Externé štúdium - náročnosť

maruniakovaeva
8. mar 2021

Ahojte, chcem sa opýtať či ste niektorá nechodili externe do školy. Ako to bolo časovo náročné, či ste to zvládli a podobne. Ďakujem za každú info ❤️

pininka1
8. mar 2021

Chodim teraz popri troch detoch. Je to narocne,ale da sa to.

vikusjk
8. mar 2021

@maruniakovaeva ahoj, vysku som robila externe popri praci. Nemala som este dieta, ale mala som spoluziacky, ktore uz mali aj dve deti a zvladli to. A asi zalezi aj od skoly.

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

Mne konkrétne ide o psychológiu, to je odbor, ktorý sa treba len "šprtiť" tak ma zaujíma či ste mali čas sa aj učiť popri práci/deťoch. Psychický to určite bude náročné ale popri hypotéke a ostatných povinnostiach si nemôžem dovoliť chodiť denne. Ja teda nemám deti ale mám len jeden príjem, preto musím chodiť prioritne do práce.

pininka1
8. mar 2021

@maruniakovaeva externej je vacsinou v sobotu akurat skusky potom mozu byt cez tyzden, ale teraz je aj tak vsetko online. Ja si myslim,ze psychologiu das.

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

Myslím si, že je to jednoduchá škola. Len ma zaujímalo či sa to da stíhať popri všetkom. Ďakujem za odpovede ❤️

oli18
8. mar 2021

@pininka1
@maruniakovaeva ak mate na mysli jednoodborove studium, tak sa sakra velmi mylite obe, ak si mysite, ze je to lahka skola. Pred nedavnom tu bola podobna tema o studiu psychologie, tak si precitajte.

nelca84
8. mar 2021

@maruniakovaeva a kde sa dá študovať psychológia externe?

ibrunova
8. mar 2021

@maruniakovaeva No aj keď je to náročné, dá sa to zvládnuť. Ja som si robila popri MD a neviem si predstaviť, že by som robila. Lebo zo začiatku bolo všetko v sobotu, potom už hocikedy cez týždeň, dokonca aj doobedu, skúška napr. v stredu o 13.. Určite to tak nemajú všetky školy, napr, v Prešove sa chodilo každý piatok, v BB každú sobotu.

taga
8. mar 2021

@maruniakovaeva taktiez by som chcela studovat psychologiu, externe ale teda voooobec si nemyslim, zs je to lahka skola! Presne naopak. A chcem sa ta opytat, kde ju chces studovat externe jednoodborovo, lebo v ba sa neda napr (ked nemyslim sukromnu vysku, ktora je mozno lahka, lebo je brutalne preplatena, ale nepovazujem ju za kvalitnu)

pininka1
8. mar 2021

@oli18 ja som niekde napisala ze je to lahka skola???? Ked som ja studovala mala som spoluziacky ktore si k inemu odboru pribrali aj psychologiu,lebo to zvladali. Kazdy to samozrejme zvlada po svojom. Externisti to maju natiahnute viac ako denni,pripadne ako rozsirujuci ktori musia gro zvladnut za dva roky.

ivangeline
8. mar 2021

Oo. Ked tak pises. Aj ja by som chcela. Prvy krat ma neprijali. :D Velmi ma zaujima psychologia. A urcite to zvladnes. Ak ta to zaujima a ides do toho,lebo chces,tak sa to da. Ja som popri skole v Anglicku stale pracovala, isty cas aj nocne..a davala som to. Najma to pisanie tych blbych eseji...co je tam gro.

oli18
8. mar 2021

@pininka1 ved si jej napisala, ze si myslis, ze psychologiu da. Ty si studovala psychologiu, ze si myslis, ze to da? To nie je manazment, ani socialna praca. A k tomu externe, na sukromnej skole v zapadakove, no dakujem pekne, za takych psychologov. Tych, ktori studovali 5 rokov na dennom studiu v case, ked prijimali na studium 15 kusov, musi porazit z takychto kolegov. Ale prax ich vyselektuje.

