Čo vám pomohlo zlepšiť komunikáciu v angličtine?
Idem si tu pre radu, ako sa zdokobaliť v angličtine, hlavne v komunikácii. Čo vám pomohlo? Budem vďačná za všetky odporúčania.
Netflix... keď sa nedá ísť do zahraničia.
Pozeranie YT videi , temu ktoru poznaš, len v angličtine... Otvorit google translate a zapnut titulky v AJ.. a opakovat nahlas vety po youtuberovi.. to je tak 30% zaklad.. ostatne sa naučiš v cudzej krajine ale budeš mat aspon čo-to v uchu..
videa a filmy ti pomozu na posluch, porozumenie ale urcite nie na komunikaciu. musis konverzovat. bud praca kde ju budes pouzivat denne - ale to uz nejaky zaklad musis mat - alebo si zaplatit lektora. Su aj vyslovene konverzacne hodiny AJ.
@pukina poznáš nejakého dobrého lektora?
Keď sa chceš zdokonaliť v komunikácii, musíš komunikovať. Je dobre jazyk veľa počúvať, ale rozrozprávaš sa iba tak, že budeš hovoriť. Skús italki.com. Máš tam tisíce lektorov, učiteľov, angličtinu z každého kontinentu, vyberieš si učiteľa podľa svojich preferencií a možností, zabookuješ si online lekciu a rozprávaš anglicky denne s native speakrom aj každý deň. Keď nechceš nativa, sú tam aj českí a slovenskí lektori. Prípadne potom môžeš skúsiť virtuálni jazykovku od Broňu Sobotky, princíp ten istý ako som písala vyššie.
Ja som sa naučil z kníh.
Keď píšeš o komunikácii, predpokladám, že rozumieť rozumieš, ale potrebuješ sa rozrozprávat.. a to sa stane len tak, že budeš rozprávať, veľa ľudí má tento problém 😊 tiež odporúčam italki a hodiny 1 na 1, ak to rozpočet niečo také umožňuje 😊
Videá.
Pomohlo mi čítať na Buzzfeede, písať na Reddite a pozerať Youtube a Netflix. No a aj práca v zahraničí.
Knihy penguin readers
Prekladala som si pesničky, tak to začalo. A potom na zoznamke som si pisala s ľuďmi anglicky, sú na to aj rôzne aplikácie, s nikým som sa nestretla ani nikoho nehľadala nenasla, len som komunikovala denno denne a prekladala som si..plus cestovanie
Dnes mas kopec moznosti vdaka internetu, existuju rozne neviem ci to nazvat prave zoznamky, ale dajme tomu, kde sa dokazes bavit s lidmi zo zahranicia ( neviem neskusal som este 😅 ), tak isto ten netflix moze byt fajn aj ked neviem, a ucit sa slovicka, mozno este pocitacove hry, kde komunikujes po anglicky, napriklad csgo 😀, poznam ludi co vraveli, ze anglicky sa naucili len z hier, aj ked ja sam si to neviem predstavit 😅.

Vycestovať do zahraničia a komunikovať, ono to pôjde.