icon

Išli by ste v 44 rokoch študovať MBA?

14. dec 2025

Ahojte, VŠ som skončila pred 20 rokmi a 18 rokov pracujem v oblasti HR, v managemente. Vždy ma lákalo študovať ešte druhú VŠ, alebo si dorobiť titul PhD, ale žiaľ pred mnohými rokmi som doktorandské opustila. Dnes ma oslovila jedna inštitúcia, ktorá ponúka program v kombinácii Management a Psychológia. Cena programu je 2468 eur s DPH. https://graduateacademy.sk/program/mba-manageme.... Štúdium trvá rok. A môžem si školné rozdeliť do 10 splátok bez poplatku. Išli by ste do niečoho takého? Pre informáciu o mojom rodinnom stave - mám partnera, dieťa už nie je doma. Niekedy cestujem v rámci svojej práce. Čo poviete na to? Ako by ste sa vy rozhodli? Akože titul mi k ničomu nepomôže, bude to len práca na sebe a svojom sebarozvoji.

Strana
z2
enmery
14. dec 2025

Podľa mňa je na takéto veci neskoro až v hrobe...od sebarozvoja,vzdelávania,nové kontakty, trénovanie mozgu-všetko plusy pre seba samého. Ja by som do toho šla.

huxy
14. dec 2025

Ak by mi to k ničomu nepomohlo, k vyššiemu platu či lepšej práci, osobne by som tomu nevenovala toľko času ani financií.

Našl by som si niečo na rozvoj, čo by mi aspon k niečomu bolo.

autor
14. dec 2025
@enmery

Podľa mňa je na takéto veci neskoro až v hrobe...od sebarozvoja,vzdelávania,nové kontakty, trénovanie mozgu-všetko plusy pre seba samého. Ja by som do toho šla.

@enmery tak to beriem aj ja, je to sebarozvoj, trening hlavy, discipliny, tvorby...

huxy
14. dec 2025
@anonym_autor

@enmery tak to beriem aj ja, je to sebarozvoj, trening hlavy, discipliny, tvorby...

@anonym_autor a inak strašne mi bije do očí na ich stránke slovo "koučink" 🤷🏼‍♀️ ak to je seriózna škola, toto by mali mať lepšie podchytené

reela
14. dec 2025

Ano, isla by som do toho

anonym_c645b1
14. dec 2025

Ja ti neviem. Za mňa je to také blaaaa, blaaaa vzdelávanie. O ničom. Len peniaze do luftu.

autor
14. dec 2025
@huxy

@anonym_autor a inak strašne mi bije do očí na ich stránke slovo "koučink" 🤷🏼‍♀️ ak to je seriózna škola, toto by mali mať lepšie podchytené

@huxy je to český inštitút. Dle pravidel českého pravopisu je správně pouze varianta „koučink“.

huxy
14. dec 2025
@anonym_autor

@huxy je to český inštitút. Dle pravidel českého pravopisu je správně pouze varianta „koučink“.

@anonym_autor ale všetko ostatné tam je predsa písané po slovensky. Mne to proste udrelo do očí

autor
14. dec 2025
@huxy

@anonym_autor ale všetko ostatné tam je predsa písané po slovensky. Mne to proste udrelo do očí

@huxy na inych slidoch maju informacie tiez v cestine. Koucink je bezne pouzivane v ceskom jazyku a nevidim na tom nic.

huxy
14. dec 2025
@anonym_autor

@huxy na inych slidoch maju informacie tiez v cestine. Koucink je bezne pouzivane v ceskom jazyku a nevidim na tom nic.

@anonym_autor pre mňa to nie je seriózne, všetko v slovenčine, a to slovo mi bije do očí. Nič viac.

autor
14. dec 2025
@huxy

@anonym_autor pre mňa to nie je seriózne, všetko v slovenčine, a to slovo mi bije do očí. Nič viac.

@huxy no a ty máš aký VŠ titul? Máš PhD alebo MBA? Na akom inštitúte?

domkakvet
14. dec 2025

@anonym_autor ak ti to k nicomu nebude, tak nie.

huxy
14. dec 2025
@anonym_autor

@huxy no a ty máš aký VŠ titul? Máš PhD alebo MBA? Na akom inštitúte?

@anonym_autor trápna otázka. Aktuálne si robím vš prvého stupňa. Čo to má spoločné? Na čo by som si robila vš len kvôli titulu, ktorý by mi bol ma nič?

anonym_7b05fe
14. dec 2025
@anonym_c645b1

Ja ti neviem. Za mňa je to také blaaaa, blaaaa vzdelávanie. O ničom. Len peniaze do luftu.

@anonym_c645b1
Mne sa pacia tieto polnohospodarske skoly so specializaciou dojenie penazi

autor
14. dec 2025
@huxy

@anonym_autor trápna otázka. Aktuálne si robím vš prvého stupňa. Čo to má spoločné? Na čo by som si robila vš len kvôli titulu, ktorý by mi bol ma nič?

@huxy no je legitímna otázka. Ak ti inštitút príde neseriózny. Poznám mnohých HR mng, čo tam študovali a dali aj referenciu. Preto som sa pýtala, kde si MBA študovala ty a čo odporúčaš.

anonym_8c1bc7
14. dec 2025

Ak ti to v nicom nepomoze, nesla by som, namiesto toho by som si radsej citala knihy s danou temou alebo nasla nieco (seriozny zdroj samozrejme) na internete, cisto ako zaluba vo volnom case, zo zaujmu. Studovat by som to uz nesla.

enmery
14. dec 2025
@huxy

@huxy Toto slovo sa už bežné používa v tejto forme. Mne vadí napr také české klid,do slovenčiny sa prepašovalo ako cechizmus a Slováci ho používajú ako kľuď. A?

