Je odborná angličtina na medicíne veľmi náročná?
Chcela by som sa spýtať tých ktorí študujú (alebo študovali) medicínu – je angličtina na medicíne veľmi ťažká? Myslím hlavne odbornú angličtinu – či je toho veľa, ako prebieha výučba a či ste sa s tým vedeli popasovať aj keď ste neboli jazykovo úplne silní.
A latinčina ti nevadi?
no ja ako laik, nie je to jeden z tych lahsich predmetov? v porovnani s biochemiou, anatomiou..
Myslíš angličtinu ako predmet alebo angličtinu ako výučbový jazyk?
Anglický jazyk bol najmenej.
Anglictina na medicine je jeden z najjednoduchsich predmetov, nikto tomu nepriklada extra dolezitost, u nas bola skuska pisomna a dalo sa aj opisovat, kto potreboval. Vo vyssom rocniku uz clovek aj davno zabudol, ze taky predmet vobec mal. Na niektorych skolach su aj rozdelene skupiny podla narocnosti B1/B2.
Ano, anglictina je v prvom rocniku 2 semestralna, aspon u nas teda, ale je to taky zadarmo kredit. Ja teda viem anglicky dobre, pre mna to nebol problem aj ma to bavilo, lebo aj tak sa clovek ucil nove veci, ale mali sme v rocniku aj menej jazykovo zdatnych a v pohode spravili zaverecnu skusku na Bcko. Zalezi od vyucujuceho samozrejme, ale nemyslim si, ze by to niekto extra hrotil.
Ale uprimne, neviem, ako by som studovala, keby neviem dobre aspon po anglicky, kedze vela odbornej literatury, clankov, videi, … je po anglicky. Zo svojho osobneho zaujmu by som sa snazila v jazyku zdokonalit.
Anglicitny by som sa nebala snad nejake zakldy mas
Neviem, na aku konkretne skolu nastupujes, moja skusenost z LFUK BA je taka, ze anglictina bola 2-semestralna v 2.rocniku. Cvika prebiehali tak, ze sme konverzovali na urcite temy, citali si medicinske clanky, robili k tomu rozne cvicenia - gramaticke, slovna zasoba, pocuvanie s porozumenim… Bolo to fajn.🙂 No a zaverecna skuska prebiehala tak, ze sme mali test, ktory sme museli napisat na urcite % (asi 80%?! - nepamatam sa uz presne), potom bola ustna cast. A aby sme mohli ist vobec ku skuske, mali sme vsetci vypracovat semestralnu pracu, ktoru sme nasledne prezentovali pred vsetkymi..
Cize podla mna uplne ok.. presne ako ti tu aj vyssie pisu, bez dobrej anglictiny sa nezaobides ani v medicine - vela kvalitnych vyucbovych materialov, videi, knih mas prave v anglictine. Navyse bez nej nemozes na Erazmus, co ak by si chcela skusit, by bola dost skoda... Takze ak v nej mas nedostatky, bolo by super na nich zapracovat. Ale kvoli anglictine ta nikto vyhadzovat zo skoly nebude, to by musel byt uz neviem aky extrem..

Bez dobrej angličtiny sa nepohneš.