icon

Externe štúdium a nespokojnosť s praxou v školách

22. nov 2025

Študujem popri práci externe na szš dvojročné pomaturitné a som znechutená štýlom praxe..........prax máme len štvrtok jeden deň v týždni ale to je slabota. Namiesto toho aby sme boli po oddeleniach ako vnútorné lekárstvo a chirurgia tak máme 6 týždňov v detskom domove a ďalších veľa týždňov v domove dôchodcov a úplne minimum času - rozpis na ovl a chir/ uro
To na čo nás dávajú praxovať do detského domova ? .... Sme tam už štvrtým týždňom a nič sme sa nenaučili, žiadne infúzie, nič. Strácame tu čas.. ako sú tu 15-17 ročné dievčatá s mentálnym aj fyzickým postihnutím ktoré nás bijú plujú na nás,vreštia ako paviáni a to len sedíme pri nich potom ich dáme jesť prebalia sa a hotovo taká je prax. Mňa to v detskom domove nebaví... ako ste to mali vy čo ste túto školu študovali?

anonym_9a2ee7
22. nov 2025

Neviem ako s infúziami, ale krv sa sestričky na škole neučia brať. Pýtala som sa raz našej sestričky a vravela mi, že sa to naučila až keď nastúpila do práce.

anonym_41f980
22. nov 2025
@anonym_9a2ee7

Neviem ako s infúziami, ale krv sa sestričky na škole neučia brať. Pýtala som sa raz našej sestričky a vravela mi, že sa to naučila až keď nastúpila do práce.

@anonym_9a2ee7 určite sa učia aj to (teda mali by). Zažila som si v nemocnici, že sa ma prišli opýtať, či mi môže odber urobiť praktikantka. Našťastie s takými vecami nemám problém, tak mala možnosť trénovať 😅 keďže mi denne robili viac odberov.

anonym_8b34e5
22. nov 2025

známa chodila na denné štúdium a oni chodili nie do detského domova , ale do DSS.
čo viem sestričky sa učia brať krv zo žily. Bežne to robia spolužiakom navzájom popr. spolužiakom z iných odborov.