icon

Má niekto skúsenosť s vojenským lýceom v Česku?

zafir01
29. sep 2025

Ahojte , v diskusiách som nič nenašla ,a v cz mk som už pisala .No potrebujem vedieť, či niekto z Sk ma na tejto škole dieťa . Vďaka

tundra
29. sep 2025
kvieta
29. sep 2025

Tam si treba najskôr zistiť, či vôbec môže na takomto type školy študovať aj cudzí štátny príslušník. Mne logicky príde, že nie.

tundra
29. sep 2025
@kvieta

Tam si treba najskôr zistiť, či vôbec môže na takomto type školy študovať aj cudzí štátny príslušník. Mne logicky príde, že nie.

@kvieta môze studovat,len plati stravu a ubytovanie.Maju to na webe.

zafir01
autor
29. sep 2025
@kvieta

@kvieta moze studovat ,uz sme do skoly volali , len mam nejake prakticke otazky a aj syn by si rad popisal s niekym ,kto tama realne je alebo bol , a je z sk . A teda slovenski studenti tam boli ,ale z pochopitelnych pricin nam mena ani kontakt na nich skola dat nemoze

zafir01
autor
29. sep 2025
@tundra

@kvieta môze studovat,len plati stravu a ubytovanie.Maju to na webe.

@tundra a plus nemoze dostavat stipendium ,ktore dostavaju ceski obcania . S tymto sme ok . V novembri idemw na den otvorenych dveri ,no cim viac info ,tym lepsie .

mmooly
29. sep 2025

Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú... aspoň podľa rozhovoru, čo som minule počúvala od vojaka.. po čase to bola riadna buzerácia

zafir01
autor
29. sep 2025
@mmooly

Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú... aspoň podľa rozhovoru, čo som minule počúvala od vojaka.. po čase to bola riadna buzerácia

@mmooly je to 100 rokov stara skola ,takze pocitam ,ze nejaka kvalita vyucby tam bude . Ale teda pre to sa pytam ,kde mozem ,aby som nazbierala info

zafir01
autor
29. sep 2025
@mmooly

@mmooly a buzeracia moze byt ...zalezi kto co povazuje za buzeraciu. Dnes sa ludia radi rozmaznavaju . Mam pocit ,ze moj syn si sam zije svij sposob vojenskeho zivota bez mojho zasahu 🫣

tundra
29. sep 2025
@zafir01

@mmooly je to 100 rokov stara skola ,takze pocitam ,ze nejaka kvalita vyucby tam bude . Ale teda pre to sa pytam ,kde mozem ,aby som nazbierala info

@zafir01 ved si spravte vylet,odchyt skupinu ziakov pred skolou a vypytaj si kontak na slovakov.

zafir01
autor
29. sep 2025
@tundra

@zafir01 ved si spravte vylet,odchyt skupinu ziakov pred skolou a vypytaj si kontak na slovakov.

@tundra pojdeme na ten DOD .v skolsky den ,tak snad tam natrafime na niekoho z sk .dakujem .🙂

tundra
29. sep 2025
@zafir01

@tundra pojdeme na ten DOD .v skolsky den ,tak snad tam natrafime na niekoho z sk .dakujem .🙂

@zafir01 drzim palce.Ja som absolvoval v ramci ZVS, PŠ -psovodsku v Libejoviciach 7 mesiacov.Bolo to este za totality,ale vycvik aj odbornost,bola na velmi vysokej urovni.Odborne skoly idu na Slovensku dole vodou.Nas syn vystudoval v Brne IT na VUTCH.