Externé štúdium na VŠ - grafik digitálnych médií

monciika
6. jan 2024

Ahojte, som vyučená grafička. Rada by som vyštudovala aj VŠ no žiaľ len externe. Nemáte niekto nejaké skúsenosti aku VŠ s externou formou grafika? Hľadám ale márne, väčšinou denné štúdium. A keď je aj externé, tak až mgr (napr na paneurópskej). Alebo ak máte skúsenosti s nejakými kurzami v grafickej sfére, tak by som bola rada za akékoľvek rady, pretože rada by som pokračovala ako grafička. Ďakujem všetkým za odpovede 🙂 pekný večer.

rybka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
talia16
6. jan 2024

Ahoj ja tiež študujem grafiku a bohužiaľ čo som pozerala na česku-slovensku sa dá tento odbor študovať len prezenčne, lebo v tomto odbore ide hlavne o prax, teorie sa tam nachádza málo. Tiež som chcela študovať externe, pretože popritom pracujem, ale nakoniec som sa teda rozhodla že pôjdem externe až na magistra. Chcela by som povedať že podľa mňa je volba vysokej školy dobrá volba, hlavne kvôli tomu že ťa to naučí veľa vecí na ktorých by si možno urobila chybu, zvýši ti to autoritu v práci (pretože je ľahšie spochybniť prácu niekoho so stredoškolským vzdelaním než vysokoškolským (ver mi zákazníci sú občas neznesitelný), môžeš si vďaka tomu vypýtať vyšší plat a našťastie u nás je to aj zadarmo.

monciika
autor
6. jan 2024

@talia16 ahoj, áno to som si aj ja hovorila, že tá prax asi neumožňuje externe. No bohužiaľ mám taku SŠ čo ma v podstate naučila len úplne základy ani portfólio ani nič. Vkuse dookola sme robili to isté. Už pracujem aj ja tak neviem či radšej samoštudium cez Youtube alebo tak, alebo nejaky platený onnline kurz. A keď chceš ísť na Mgr musíš prejsť najprv Bc, však?

talia16
6. jan 2024

@monciika Áno, bez absolvovania Bc štúdia nejde sa prihlásiť na Mgr

rybka1987
7. jan 2024

@monciika akej oblasti GD by si sa chcela venovat?

monciika
autor
7. jan 2024

@rybka1987 vyrvaranie reklám, brožúrok, plagáty, navrhovanie dizajnu a niečo takéto na tento spôsob