje. 🙂

andreakotesova
21. feb 2024

@blazargandalf Fico to vravel v predvolebnej diskusii. V tomto mal pravdu (prekvapivo; asi prvy aj poslednýkrát) - na co je nám každý rok 3000 nových právnikov, 1500 politológov (poznám asi dvoch) a milión sociálnych pracovníkov...?

pribinak
21. feb 2024

@andreakotesova hlavná vec že jeho syn je právnik …..
Platí jedna jediná zásada Ficovi sa nedá veriť ani nos medzi očami

andreakotesova
21. feb 2024

@pribinak to bola len taka jeho predvolebná "poznamka". Vravel, že na VŠ sa za jeho vlády dostanú naozaj len ti najlepší. Teraz už o tom nerozpráva, má iné "starosti" 🤣😅

viestta
21. feb 2024

@andreakotesova srandista 😅 Kolko VS a neperspektivnych studijnych odborov vzniklo pocas jeho predchadzajucich vlad. Kolko akreditacii stratili VS odbory za jeho predchadzajucich vlad? Uz sudruh laskavy, dobrotivy zabudol?

andreakotesova
21. feb 2024

@viestta to máš pravdu 😁

liz_lemon
21. feb 2024

@pribinak Ficov syn nie je pravnik, vystudoval ekonomiu

deti95060810
21. feb 2024

@viestta počas Fica? Skôr počas Mačiara.... on chcel aby bolo veľa VŠ - aby sa rodičia starali o svoje deti do 26 r.... bola veĺká nezamestnanosť.

zabka1987
21. feb 2024

@deti95060810 a kto bude potom napríklad učiť ? 😂 už teraz je problém . A tak isto zdravotníctvo celkovo ?

viestta
21. feb 2024

@deti95060810 ano, VS vznikali hlavne za Meciara. Ale bludne studijne odbory sa nakotili za jeho vlad. Iste je, ze ziadna nebola zrusena a mam pocit, ze len jedna ci dve stratili akreditaciu na niektore odbory.

kajus_a
21. feb 2024

faktom je, ze na SR je nadbytok vysokych skol. Vacsina ludi si robi VS, len aby mali titul a tak to potom vyzera. Pocet VS by sa mal urcite okresat, aby studenti museli zabojovat, aby sa tam dostali.

domkakvet
22. feb 2024

@blazargandalf ano je tu vela vysokych skol a potom absolventi nemaju uplatnenie.

katkakuch1
23. feb 2024

Nevyznám sa v politike, ale podľa mňa niektoré odbory zaniknú a iné sa rozvetvia. Napríklad v prípade učiteľov.. má prísť zákon (nie som si istá, či príde alebo už prišiel) kedy každá učiteľka materskej školy bude potrebovať pre vykonávanie práce ASPOŇ bakalársky titul. Nebude stačiť stredná pedagogická škola. Ja teda mám vysokú školu a hneď som sa uplatnila ale niektoré tie odbory čo som videla.. no neviem si predstaviť ich niekde zamestnať, lebo taký "post" ani nepoznám.

ibatanecnica
23. feb 2024

@deti95060810 to by bolo fajn ale okresala by som aj prvý stupeň. Teraz sa na výšku dostane hocikto , kopa vysokoškolsky vzdelaných ľudí a miest málo.

ibatanecnica
23. feb 2024

@andreakotesova tak to mal teda pravdu a tiež asi prvý a poslednýkrát 😂. Potrebujeme profesie, lenže kto bude robiť?

zeldia
23. feb 2024

@deti95060810 neber to ako podpichovanie ale dovolím si upraviť tvoju vetu, bola veľká nezamestnanosť. Meciar spôsobil veľkú nezamestnanosť a nie ze bola taká doba.

lenkakravcova
23. feb 2024

@blazargandalf ja dufam, že raz Slovensko dospeje do bodu kedy bude redukovať vysoké školy a upravovať počty študentov.
Načo nám je xyz sociálnych pracovníkov keed chýbajú lekári a zubári?
Mali by sa navyšovať, aj dvojnásobne kapacity medikov a zubárov a znižovať aj dvojnásobne kapacity sociálnych prác a nevyuzitelnych odborov.