Dojmy zo štátnic
Ahojte, chcela by som počuť o vašich dojmoch zo štátnic... Aké boli? Náročné? Alebo ste sa stresovali a nebolo to až také hrozné....
Mala som 5 štátnic celkovo a neprišlo mi to nejaké hrozné. Áno, nejaký ten stres tam je, ale skôr aby som nepovedala blbosť pred kolegami, s ktorými budem následne pracovať, než z toho, že vyletím. To som si ani len nepripúšťala. Proste povinná jazda, musí to dať každý a kto chce pracovať takom odbore, nesmie byť na kolenách z nejakej skúšky. Ale neviem čo študuješ ty a aká si osobnosť.
mne na statniciachvymenili predmet. V momente odpovedania mi dali proste temu z ineho predmetu a ja vravim, ze toto ja nemam mat predsa uff neverili mi a nejak som to dala, ale teda spotena som bola komplet, lebo som ozaj myslela, ze som skoncila. A este jeden spoluziak celu pripravu odpisal 🙂
cele to bolo neprijemne. Velmi som sa opila potom
statnice same o sebe , v ten den,neboli tak hrozne, ale ucenie sa bolo otrasne. stresy neskutocne, nasa skola sa netaji tym, ze by mala problem niekoho vyhodit...nakoniec som ich zvladla, ale teda zabit sa som mala chut kazdy den tak mesaic do statnic, nevolnosti a uzkost na dennom poriadku. ale urcite zalezi od skoly. kamoska sa napriklad vobec nebala -- u nich na skole sa absolutne nestava ze by niekoho vyhodili -- ked uz dojdu k statniciam, tak ich spravia vsetci.
Pred štátnicami klasika stres a počas skúšania uvoľnená atmosfera, členovia komisie sa snažili pomáhať, pôsobili oveľa milšie ako na prednáškach a vôbec neboli tak prísni ako nás strašili. Po oboch štátniciach som mala veľmi dobré pocity.
Na výške boli štátnice v pohode. Nikoho nedrbali. No keď som si dorabala DPS tak to bola iná káva. Štúdium za mňa v pohodicke. No štátnice boli hrozne. Keď videli, že niečo neviete, hneď otázky k tomu. Skúšajúca, ktorú sme videli prvýkrát hneď zahlásila, teória super, teraz mi vysvetlite ako to je v praxi. Až na to, že som nikdy neucila a prax žiadna. Fakt záležalo od toho v akej skupine ste a kto je skusajuci. Mala som spolužiakov, ktorí prechádzali na tahakoch. Dostali super skusajucich, stačilo povedať 2-3 vety a hneď vás prerušili, že vidíme že to viete, máte to za A. Fakt záleží na šťastí. Čo sa týka stresov, tak najhoršie sú keď ťaháte otázky 😂
Prvé v pohode, druhé na infarkt.😁 Asi to bolo vekom.😂
@gomak prvé síce pod veľkým stresom, ale pri skúške úplná pohoda- skúšajúci väčšinou zo zahraničia, druhé štátnice som mala úlne v paži a o5 maximálny výsledok. Tretie štátnice veľký stres, otrasné podmienky, 1 nepríjemná skúšajúca- ani sa nezdravíme, resp. madam sa tvári, že ma nepozná.
Na to, ze som koncila jednoodbor pedagogiku, kde sme mali 2 roky o tom, ako ma spravne prebiehat poradenstvo a neviem co, tak to bolo absolutne chaoticke, bez poriadku, uplne mimo mojho chapania. 3 si robili pripravu, subezne s tym dvaja odpovedali v miestnosti neviem ci vobec 3x3 m a do toho vkuse chodili doktorandi a skripali dverami a rozpravali sa v miestnosti. Cele to bol masaker. Ucitelia (nam z inej bc katedry) davali cele 2 roky pocitit, ze nie sme ich. Ucenie na statnice tak aj vyzeralo. Na jeden predmet som sa ani neucila, iba si to citala, lebo otazka mohla prist akakolvek a len zoznam odporucanej literatery bol na 5 A4... a od zaciatku bolo jasne, ze dobre znamky nedostaneme aj keby sme to vedeli odpredu odzadu... pre na bola najdolezitejsia obhajoba a diplomovka. Jedine, co ma mrzi, ze statnice stali zivot moju velmi blizku kamosku😪

Ja som bola v strašnom strese, ale všetko dobre dopadlo... u nás náročné rozhodne boli, ale atmosféra bola príjemná, priateľská a hodnotené boli férovo 🙂