Akú vysokú školu môžem študovať s obmedzeniami?
Aku vysoku skolu mozem studovat ked mam ID na psychicke choroby ? Moja psychiatricka sa tvari ze nemozem nic ze najlepsia praca pre mnav kniznici 🤦 ale ja by som chcela nieco este dokazat. Nejak si rozbehnut ten zivot momentalne chodim len upratovat ale tam je buzeracia za kazde smietko. Mam VS odbor marketing astrednu obchodnu akademiu. Ale ja chcem nieco ine. No moja psychiatricka na nic neda povolenie. Mam 30 rokov
@valikasikulova urcite nie pracovat v kniznici 😔 hovorila ze zdravotnictvo ma nepusti skolstvo m.a nepusti. Tieto veci by ma bavili
@valikasikulova mam pocit ze premrhavam doslova svoj zivot
aku mas presne diagnozu?
Asi záleží aj od diagnózy. Ja mam generalizovanu uzkostnu poruchu a panicke ataky a robím v banke. Užívam celé roky lieky a zvládam to.
psychiatricka nerozhoduje o tom co budes studovat, ak ta vezmu mozes hocikde samozrejme zdravotnictvo je narocne, skolstvo sa da aj s psychiatrickymi dg. zavisi od hlbky a sebestacnosti pri vykone. prax ta nauci co zvladnes a co nie. to ze nieco vystudujes este neznamena ze tam budes aj pracovat. urcite by som sla do niecoho co nie je narocne na cas zodpovednost (napr. ucenie deti). ja som sa dala na specialnu pedagogiku... a teda peciatku od dr. som nepotrebovala drzim palceky
Zrejme by boli možné aj programy ako filozofia, teoretická fyzika, literárna veda a podobné ...
@kacena4 ucenie deti nie je zodpovedne a narocne? ako toto mozes napisat? ako vobec mozes psychicky choreho cloveka podporit v tom, aby siel vychovavat deti???? pre nieco ten ID ma, to nie su len ataky ci panika, ak ma ID ide o vazny stav. Ma vystudovany marketing a upratuje ---- cize tam bude dost vazny zadrhel v beznom fungovani. Ako by mohla medzi deti?
Skolstvo neodporucam, tam sa ti psychika este zhorsi a v zdravotnictve pravdepodobne tiez. Mozno by sa dala vystudovat dietna sestra, fyzioterapia, arteterapia, ako VS studium psychologia - ale asi nie klinicka, ta je narocnejsia, zdravotnicky laborant - skor by som sa uberala asi smerom stredoskolskeho studia, lebo vsetky VS odbory su uz velmi narocne na psychiku v oblasti zdravotnictva a aj skolstva.
@kacena4 ale rozhoduje lebo k prihlaske treba pridat peciatku od obvodneho lekara a obvodacka pyta suhlas od psychiatricky ci mi moze vystavit potvrdenie :(
a musis studovat? mas 30rokov, vybuduj si karieru aku len chces... je kopa povolani kde specializovane vzdelanie nepotrebujes, prisposobis si sebe, len si musis vymysliet co...
toto je take.. neviem co chcem robit ale budem robit hocico co mi dovolia... to by malo aky vyznam? A este premrhat 5rokov studiom. Tak sa uc jazyky ak mas potrebu sa vzdelavat, alebo rob nieco / podla diagnozy/, kde mas volnejsiu pracovnu dobu, podla svojich schopnosti a zaujmov a financii... vsetko sa da... od administrativy, uctovnictva, fotografovania, obchodu, xy sluzieb,... Niekde naozaj staci nejaky kurz, a postudovat veci, zaujimat sa, skusat... inde najst si niekde v obore zamestnanie. Neviem preco napr. marketing je problem, super praca, dnes vo velkej miere homeofficova, zameranie na sieta, google..
co budes robit s kadajakymi vystudovanymi "super obormi" s ktorymi si jednak nenajedes pracu, alebo len velmi tazko alebo ta to nebude bavit ? :D kolko filozofov, takych a onakych pracovnikov, pracuje v tescu? Pritom mas vystudovany marketing, co je dnes max. ziadana vec
Teologiu? Socialnu pracu? A potom sa zamerat na profesie pomahajuce ludom. Otazka je aj aku diagnozu mas.
