icon

Je možné zvládnuť obhajobu a štátnice v jeden deň?

2. máj 2025

Damy, ktore ste absolvovali statnice a diplomovu pracu na VS. Mali ste niekedy obhajobu a 3 statnice v jeden den? Ide o prirodne vedy - teda nemozem povedat, ze lahke predmety.

Som v skole velmi dobra, bavi ma to a chcem mat co najlepsie vysledky. Predpokladala som minimalne rozdelenie na obhajoba + skuska v jeden den, a niekedy potom dalsie dve v jeden den. Predsa len sa citim lepsie ked si stihnem vsetko den pred precitat, resp to absolvovat aspon v klude.
Co najlepsie to hovorite?

domiklik
2. máj 2025

Áno absolvovala som to. A áno bolo to náročné.

balerina2025
2. máj 2025

narocne. mega

autor
2. máj 2025
@balerina2025

narocne. mega

@balerina2025 viem samozrejme, ze zvladnut sa to da. Ale, nemam pravo sa jednoducho spytat ci to nie je mozne rozdelit? Je nas malicko

lindous
2. máj 2025

My sme mali štátnu skúšku rozdelenú, v jeden deň obhajoby a iný deň 3 ďalšie predmety, ale od viacerých ľudí z fakulty som počula, že by to tak úplne byť nemalo, je to trošku obchádzka a správne to má byť v jeden deň... spýtať sa asi môžeš, ale nemyslím, že vám bude vyhovené, keď už je to naplánované, komisia pozvaná, dohodnutá, to nie je len tak nejaká skúška, že sa dá proste dohodnúť s vyučujúcim ... každopádne držím na štátniciach prsty 🙂

oriesocek
2. máj 2025

My sme tak mali…. Obhajoba prace je v pohode, veď som ju písala, tak som vedela, čo povedať…. Aj ja som bola na prírodovedeckej, boli to ťažšie štátnice ako na manažmente, čo som mala o
Pár rokov neskôr

sisa9496
2. máj 2025

Ahoj, áno, mala som to tak. Ale nejak mi to nevadilo, skôr by mi pomohlo, keby mám tie skúšky rozdelené aspon na dva dni, než to keby mám obhajobu inokedy než skúšky. Obhajoba ma vôbec nestresovala, keďže som si prácu písala sama a mala som fajn posudky. Držím palce 🍀

autor
2. máj 2025
@sisa9496

Ahoj, áno, mala som to tak. Ale nejak mi to nevadilo, skôr by mi pomohlo, keby mám tie skúšky rozdelené aspon na dva dni, než to keby mám obhajobu inokedy než skúšky. Obhajoba ma vôbec nestresovala, keďže som si prácu písala sama a mala som fajn posudky. Držím palce 🍀

@sisa9496 takto rozmyslam aj ja. O tu obhajobu nejdem, to je “uz len banalita” ale presne by mi pomohlo aspon tie skusky rozdelit. I ked aj o jeden den. Aspon by som si roztriedila myslienky..

autor
2. máj 2025
@lindous

My sme mali štátnu skúšku rozdelenú, v jeden deň obhajoby a iný deň 3 ďalšie predmety, ale od viacerých ľudí z fakulty som počula, že by to tak úplne byť nemalo, je to trošku obchádzka a správne to má byť v jeden deň... spýtať sa asi môžeš, ale nemyslím, že vám bude vyhovené, keď už je to naplánované, komisia pozvaná, dohodnutá, to nie je len tak nejaká skúška, že sa dá proste dohodnúť s vyučujúcim ... každopádne držím na štátniciach prsty 🙂

@lindous dakujem velmi pekne🙂

xrcdny16
2. máj 2025

Myslela som, ze to ani inak nejde ro pocujem prvykrat ..ano vsetko naraz obhajoba a isla som si tahat z 3 predmetoch 3 otazky.

marca12
2. máj 2025

Samozrejme technicka univerzita a vsetko v jeden den. Ucila som sa tyzdne dopredu a kedze som diplomovku pisala ja,tak na nu som sa ani nejako extra nepripravovala,vsetko som mala v hlave. Len som si spisala osnovu a tej som sa drzala. Statnic sa neboj,ak sa dobre pripravis,zvladnes. Podla mna je lepsie vsetko v jeden den. Ja som ani nevedela,ze to niekde maju rozdelene.

januska12323
2. máj 2025

Ja som mala rozdelené ale len kvôli jednej nespravenej a poviem ti, radšej všetko naraz. Na obhajobu sa učiť nemusíš a ostatné zvládneš.

majka99999
2. máj 2025

Tak bolo to pred 20 rokmi, ale samozrejme spolu. Som nevedela, ze sa to da delit. Vsak na obhajobu sa netreba extra ucit. My sme boli v ten den na 1 komisiu 6, 1 nespravila, pracu a 1 z 3 okruhov opakovala.

beata_k
2. máj 2025

Ty opominas jeden fakt. Ak zostatnicujes, stavas sa odbornickou v danom odbore. Z casti svojho odboru sa napisala knihu ( diplomovku). Tu nie je velmi logicky priestor rozdelovat to. Bud to sa v danom odbore vyznas alebo nie. Mala si 5 rokov na to aby si sa nou stala. Ak nou si, nie je problem obsiahnut skusku v jeden den.