katarinka2290
8. mar 2021

@maruniakovaeva ja studujem popri praci v drogerii kde mam nepravidelnu pracovnu dobu,40h uvazok tyzdenne tak si viem naplanovat smeny podla rozvrhu,ale v praci som pomaly kazdy den.
Mame iba piatky skolu a raz za cas vysla sobota.da sa to zvladnut,zalezi aj od skoly.u nas su celkom chapaví,ze teda nemame len skolu ale aj pracujeme.teraz je externe studium na 4r takze ucivo je rozdelene do vsetkch rocnikov namiesto 3.robime aj zadania na niektore predmety ale tak nie na kazdom.Obsirnejsie ucivo sa ucim na zapoctovu pisomku,popripade az na skusku.
Ozaj zalezi aj aku mate pracu,ci vam vyhoveju ked budete potrebovat,ze vam daju volno a zalezi teda aj od narocnosti odboru.ale ako je to narocne,nemate moc volneho,casu na ine aktivity ,ak mate este aj starost o domacnost,...momentalne uz pisem bakalarku a vyucba je uz rok online tak usetrim cas cestovanim.do skoly a mam to z pohodlia domova 😊 chodila som aj po pohovoroch v Bratislave ze si najdem inu pracu ako v obchode ale stretla som sa s negativnou skusenostou-nevzali ma preto ze by som vymeskavala piatky a celkovo sa im nepacilo ze chodim do skoly a praci by som sa venovala menej,tak ma neprijali do novej prace.a tak som zostala v drogerii,tam nebol.doteraz problem,ked tak sme sa povymienali s kolegynami ked mi dali zrazu termin skusky aby som sa jej mohla zucastnit.

pininka1
8. mar 2021

@oli18 predstav si,ze aj ja patrim medzi tych 15 ktori studovali poctivo a tiez ma poraza z niektorych a tiez som nestudovala v zapadakove. Samotne studium psychologie je nic oproti tomu,co treba absolvovat dalej a ze je to celozivotne poslanie. A ako som uz napisala, kazdemu sa to moze zdat inak tazke. Moje kamaratky z intraku ktore studovali psychologiu pred 15 rokmi ako ja to dali. Ale mnohe to nerobia, resp to zacali robit az neskor. Ziadne studium na vysokej skole nieje malina, ja som jej napisala,ze ked to dam ja,ktora robim cely den s autistami, doma tri deti a muz pracujuci mimo bydliska, tak ona ak je rozhodnuta pre tento odbor a je bez deti by to dat mala. Hlavne som tym myslela ze bude stihat skolu a pod popri praci, to aky je ona student, ja netusim.

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

@nelca84 v TT na TRUNI 🙂

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

@taga TRUNI 🙂 A na Paneuropskej je tiez, ale fakt je to tam dosť drahé. A mám známu, ktorá tam pracuje a vravela, že tam je to viac menej o peniazoch vo všetkom.

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

@ivangeline mňa práveže eseje a celkovo pisanie, hrozne bavia. 🙂 Ale dúfam, že všetko bude v poriadku a budem to zvládať

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

@katarinka2290 ja som momentálne v gastre a tam s "vymeskavanim" nie je problém, resp. Tie smeny sa dajú nastaviť podľa seba.

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

@pininka1 A ďakujem, za odpoveď mrzí ma, že ste sa dostali s druhou pani do sporu.

maruniakovaeva
autor
8. mar 2021

@oli18 Ľahká škola je pre každého iný pojem. Toto je škola kde sa treba viac menej učiť. Ja psychológa robiť nechcem 🙂 Takže sa nebojte, nikomu nebudem kaziť prácu ani robiť zle meno pre psychológov. Pre mňa je táto škola ako doplnok k vlastnému vzdelávaniu. A pretože ma toto odvetvie fascinuje. Mám iný zámer čo po škole robiť, ale táto škola mi v tom len pomôže, nebude to moje budúce povolanie. 🙂

pininka1
8. mar 2021

@maruniakovaeva to je pohoda, ziaden spor, kazdy to vidime zo svojej strany. Pre kazdeho je tazke nieco ine a nebudem ta dopredu strasit ked ti to moze ist lavou zadnou.

oli18
8. mar 2021

@maruniakovaeva no vidis, kazda sukromna skola je o peniazoch. Takychto "odbornikov" nam tu chrlia. Uz je tu cas , ked je na pracovnom trhu uprednostneny absolvent statnej skoly pred tym zo sukromnej.