icon

Má Paneurópska vysoká škola úroveň?

25. dec 2022

Pekny den, nenachadza sa tu nahodou niekto, kto studoval masmedia na Paneuropskej VS? Statne skolstvo u nas nestoji za vela, tak som zacala premyslat nad sukromnou VS. Mate niekto skusenost?

Strana
z2
dahlia25
2. jan 2023

Na PEVŠ často hádžu špinu práve ľudia, ktorí tam neštudujú/neštudovali. Možno preto, lebo to tam nezvládli alebo sa vôbec nedostali (+ je finančne náročnejšia). Alebo len preto, lebo “mojej susedy dcéra tam študuje a keďže ju nemám rada, idem rozprávať hlúposti, aby som sa cítila lepšie”.

Ja tam študujem, prístup profesorov je príjemný a profesionálny. Pozri, kto tam učí a pochopíš. Resp., minimálne na právnickej fakulte sú to dosť solídni ľudia, ktorí na štátnu školi proste učiť nepôjdu. Určite skúškami neprejdeš “len tak”, treba sa fakt učiť a nie je toho málo, rovnako ako na každej škole. Samozrejme ale stále závisí od študenta, keď niekto chce podvádzať, spôsob si nájde a bohužiaľ výjde zo školy hlúpy. A takí sú na každej VŠ.

Osobne som veľmi spokojná, mám za sebou aj jednu štátnu školu ale nemôžem porovnávať, keďže to bol úplne iný odbor. Každopádne by som netvrdila, že je to ľahšie ako na štátnej, na to zabudni. Potím krv 😁

Preto ma mrzí, že pani vyštudovaná sociálna pracovníčka ide hodnotiť takýmto spôsobom školu, ktorú videla len na obrázku. Prípadne si otváta ústa na študentov, ktorí fakt makajú.

liz_lemon
2. jan 2023

@dahlia25 svoje kvality si jasne potvrdila vetou: "minimálne na právnickej fakulte sú to dosť solídni ľudia, ktorí na štátnu školi proste učiť nepôjdu." ty poznas nejaku statnu pravnicku fakultu? pozri si zoznam statnych VS, ze ci v nom nejaku najdes
mne prednasal na UK jeden ucitel, ktory ucil aj na PEVS, a o studentoch z PEVS sa vyjadril, ze su naozaj blbi, ze nic nevedia, a toto mi potvrdil, aj znamy mojho muza, ktory tam tiez studoval, hovoril, ze strasni degesi s nim chodia, a mam aj kolegynu z tejto vychyrenej skoly, ktora tiez potvrdzuje tieto zvesti

pallacinka29
2. jan 2023

@stanulienkat velmi podobne ako Sladkovicovo, akurat sidlo v hlavnom meste…

luscious
Autor odpoveď zmazal
dahlia25
7. jan 2023

😂😂😂 opäť, henten povedal, tamten povedal… samozrejme, nie všetci sú tam najostrejšie ceruzky v peračníku. Študujem externe, a väčšina mojich spolužiakov je fajn, aj mladí, aj tí 45+.
Sú to (s výnimkami) úspešní ľudia, ktorí si robia školu popri zaujímavých prácach/podnikaniach. Že nič nevedia? Neviem, či sa rozprávame o tej istej škole, pretože štúdium je fakt náročné a aby si prešiel, vedieť musíš. A tak to je, mne to nemusí hovoriť kolegyňa alebo známy môjho otca uja brata koňa. Ja to mám odžité 😊 spolužiakov tam poznám.

Keď sú okolo teba ľudia, ktorí nazývajú iných “blbí” a “degeši”, nech sa páči, nech to idú povedať do očí pani, kt. vlastní firmu zaoberajúcou sa GDPR, alebo napríklad programátorovi či dokonca lekárovi. Dobre počuješ, len taký blbý degeš lekár, čo si chce dorobiť medicínske právo 😊
Nehovorím, že všetci sú takí. Nehádžem do jedného vreca. Tak by bolo od teba ľudské, ak by ste to nerobila ani ty. Či to by som chcela asi veľa, čo? 😂

@liz_lemon

norbi2501
24. feb 2023

@nelca84 zamestnavatelom je to uplne jedno, kde co mate vystudovane , hlavne ze to mate, ide o to ako viete pouzit svoju hlavu a odprezentovat co treba, kto ide studovat v neskorsom veku paneuropska skola je idealna vec , Ja napriklad som desat rokov zil v UK od 20tich, teraz som musel prist domov a rozhodol som sa ze si tu zrobim psychologiu na Paneuropskej externe( 2300 eur oproti 11 000 rocne je trosku lacnejsie, tak preto) potom sa planujem vratit spat do uk, kde s tymto bakalarom prstupim na ich mastra v skolskej psychologii, je to uplne anglicanom jedno ci to mam z UK alebo z kade , je to akreditovane , je a to je na com zalezi.

Strana
z2