icon

Má červený diplom vplyv na zamestnanie?

sasa47
27. jan 2024

Ahojte, skončil tu niekto VŠ s červeným diplomom? Sú známky podstatné pre zamestnanie?

Strana
z2
lindous
27. jan 2024

@marianarem ja len tak pre zaujímavosť, tiež som zostávala u vedúcej DP, ale ona mala len čiastočné slovo pri tom, či ma prijmú, ďalšia časť bola ústna skúška pred komisiou a posledná časť predchádzajúce štúdium - priemer, štátnice a prípadné publikácie, za všetko boli body, na základe ktorých sa spravilo poradie a tým, že sa nás hlásilo viac ako mohla katedra uživiť, tak aj tieto drobnosti rozhodovali 🙂

minimie
27. jan 2024

Ja som sa už stretla v práci aj s tým, že sa ľuďom s červeným diplomom doslova vyhýbali. Išlo o analytický smer. Odôvodnili to tým, že potrebujú ľudí čo myslia efektívne a nestrácajú čas nepodstatnými detailami. A fakt že ten tím šľapal ako hodinky.

marianarem
27. jan 2024

@lindous Jasne tak to hej, ja som matematicka, u nas zase nejaky extra zaujem nebol. V rocniku sme koncili v odbore len dve a na nasej katedre som v ten rok bola nova len ja. Ani teraz nikdy nenaplnime kvoty, ktore mame. Ale zase tiez nezoberieme kazdeho.

cecilia29
27. jan 2024

Hej skončila :D a som na rodičovskej už 6 rokov 😀
Ale malo to zmysel pre dobrý pocit a to štipko 😉

pomaranc24
28. jan 2024

No u nás na škole by z toho nebolo ani žiadne štipendium napríklad. Pri prijmačkách na PhD nás profesori dobre poznali, že čo kto vie a čoho je schopný (bolo nás 8 v ročníku), prípadne či sa nám podarilo popri štúdiu niekde pracovať v obore (prosefori nám vždy dali vedieť, keď daaka firma niekoho hľadala. Keďže sme boli úzko špeciálizovaný technický smer, nebolo moc kde inde hľadať). A v práci to absolútne nikoho nikdy nezaujímalo

princezna_bosorka
28. jan 2024

@sasa47 ja nie a absolutne nie su (teda na Slovensku - v Nemecku minimalne na prave ano)

lili1313
28. jan 2024

@minimie tak z toho mi už ide nejaky komplex zo strany vedenia. Možno sefovi cerveny ušiel o 0,1 🙂

mikadooo
28. jan 2024

@sasa47 hmm no u nás z ročníka mal jeden jediný študent červený diplom a pokiaľ viem, tak nikdy nebol v žiadnej práci poriadne spokojný. Raz som ho potom stretla v lidli za pokladňou, tak to som celkom nechápala, že čo tam robí, nebol čas sa porozprávať a pravdupovediac, bolo mi trápne sa na to pýtať, keď sme ináč neboli nejak extra v kontakte. Verím, že sa mu darí dobre, ale či sa mu darí nejak extrémne dobre, čo ja viem... Myslím, že ani nie, skôr tak normálne.

misenita
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
28. jan 2024

@misenita ja som nikde nedávala kópiu štátnic. a ani som nepočula, že by niekto na nejakom pohovore toto vyžadoval🤔. A na diplome známky nemám uvedené. Ty tam máš uvedenú nejakú poznámku, alebo červenú farbu alebo čo? Celkom ma to zaujíma, či ten diplom inak vyzerá...

misenita
28. jan 2024

@sasa47 ze to nie je dôležité budú vravieť asi ti, ktorí nemajú s tým skúsenosť. Záleží podľa toho kde sa uchadzas o zamestnanie. Ja som všade do zamestnania dávala kópiu diplomu a tam sú aj všetky známky, aj výsledná zo štátnic. Keď sa uchádzajú viacerí vybrali podľa prospechu samozrejme. Kamoška skončila médinu s červeným diplom a veru ze jej to pomohlo mohla si vyberať kde sa zamestna bola ako prvá voľba medzi ostatnými, takže určite je to plus za mňa! Záleží asi kde. Ja som zdravotná sestra a tam sa diplom pozerá a vyberá sa aj podľa prospechu. Do zamestnania som dávala výpis registru trestov, kópiu diplomu a neviem ci ešte niečo.

mikadooo
28. jan 2024

@misenita aha teraz čítam, že ty máš na diplome známky? Zaujímavé, ja som myslela, že všetky vyzerajú rovnako...

misenita
28. jan 2024

@mikadooo áno mam všetky predmety a pri nich známky, uvedeny pocet hodin praxe a uz si nepamatam, co presne. Tiež som myslela, že všetky sú rovnaké 😅 no a aj výslednú zo štátnic obhajoba a teoretická cast

michaela329
28. jan 2024

Skôr som sa stretla s tým, že pozerajú na to z ktorej školy ten diplom je (lebo kvalita v mojom odbore je dosť rôzna). Ja som štátnicovala na samé A. Študovala Mgr externe, lebo som už chcela pracovať a tam mala červený len jedna spolužiačka. Tá paradoxne v odbore nerobí, robí realiťáčku u manžela 😀

dskjhfdlkdjhl
28. jan 2024

@mikadooo na cervenom diplome (okrem toho, ze bol v cervenych doskach) mas, ze si prospela s vyznamenanim. Takze je rozpoznatelny.