A po dalsie. Ak si diplomovku pisala ty, tak neviem v com je priblem si ju obhajit.
K tvojej otazke. Vsetko v jeden den.

diewcatqoo
3. máj 2025

Ano, jasne, mala som statnice z 3 predmetov + obhajobu v jeden den. Ani neviem, ci sa niekde robi inak. Hlavne nestresuj, pokial si si pracu pisala sama, tak nebude problem obhajit ju. A pokial si sa ucila a vies, o com jednotlive predmety su, tak tiez nebudes mat problem. U nas nepresli len ludia, ktori nevedeli ani totalne zaklady.

basska_b
3. máj 2025

My na matfyze sme to mali rozdelene na 2 po sebe iduce dni. Na odbore nas bolo 15. Ten druhy den uz bola taka oddychovka. Uz sme vedeli, ze to najtazsie je za nami. Len sme porozpravali o diplomovke, odpovedali na otazky oponenta, ktory tam nebol niekedy ani osobne pritomny a este nejake 2 otazky z plena. Potom si nas okolo obeda pozvali vsetkych dnu a pochvalili nas, potlapkali po pleci, bola torta, catering, fotenie. Cize ten dalsi den bol taky pohodovy. Asi by sme to zvladli aj v jeden den, no boli by sme v skole do vecera.

abcabcada
3. máj 2025

Áno, mala som naraz 3 predmety a obhajobu. Bolo to náročné, od rána do večera... Naučiť sa to dalo, boli to veci, s ktorými som prišla do kontaktu počas celého štúdia, ale pre mňa to bolo skôr psychicky náročné... Našťastie som to zvládla a už nikdy viac nemusím 🤭😁

lukbe
3. máj 2025

Niekedy bolo aj všetko naraz. Ja som mala 2 plus 2 s obhajobou. Nic s tým nenarobis. VŠ ťa mala na to pripraviť.

guudy
3. máj 2025

Matfyz Ba, informatika, cca 25 r dozadu.
Prva statnica po ukonceni 3.rocnika, druha statnica na konci 4.rocnika, tretia statnica v polovici 5.rocnika, obhajoba diplomovky na konci 5.rocnika.

danniiee8
3. máj 2025

Ja som to mala v jeden deň aj na Bc aj na Mgr. Na obhajobu som sa pripravila najlepšie ako som vedela, prácu aj tému som poznala od A po Z, od oponenta aj školiteľa výborne posudky a téma ma bavila, takže obhajoba pre mňa nebola žiadna záťaž ani stres, keďže z mojej strany sa na ňu dalo pripraviť na 99%. Aspoň to ma odbremenilo.

lenkakravcova
3. máj 2025

My sme to mali tiež všetko v jeden deň.
Je to dosť stresujúce, ale na druhú stranu, na to skúšajú či trochu prihliadajú. Takže to má aj nejakú výhodu.
Obhajoba práce mi prišla ako tá ľahšia časť na koniec. Tam si už len porozprávaš o tom, čo si spravila, takže toto je OK. Tá skúšková otazkova časť na začiatku dá zabrať viac.

eleanor2510
3. máj 2025

Pod 3 statnicami myslis 3 statnicove predmety alebo 3 odbory? Lebo napriklad my, co sme studovali na Pedagogickej fakulte dvojkombinaciu ucitelskych predmetov, sme mali 3 statnice - z pedagogickeho zakladu/minima, z jedneho aprobacneho predmetu a z druheho aprobacneho predmetu + k nemu obhajoba diplomovky. Kazda statnica sa skladala zo styroch predmetov, cize sa tahali 4 rozne otazky. Dohromady teda 12. V takejto podobe je to nemyslitelne mat v jeden den, ani casovo by sa to nestihalo samozrejme. Ale ak myslis jednu statnicu zlozenu z troch predmetov, je uplne normalne, aby bola v jeden den, ako ti uz napisali vyssie, VS na toto predsa pripravuje, neviem, na akej skole je to vobec rozdelene.

danica2711
3. máj 2025

bola to zaberačka, ale zvládnuť sa to dá. Či sa to dá rozdeliť, sa musíš spýtať na fakulte, nie tu

wintery
3. máj 2025

My sme to napríklad nemali v jeden deň na právnickej fakulte. Rozostup bol 2 týždne pri kazdom predmete (ale zišiel by sa dobrý mesiac).

janetinka27
3. máj 2025

Ptedtym to tak byvalo, ze v jeden den.my sme to tak mali v r.2006 a potom 2008

jajka257
3. máj 2025

Ako to myslis troje štátnice?

1sally12
4. máj 2025

Áno v jeden deň sme mali.

januska12323
4. máj 2025
@jajka257

Ako to myslis troje štátnice?

@jajka257 tri predmety plus obhajoba práce

jajka257
4. máj 2025
@januska12323

@jajka257 tri predmety plus obhajoba práce

@januska12323 no ja som mala doobeda obhajobu diplomovky a poobede štátnice zo 4 predmetov. O týždeň som mala ďalšie štátnice z iného odboru a tam bolo všetko z celých 5 rokov. Takže sa to dá zvládnuť.