icon

Dostali ste sa na vysokú školu aj so zlými známkami?

30. jún 2023

Dostali ste sa na výšku aj zo zlými známkami (3,4)?

Strana
z2
79viktoria79
1. júl 2023

@liv1 ono asi záleží aj aka vysoká skola,ked je raz zamerana napr.na strojnictvo,mechatroniku a ine,tak student z gympla asi nema šancu,ja neviem ako je to na inych školách, ale moj syn ide na STU a preto brali do uvahy znamky a nie prijímačky,a znamky za 4roky,takze ohanat sa tu ze lepšie su prijímačky celkom nieje pravda

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2023

@79viktoria79 No, tak neviem ake mas skusenosti so studiom na technike, ale zvycajne absolventi gymnazia to zvladaju lepsie, ako z odbornych skol. Totiz, vsetci musia najskor prejst matematikou a fyzikou a tu maju gymnazisti zvycajne lepsie zvladnutu. A ja viem o com pisem.

liv1
2. júl 2023

@79viktoria79 tak to sa neda porovnavat si myslim. Resp ako kde. Taki gymnazisti mozu mat nevyhodu napriklad aj pri studiu na FM UK ci ekonomickej, kedze prijimacky su aj z ekonomie ktoru gymnazisti nikdy nemali. Ale zas mali ovela viac matiky a jazykov pravdepodobne tiez. Preto su najspravodlivejsie prijimacky a nie vysledky z nejakych strednych skol, kde kazdy mohol znamkovat inak. Ked k nam do ba prichadzali deti z malych miest/dedin, vzdy sa im znamky zhorsili. Niekde su so znamkovanim viac prisni niekde menej. Ale prijimacky su pre kazdeho rovnake.

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
lienkashcj
15. júl 2024

@liv1 ani by som nepovedala že z gympla budú mať nevýhodu v tomto. Ja keď som v min. bola na informatike a išla som z ekonomickej sš, tak keď sme mali ekonomiku to sme si aj s kamarátkami hovorili to bude v pohode aspoň v niečom máme výhodu keď matika, informatika 0 bodov. A čuduj sa svet študenti z gymnázia mali výhodu aj tam keďže sa aj počítalo a kým sme my stihli dočítať príklad a rozmyslieť ako počítať a riešiť to oni z gympla už boli pri učiteľovi so správnym výsledkom a chápali to. A my ako vyorané myši sme nechápali :D :D :D a zdá sa mi že na gympli si môžu zvoliť ekonomiku ako voliteľný predmet. Tí z gympla budú mať vždy výhodu či už v mat/fyz/chem alebo jazyky(pkiaľ niekto nemá súkromné doučovanie) a z gympla nebudú diskriminovaní pri prijimačkach kvôli sš.

skolara
15. júl 2024

Otázka znie musí mať každý vysokú školu? Už sa študuje na vysokej škole s úľavami. Proste, keď potrebuje niekto úľavu, asi na tu vysokú školu proste nemá. A tak potom vysoké školy chrlia ,, odborníkov na nič” Keď máš štvorky a trojky zjavne na vysokú školu nemáš. Ibaže máš jednotky a dvojky z predmetov, ktoré chceš študovať.

lusyyy36
15. júl 2024

Mala som na pol roku 4 z matiky. Na konci roka 3. Prijimacky som mala aj z matiky a spravila som. Aj som dostudovala skolu

Strana
z2