dankabetka
28. jan 2024

@sasa47 odpovede som necitala ale pridam moj pripad :
Uz pocas studia , hned po Bc skuskach som sa zamestnala brigadne v odbore. Ing som teda robila popri velmi aktivnych dvoch brigadach, a priznam sa studium som lepila ako som stihala( nebudem popierat ,mat stale prisun k nemalym peniazom, na tu dobu ,bolo pre mna waauuu a ak som si mala vybrat ci idem pracovat alebo robit cvicenia do skoly, vzdy som radsej volila pracu), skolu som odchodila na D,E.... Hned po statniciach som dostala zmluvu v jednej z firiem kde som brigadovala, spoluziaci hladali pracu aj viac ako rok a vela z nich sa vratilo domov( mala som presne jedneho spoluziaka s cervenym diplom a dodnes sa v odbore nezamestnal )... Na moje znamky sa nikdy nikto nepytal. A moj muz je presne rovnaky pripad ako ja... statnice spravil na E...pracuje v odbore, ma vyborny plat a nikto jeho znamky neriesil.

eeffka
28. jan 2024

@minimie hehbtak to je riez pristup, ja ze budem mat cerveny diplom som sa dozvedela pocas nacviku statnic ked nas oddelili 🤣 chodilq som uz do prace 3rojy mala aom ine starosti ako si sledovat priemer.

terezia323
28. jan 2024

@misenita to je dodatok k diplomu, nie diplom

mikadooo
28. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl no červené dosky mi boli jasné, tým, že ja som ho osobne nikam nenosila, tak moje dosky nikto nevidel, poslala som len scan papiera. Tak som fakt netušila, že rozdiel je v tej jednej vetičke, ok 🙂.

mamina7070
28. jan 2024

@misenita pri prijimani zdravotnej sestry sa rieis prospech ? mozno 30 rokkv dozadu ale dnes beru vsetko co ma ruky nohy

ja robim v oblasti IT a skor prevlada nazor ze kockaci (su tazsie pouzitelni) lebo dnes uz je klucova timova praca
skor sa pozera z akej university diplom je lebo cerveny z BA vs lekar
z ciech je 1 a 100
pripadne diplom z sv Alzbety je zaznavany podobne aj KU

katuskamala1
28. jan 2024

Mam cervene diplomy a toto je asi tak treti krat,ze sim to niekomu vravela. Nikdy nikto ma nepytal vysvedcenie k diplomu (dodatok k diplomu)ci vypis znamok...

misenita
28. jan 2024

@mamina7070 30 rokov? Skončila som 2017 a na pohovore ho mala otvorený predo mnou a neštudovala som na sv.alzbete ale na štátnej škole. To je moja reálna skúsenosť.

misenita
28. jan 2024

@terezia323 no to som nevedela, keďže to mam všetko spolu v tom obale/knižke

terina25
28. jan 2024

@sasa47 tiez mam cerveny diplom a v zamestnani mi je na nic.

mironka
28. jan 2024

@sasa47 ja mám červený diplom a nakoniec pracujem v trochu inom odbore...nie presne v tom, v ktorom som ten diplom získala...

mamina7070
28. jan 2024

@misenita a kde si sa uchadzala o miesto ? lebo zdravotnych sestier je nedostatok
ako jasne ze sa doklada diplom a vysvedcenie onstatnej skuske ako doklad preukazujucinnajvyssie dosiahnute vzdelanie ale rieis sa len ci je alebo nie ale
nie znamky atd to su zasa moje dlhorocne skusenosti

mozno na vychode je to inak ale tu sestricky utekaju do zahranicia (ja zijem na zapade) takze tu sa fakt neriesi nic take

misenita
28. jan 2024

@mamina7070 to bolo v Svet zdravia pri BA. No ale napr. v BA do sféry ambulancii som dávala tiež kópiu ale myslim, ze neriesili to, keďže som mala kolegyňu zo strednej zdravotníckej. Záleží kde ako, ako som písala.

vienala
28. jan 2024

@sasa47 cerveny diplom mi je na nic, lezi mi pekne v zasuvke 🙂 . Ale myslim, ze mi predsa len pomohol dostat sa na doktorat, i ked tam boli aj ine podmienky prijatia.
Teraz moj syn ide na narocnu VS a ja mu hovorim, ze dolezite je spravit skusky, nie to, aby mal same A, to je v profesijnom zivote fakt nepodstatne.

minimie
30. jan 2024

@lili1313 nie, že ušiel tesne červený diplom. Daná osoba k červenému mala ďaleko. Išlo o doslova párty typ a to že sa popri tom podarilo spraviť dve vysoké školy, z toho jedna matfyz, to by sa pri snahe o červené nestíhalo 😆. Bohužiaľ osudným sa stalo pindanie do práce top manažmentu čo oni psychicky neuniesli. Takže má teraz vlastný biznis kde žúrovacoe a spoločenské schopnosti využíva lepšie ako svoje dva nečervené diplomy. 😆😆😆 . Ale je to fakt špeciálny prípad toto, netreba to brať ako bežný postoj zamestnávateľa. Je to skôr na pobavenie že to môže byť aj inak.

bianca11
11. feb 2024

Mám červený diplom. Jedine čo som z neho mala, bol môj dobrý pocit, mňa škola veľmi bavila, nebolo to o biflovaní. Len potom život priniesol niečo úplne iné. K ničomu mi to nepomohlo.

Strana
z2