Možno by si sa mala prestať pozerať na svoju doktorku ako na nepriateľa čo ti bráni žiť. Školstvo a zdravotníctvo je práca s ľuďmi a teda máš zrejme diagnózu kde sa to vylučuje. Pokiaľ si stratila dôveru v svojho lekára skús si nájsť iného a ak ti aj ten povie nie, treba sa naucit to akceptovat...lebo to je ako keby sa ochrnuty hnevá, že mu nechcú povoliť bežať 300m cez prekážky súťažne...pre psychiatrickych pacientov je vraj prospesna práca so zvieratami, nad tým si neuvažovala?
@tinqua a co so zvieratami ? Ako ist do nejakeho utulku ?
Jedno nepochopim, prides si sem po radu aku skolu mozes studovat aj ked ti psychiatricka nedovoluje nic ale diagnozu nenapises, a pritom si to dala ako anonym. Nikto ti neporadi vzhladom nato ze nevieme co moze byt problem v studiu a dalsej tvojej profesii.
Áno, napriklad v utulkoch. Alebo a to opäť závisí od toho čím trpíš, môže byť vhodná práca v terapii so zvieratami, môžeš sa zapojiť ako pomocník alebo terapeut (po získaní príslušného vzdelania). Táto oblasť má priamy pozitívny vplyv na duševné zdravie....canisterapia, felinoterapia, alebo hipoterapia...prípadne štúdium kynológie alebo chovu zvierat.
Autorka, psychiatricka asi má dôvod, prečo Ti radi tak, ako Ti radí. Nemôžeš predsa zodpovedať za deti alebo zdravie ľudí, ak máš diagnózu, ktorá to nedovolí. To sa na ňu nehnevaj. Možno spôsob komunikácie nie je najlepší, ale určite sa riad tým, čo Ti radí a hľadaj niečo iné. Alebo sa venuj tomu,čo máš vyštudovane a v Tom sa zlepšuj.
Hlavne ked ani nevies co chces robit.. to je take.. no... ked chces nieco dokazat v prvom rade sa zameraj na to co realne CHCES robit, co ta bavi... tu nenajdes zazracne riesenie, ze niekto ti napise profesiu, ktoru mas robit a tebe sadne ta jedna praca ako "rit na serbel" (ako sa hovori). V comkolvek vies byt dobra... od upratovania az po .. neviem co. Len nemozes cakat, snivat o otm, ze urobis si vs a bum bac = pride job snov, wow budu vsetci z toho, ponuky pracovne sa ti budu sypat.. no nie nebudu. Ja poznam zeny co upratovanim zarabaju (to davam iba ako pirklad, nie ze ti to navrhujem) ako hociktory podnikatel, maju svoju klinetelu, chodia a robia to dobre aj ich ot bavi.. nik ich nebuzeruje, lebo nie su zamestnanec :D Ale tiez to chcelo odvahu od nich a aktivitu. Za mna otazka, preco sa nechces venovat tomu co mas uz vystudovane?
Bohuzial zdravotnictvo, pedagogika tam sa nedostanes kedze musis mat potvrdenie od lekara evidentne psychologicka vie preco ti neda to potvrdenie!
Nepises diagnozu
Skus len nejaky rekvalifikacny kurz
@simca06022011 nebavi ma to
Vsak napis aku mas diagnozu, ako ti mame poradit, ked o tebe nic nevieme? Plus ake mas zaluby, co ta bavi? Napadla ma kynologia, ale tiez nie je vhodna pre kazdeho, musis mat vztah k zvieratam a tiez byt autorita, aby ta posluchali.

Ze pozdravujem pani psychiatricku ale práca v knižnici zas nie je také lazo plazo hlavne pred štátnicami ...a teba by co bavilo? Kopec ludi s dg robí kadečo od zdravotníctva ekonómiu právo učiteľstvo....