Ako zmeniť vysokú školu a zachovať študentský status?
Čauko, som v situácii, že by som chcel úplne zmeniť VŠ. Žiadne uznávanie predmetov, proste nová prihláška a odznova. Nachádzam sa v 1. ročníku a teraz mám skúškové obdobie. Niektoré skúšky už mám, ale o iných pochybujem, že ich zvládnem.
Moja otázka je, že ak by som si preniesol predmet/predmety do letného semestra a následne v letnom semestri by som prestal chodiť do školy, ostal by som evidovaný ako študent do začiatku ďalšieho akademického roka? Nebol by problém s tým, že mám prenesené predmety.
Ide mi o to, aby som nestratil status študenta, nemusel ísť na úrad práce a zároveň neostal na škole, ktorá mi nesedí.
Viem, že najviac by som zistil na študijnom, ale chcel by som počuť aj názor niekoho iného na tento krok. Či je to vôbec možné a či sa s tým niekto stretol. Alebo by predsa len bolo najrozumnejšie, aby som to ukončil sám a nečakal, kým ma vyhodia.
@adamm__ pokiaľ viem, predmety, ktoré nespravíš sa prenášajú do semestra, v ktorom si ich nespravil, tzn. ak neurobíš niektorý z predmetov v zimnom semestri prenášaš si ich do zimného semestra v ďalšom roku štúdia… sama som prenášala z 1. do 2. ročníka 3 predmety takze viem o čom hovorím ☺️ a poviem ti úprimne - ak sa chceš vzdať hneď na začiatku, je zbytočne ísť na inú VŠ…
Áno, predmety, ktoré neurobíš a prenášaš, sa robia až v semestri, kedy sa predmet reálne vyučuje. Čiže keď teraz v zime neurobíš predmet, napr. I. z niečoho, tak v letnom semestri sa už bude vyučovať II. z toho predmetu, takže I. sa znovu bude vyučovať v ďalšom zimnom semestri, teda o rok, a potom ju môžeš robiť. A kredity sa počítajú za celý akad. rok, nie za semester, teda keď máš za rok získať napríklad 60 kreditov, tak nikto nebude kontrolovať, koľko ich máš získaných za zimu a koľko za leto. V lete, po skončení letného skúškového, sa ti kredity spočítajú za rok. Keď máš dostatok, ideš ďalej, keď nie, končíš. Po zimnom semestri ťa nikto nevyradí, takže ak aj v letnom semestri nenastúpiš, status študenta máš až do leta (30.6. alebo 312.8. - presne neviem). Ak aj nebudeš chodiť do školy, status študenta stále budeš mať.
@t1nusa Ja som prvú VŠ vzdala ešte počas 1.semestra, na skúšky som ani nešla, po zimnom semestri som bola vylúčená, lebo som nemala kredity a druhú som úspešne doštudovala, na červený dokonca (nie že by to bolo nejak dôležité, len že som to neodflákla) a robim si na nej doktorát aktuálne, takže pre mňa to nebolo zbytočné 😅 niekedy si proste človek vyberie fakt blbo a je lepšie to nechať tak ako sa trápiť s niečím čo mu nedáva zmysel…
Ja skoro každú skúšku sa psychicky rucam ale nikdy som sa na nič nevykašlala a nevzdala to a to nemám vôbec ľahký odbor. Proste človek keď chce tak sa dá len si treba na tie skúšky urobiť čas.
Preco sa vzdavas dopredu a hned rozmyslas, ze ukoncis studium?
A musis mat nejaky pocet kreditov aby si vobec presla/presiel do letneho semestra, skusky co neurobis v zime sa ti presunu do zimneho semestra 2 rocnika
Bohuzial ak je spravena skuska v predmete v zimnom semestri podmienena v pokracovani toho predmetu v letnom semestri a nespravis tak do letneho nejdes a nemozes pokracovat v studiu

Hodilo by sa napísať univerzitu... ale bežne je v prvom ročníku po zimnom semestri kontrola kreditov, musíš ich mať aspoň 15 získaných, ak toto splníš, postupuješ do letného semestra a študentom zostaneš, až kým sa nerobí kontrola kreditov na konci letného semestra, kedy musíš mať na postup do ďalšieho ročníka 40 kreditov, študentom prestávaš byť dňom, kedy prevezmeš rozhodnutie o vylúčení, kedy ti príde záleží od harmonogramu akademického roku a toho ako rýchlo to štúdijné všetko spracuje, nemusí ti to výjsť až do začiatku ďalšieho akademického roku, ale bežne to takto študneti robia... s prenášaním predmetov to nič nemá, to teraz nerobíš, tie by si prenášal/znova si zapísal až v zimnom semestri druhého ročníka, v letnom si zapisuješ nové predmety...