Autorka, blbo si sa opýtala na tomto fóre, SK je pozadu čo sa rozvoja týka a štúdiá v neskoršom veku. Pokiaľ z toho nemáš okamžitý funkčný peňaźný osoh, si mimo. Ja mám 40ročnu kamošku s alzheimerom a keby bola pouzivala svoj mozog viac, pravdepodobne by ju tato forma nestretla. Všetko, čo v dobrom investujeme na nas osobný fyzický či psychicky rozvoj, je najlepšie investovanie. Človek nikdy nevie, aká ponuka čaká za rohom.

autor
14. dec 2025
@enmery

@huxy Toto slovo sa už bežné používa v tejto forme. Mne vadí napr také české klid,do slovenčiny sa prepašovalo ako cechizmus a Slováci ho používajú ako kľuď. A?

Autorka, blbo si sa opýtala na tomto fóre, SK je pozadu čo sa rozvoja týka a štúdiá v neskoršom veku. Pokiaľ z toho nemáš okamžitý funkčný peňaźný osoh, si mimo. Ja mám 40ročnu kamošku s alzheimerom a keby bola pouzivala svoj mozog viac, pravdepodobne by ju tato forma nestretla. Všetko, čo v dobrom investujeme na nas osobný fyzický či psychicky rozvoj, je najlepšie investovanie. Človek nikdy nevie, aká ponuka čaká za rohom.

@enmery hej, ved vidim, ze tu je ina skupina zien.. asi nie moj zaber. Vdaka za tvoj point.

anonym_c645b1
14. dec 2025
@anonym_7b05fe

@anonym_c645b1
Mne sa pacia tieto polnohospodarske skoly so specializaciou dojenie penazi

@anonym_7b05fe to si urazila poľnohospodárske školy. Tie majú totiž omnoho väčšie a praktickejšie využitie. A sú sakra potrebné. Táto je tak na dve veci.

huxy
14. dec 2025
@anonym_autor

@huxy no je legitímna otázka. Ak ti inštitút príde neseriózny. Poznám mnohých HR mng, čo tam študovali a dali aj referenciu. Preto som sa pýtala, kde si MBA študovala ty a čo odporúčaš.

@anonym_autor mba som neštudovala, v mojej profesii by mi bol na nič.

enmery
14. dec 2025
@anonym_autor

@enmery hej, ved vidim, ze tu je ina skupina zien.. asi nie moj zaber. Vdaka za tvoj point.

@anonym_autor Prajem veľa šťastia😉

anonym_3b4140
14. dec 2025

@anonym_autor nie, 44 rokov je už moc na vzdelávanie.

autor
14. dec 2025
@anonym_3b4140

@anonym_3b4140 až moc? V mojom okolí študujú ženy na dôchodku.

huxy
14. dec 2025
@anonym_3b4140

@anonym_3b4140 tak s týmto nesúhlasím. Do dôchodku stale ďaleko. Akurát by som si vybrala niečo, čo mi k niečomu bude.

anonym_c645b1
14. dec 2025
@anonym_3b4140

@anonym_3b4140 nesúhlasím.

anonym_a3e1d2
14. dec 2025

@anonym_autor za tych par eur by som do toho urcite isiel...

autor
14. dec 2025
@huxy

@anonym_3b4140 tak s týmto nesúhlasím. Do dôchodku stale ďaleko. Akurát by som si vybrala niečo, čo mi k niečomu bude.

@huxy lenže mne to práveže pomôže pri práci - psychológia je niečo, čím sa zaoberám, ale nikdy som to ofiko neštudovala. Aj keď tu by to boli len dva semestre- A manažment je niečo čo robím, čiže dovzdelať sa v tomto smere mi len pomôže. Nejdem študovať experimentálnu fyziku, niečo, čo mi v práci nepomôže.

koniarova
14. dec 2025
@anonym_autor

@huxy lenže mne to práveže pomôže pri práci - psychológia je niečo, čím sa zaoberám, ale nikdy som to ofiko neštudovala. Aj keď tu by to boli len dva semestre- A manažment je niečo čo robím, čiže dovzdelať sa v tomto smere mi len pomôže. Nejdem študovať experimentálnu fyziku, niečo, čo mi v práci nepomôže.

@anonym_autor tak nad čím váhas? Nemá čo stratiť.

autor
14. dec 2025
@koniarova

@anonym_autor tak nad čím váhas? Nemá čo stratiť.

@koniarova chcela som skúsenosti niekoho, kto MBA študoval. Poradiť s odborom, ako je to so štúdiom, vyťaženosť pracovná vs. štúdium apd. Ja už som viac menej rozhodnutá, len chcem porovnať ešte rôzne inštitúty. Ale tento mi pomer cena/kvalita vychádza najlepšie.

bebebi
14. dec 2025

Toto je podľa mňa len nevydarená reklama na danú školu. Ako prvé mi udrela do očí tá DPH, akože kto v bežnej komunikácii uvedie, že "cena aj s DPH"?

Príspevok 20:38: chcela som skúsenosti niekoho, kto MBA študoval
Príspevok 20:16: Poznám mnohých HR mng, čo tam študovali a dali aj referenciu

Tak teda poznáš ľudí čo tam študovali či si ich tu prišla hľadať? Nejak sa ti tie odpovede bijú.

Opäť v úvodnom príspevku píšeš, že ešte len dnes ťa tá škola oslovila a zvažuješ či ísť študovať a 20:28 píšeš, že už si rozhodnutá a nezabudneš poznamenať, že super pomer kvalita/cena.

Strana
z2