Chcem študovať ázijské jazyky, ale nerozumiem po anglicky
Chcela by som študovať ázijské jazyky, ale nerozumiem po anglicky. Učím sa kórejčinu aj japončinu a momentálne k nim nemôžem pridať ďalší jazyk, pretože by to bolo pre mňa priveľké zaťaženie. Existuje v Európe škola, ktorá nevyžaduje znalosť angličtiny pri prijatí?
Takze anglictinu sa nevies naucit ale trufas si na japoncinu alebo korejcinu? Asi kazdy kto fical na anime sa ucil japoncinu ale teda bez anglictiny by som ju ani neriesila o.O zacni lahsim jazykom potom pridaj tazsie
Na naucenie jazyka nepotrebujes skolu.
Ja len- korejcina a japoncina nestaci? Vsak to nie su ani pribuzne jazyky.... Ci sa chces naucit len znakovo, t.j. citat pisat? Anglictina je vzdy preto pripojena, lebo je to jednoduchsi jazyk, europskej jazykovej skupine blizsi a je akoby prepojovaci, kedze v nasich zemepisnych sirkach nenajdes tolko ucitelov na vychodne jazyky (ak vobec...).
MUNI v Brne má japanistiku. Určite aj KU alebo UPOL budu nieco mať.
Ale nechápem, ako može mladý človek v r. 2025 napisat, že nerozumie AJ. Mladý - tým myslím do 35. Či máš viac?
@barka1 Asi zalezi od skoly. Pocula som storky, ako na SOŠ bola maturita z AJ o tom, ze typek vymenoval farby a napocital do 10🙄
na komenskeho univerzite je potrebna anglictina?!
Keby skola, ale ziadne zamestnanie bez anglictiny nenajdes, takze sa sustred na to... ze sa ti paci korejcina, japoncina, pokial tam nechces vyslovene zit (a aj tam by tvoj zamestnavatel tu anglictinu vyzadoval!!), je to dost nulova sanca, lebo v zahranici budes rozpravat ako (?) Slovensky? Skus si najprv odpovedat na tie zakladne otazky... ani kavu si na dovolenke bez anglictiny neobjednas ci nezorientujes na letisku.... dost kratkozrake uvazovanie...
na komenskeho univerzite je potrebna anglictina?!
@kacena4 Asi bolo myslená Karlova univerzita
Vieden, ale musis vediet nemcinu teda.
Akože študovať japončinu bez znalosti angličtiny? Oni majú dosť veľa prebraných anglických slov ktoré používajú takže by sa zišlo ju ovládať pred japončinou...
レストラン (resutoran): restaurant
コーヒー (kōhī): coffee
アイスクリーム (aisukurīmu): ice cream
コンピューター (konpyūtā): computer
バス (basu): bus
ホテル (hoteru): hotel
バイク (baiku): bike
atď...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_gairaigo_...
+ teda keď už japončinu tak namiesto kórejčiny by sa zišla skorej čínština - keďže jeden z troch zápisov slov ktoré majú používa čínske znaky/slová.

MUNI v Brne má japanistiku. Určite aj KU alebo UPOL budu nieco mať.
Ale nechápem, ako može mladý človek v r. 2025 napisat, že nerozumie AJ. Mladý - tým myslím do 35. Či máš viac?