icon

Diplomovaná sestra - štúdium v Českej republike a uznávanie v SR

15. feb 2025

Chcela by som ísť študovať do čiech diplomovanu sestru lebo je to tam ľahšie ( vychádzajú viac v ústrety zamestnaným) ale údajne Slovensko neuznáva tieto školy? Chcela by som ísť pracovať do ados a tam to vraj neuznávajú? Čo by ste robili na mojom mieste?

januska12323
15. feb 2025

Však sa opýtaj rovno tam kde chceš robiť čo potrebuješ.

lisymbia
15. feb 2025

Musíš si dať len uznať vzdelanie na príslušnom inštitúte 😊

kiki68
15. feb 2025

Neuznava sa to nahodou cez ministerstvo?

autor
15. feb 2025

@lisymbia veď to,že som sa pýtala a vraj to neuznávajú aj keby to mám uznané cez ministerstvo. Ja tomu absolútne nechápem prečo nie

janinah
15. feb 2025

vystudovala aj ostala by som pracovať v česku

txkilo
16. feb 2025

Musíš si dať uznať maturitu v ČR trvá to dva mesiace. Plus je to tam ľahšie lebo tam sa da študovať diplomovana sestra externe

paola881
19. feb 2025

Ahoj ja idem do vsetina na dis - uznávajú , mám to potvrdené min. zdravotníctva .

paola881
19. feb 2025

To by potom neuznávali diplom ani lekára , ktorý študoval napr na LF v Prahe ? 🥴 A keď tak treba kontaktovať danú ados , ale to by som sa pozrela na to , ako ti povie , že ti neuzná diplom z CZ školy 🥲

mariamaruska
1. mar 2025

kde sa da studovat externe diplomovana sestra v CR? Prosim Vas, napiste mi. Dakujem

txkilo
1. mar 2025

Voš agel Ostrava český tešín a určite nie kde viem že v škole agel stojí externe 80€ polrok

paola881
2. mar 2025

@mariamaruska v každom väčšom meste 🙂 a pokiaľ máš napr vs - URGENT a urobíš rozdielové skúšky tak sa dá ísť aj do vyššieho ročníka . Idem to skúsiť tento rok .

dzulik04
15. mar 2025

@paola881 ahoj, ja studujem v Ziline prakticku sestru 1.rok, ale buduci chcem ist tie, hned po skonceni do Vsetina, ty ides uz tento rok? A ak sa mozem opytat, odkial si?

paola881
15. mar 2025

@dzulik04 chcem ísť , ale chcem ísť do vyššieho ročníka ak to bude tento rok aktuálne , keďže mám VS URGENT tak môžem robiť rozdielové skúšky a ísť do druhého ročníka . Čo by bolo fajn , lebo 4r zase do školy sa mi už moc nechce 😀

ivetka_h
5. apr 2025

@paola881 ahoj, prosim ta, z ministerstva mas potvrdene vseobecne uznanie studia na VOS v zdravotnickom odbore (sestra)? Teda by mali uznat rovnake studium z kazdej skoly z CR, ak sa nemylim.

paola881
Autor odpoveď zmazal