icon

Ísť na prednášku počas choroby?

17. okt 2025

Zdravím, študujem VŠ a ochorela som od dcéry, nič hrozné, ale mám slabosť a chytené dýchacie cesty. Na jednu stranu nechcem nikoho nakaziť, na druhu stranu nechcem vynechať prednášku, nakoľko máme za semester len 1 prednášku na daný predmet. Ako ste riešili vy choroby počas VŠ?

anjelicek26
17. okt 2025

Ved si daj rusko a zober do termosky caj, ja by som isla.

zmrzlinka2021
17. okt 2025

@anonym_autor

Ak by slo iba o tu jednu prednasku, dala by som si respirator a isla by som

nyusika
17. okt 2025

zeny, vazne sa toto pyta dospela osoba studujuca a VS ?

zmrzlinka2021
17. okt 2025
@nyusika

zeny, vazne sa toto pyta dospela osoba studujuca a VS ?

@nyusika
prosím ta, ber to ako "babsku diskusiu", nie intelektuálnu otázku. Pýta sa len na názory, lebo v momentalnej situacii je nerozhodná. Uplne bezna situacia u kazdeho cloveka.

anjelicek26
17. okt 2025

Inak co je to za VS, ze za semester len jedna prednaska z daneho predmetu😔

januska12323
17. okt 2025

Pokiaľ nemáš vysokú teplotu a nesmrkáš každú minútu môžeš normálne ísť. Prinajhoršom tam len budeš sedieť a poprosíš niekoho o poznámky.

diewcatqoo
17. okt 2025
@anjelicek26

Inak co je to za VS, ze za semester len jedna prednaska z daneho predmetu😔

@anjelicek26 pravdepodobne studuje externe a tam su prednasky casto v blokoch, to moze znamenat par hodin vkuse raz za semester.

nyusika
17. okt 2025
@diewcatqoo

@anjelicek26 pravdepodobne studuje externe a tam su prednasky casto v blokoch, to moze znamenat par hodin vkuse raz za semester.

@diewcatqoo
snad dokaze dospela osoba vyhodnotit svoj zdravotny stav a rozhodnut sa.
co jej pomozu anonymne komentare na nejakom modrom koniku ?
akoze "zrobim si anketu a podla vysledku sa zriadim?"

nie toto nepovazujem za beznu sitruaciu kazdeho cloveka.

diewcatqoo
17. okt 2025
@nyusika

@diewcatqoo
snad dokaze dospela osoba vyhodnotit svoj zdravotny stav a rozhodnut sa.

@nyusika ja viem a zdielam v tomto rovnaky nazor ako ty. Len som odpovedala anjelicku, ako je mozne, ze maju len jednu prednasku za semester.

nyusika
17. okt 2025
@diewcatqoo

@nyusika ja viem a zdielam v tomto rovnaky nazor ako ty. Len som odpovedala anjelicku, ako je mozne, ze maju len jednu prednasku za semester.

@diewcatqoo inej som chcela odpovedat, ospravedlnujem sa 🙂

nyusika
17. okt 2025
@zmrzlinka2021

@nyusika
prosím ta, ber to ako "babsku diskusiu", nie intelektuálnu otázku. Pýta sa len na názory, lebo v momentalnej situacii je nerozhodná. Uplne bezna situacia u kazdeho cloveka.

@zmrzlinka2021 snad dokaze dospela osoba vyhodnotit svoj zdravotny stav a rozhodnut sa.

unicornlady
17. okt 2025

Ja som študovala ešte pred koronou, takže nikto nejaké choroby vtedy neriešil.
Kto sa cítil na to, že zvládne deň v škole, prednášky atd... tak šiel do školy.
Naozaj si nespomínam, že by sme niekedy pozerali, že aha, henten je nachladnutý, mal zostať doma.

0silvia0
17. okt 2025

@anonym_autor veď ty vieš, ako znášaš choroby a ako reaguješ. Či soplíš, kašleš atď. Určite nie si chorá prvý krát. Ja osobne by som si sadla niekde do kúta, zásobila sa pitím, vreckovkami a cukríkami na kašeľ, rúškom a išla by som a uvidela by som ako to budem zvládať.

sisska96
17. okt 2025

Išla by som. Jeden soplík nikomu neublíži smrteľne

sisska96
17. okt 2025
@unicornlady

Ja som študovala ešte pred koronou, takže nikto nejaké choroby vtedy neriešil.
Kto sa cítil na to, že zvládne deň v škole, prednášky atd... tak šiel do školy.
Naozaj si nespomínam, že by sme niekedy pozerali, že aha, henten je nachladnutý, mal zostať doma.

@unicornlady Však to. Po korone sa maniacky rieši každý jeden soplík, ako keby nachladnutie bolo smrtelné

unicornlady
17. okt 2025

@sisska96 Naša obvodná má na dverách napísané, že ľudia s virózami tam nemajú chodiť. Očividne sa jej zapáčilo koronové "liečenie cez telefón"

drianaa
17. okt 2025

Netýka sa to síce prednášky, ale my sme na vysokej škole musela mať na cvikách a labákoch 100% dochádzku, bola možnosť docvičit si 1, max 2 počas zápočtového týždňa, inak sa predmet prenášal. Takže bežne sme sa tam stretli s chorobou naraz aj niekoľkí. Pokiaľ je to slabá nadcha, neriešila by som to tak, zase dá sa vždy sadnúť obďaleč od ostatných a dať si rúško

sisska96
17. okt 2025
@unicornlady

@sisska96 Naša obvodná má na dverách napísané, že ľudia s virózami tam nemajú chodiť. Očividne sa jej zapáčilo koronové "liečenie cez telefón"

@unicornlady tak kto tam má chodiť zdraví ľudia ? 😂

anonym_a2a528
17. okt 2025
@drianaa

Netýka sa to síce prednášky, ale my sme na vysokej škole musela mať na cvikách a labákoch 100% dochádzku, bola možnosť docvičit si 1, max 2 počas zápočtového týždňa, inak sa predmet prenášal. Takže bežne sme sa tam stretli s chorobou naraz aj niekoľkí. Pokiaľ je to slabá nadcha, neriešila by som to tak, zase dá sa vždy sadnúť obďaleč od ostatných a dať si rúško

@drianaa toto nepochopim, viem, ze na niektorych VS to tak fungovalo, ale absolutne si to neviem predstavit, to by som nikdy nedostudovala. Mam horucku, je mi tak zle, ze sa neviem ani pohnut, mam zachvaty, neviem dychat ani rozpravat alebo mam hnacku a vraciam, to mam ist takto medzi ludi? Hlavne ak musi clovek este cestovat? Kazdy ma pravo ochoriet a ist na PN. Snad bol mozny nahradny termin, ci?. Dufam, ze dnes to uz takto nefunguje.