Má zmysel robiť si vysokú školu v 25 rokoch?
Ahojte ma to podla vas zmysel dat tolko snahy a usilia do VŠ ktorá vám aj tak do buducna neda nič? Podotykam nešiel by som študovat medicinu to je jasne…
Načo chceš študovať keď ti to nedá nič? V akomkoľvek veku.
Prečo ti nedá nič?
Presne to isté som sa šla opýtať čo komentár nadomnou
Nie, pre Teba je už neskoro. Tento vlak Ti ušiel zo stanice
@anonym_autor dve otazky: preco ti to neda nic? Ved si vyber skolu, ktora ti nieco da. A druha: preco by si mal platit? Uz si jednu VS studoval?
Prečo ti nedá nič?
@sisa_s Takto. Dal som si po strednej pauzu. Buduci rok chcem ist do armady. No chcem aj VŠ kvoli vyšiej hodnosti a samozrejme platu.
Tak budeš mať vyšší plat, tak ako že ti to nič nedá?
@anonym_autor Da ti rozhlad,vedomosti a vzdelanie nikdy nie je na skodu. Je uz na tebe,ci mas na to financovat si VS a ci mas tolko casu a snahy. Keby sa mi chcelo,kludne idem studovat este nieco dalsie aj v 40tke.
ak ti VS da casom vyssiu sarzu a vyssi plat, tak ano, chod studovat. ak ti neda absolutne nic, zbytocne budes stracat cas a peniaze. snad mas uz dost rokov, ze si to vies spocitat sam. mimochodom, ludia studuju aj po 50-ke, aby mali moznost udrzat si pracu alebo aby si zvysili kvalifikaciu a plat. nie si na to urcite stary.
ak ti VS da casom vyssiu sarzu a vyssi plat, tak ano, chod studovat. ak ti neda absolutne nic, zbytocne budes stracat cas a peniaze. snad mas uz dost rokov, ze si to vies spocitat sam. mimochodom, ludia studuju aj po 50-ke, aby mali moznost udrzat si pracu alebo aby si zvysili kvalifikaciu a plat. nie si na to urcite stary.
@mimacaci Za 5 rokov studia vies tu hodnost ziskat aj bez VŠ. Je to komplikovane.
@anonym_autor platiť nebudeš, ak si ešte na VŠ neštudoval.
tak si to musis zvazit sam potom. my ti tu asi nepomozeme s takou otazkou, nie sme vestice, aby sme ti vedeli teraz povedat, ci bez titulu dosiahnes danu hodnost prave ty (lebo asi bude faktom to, ze vsetci danu sarzu nemozu dosiahnut bez VS, asi len niektorym sa to podari, inak by ta VS nemala vobec ziaden zmysel, ze?). takze daj si na papier za a proti a premyslaj. este sa opytam, o aku konkretnu VS by slo?
@patus_2 ak je uz zamestnany, tak platit bude, bude studovat VS externe za poplatok. jedine, ze este nikde nepracuje a zivia ho rodicia, hoci pochybujem, ze sa to da, ale skusenosti v tomto nemam, priznavam. ja som VS zacala ako 27 rocna. zivila som sa sama, pracovala som, studovala som tym padom normlane externe a za prachy.
Tvl,sa to pytas akoby si mal 58r.🙄Vsak mas cely zivot pred sebou. Nad cim vahas???
Tak ak ti to nemá nič dať tak to zmysel nema
no tak ja neviem .. mne taha na 50tku a prave statnicujem 🫣 juj mat tak tvojich 25....
@mimacaci Za 5 rokov studia vies tu hodnost ziskat aj bez VŠ. Je to komplikovane.
@anonym_autor pokiaľ nebudeš študovať dlhšie nič neplatíš a získaš hodnosť, to sa oplatí.
Tak nechoď preboha...
Ja som si vš robila v 34 😀
@anonym_autor co ak ta nezoberu do armady?
mam 42 a tento rok začínam študovať na vysokej škole chlapče mať tvoj vek ani neváham 😉 vzdelanie ti nikdy nikto nevezme ak ti môžem poradiť choď. 🙂
Podľa mňa tu o vek vôbec nejde .. tiež som si dala po strednej pauzu a teraz o výške uvažujem, mám 27 🙂
Podľa mňa tu o vek vôbec nejde .. tiež som si dala po strednej pauzu a teraz o výške uvažujem, mám 27 🙂
Vždy ma potešia reakcie v takýchto diskusiách, vidieť, že sa konečne mení šablóna- stredná - vysoká - práca + rodina v tomto poradí a nikdy inak 😃 je predsa možné v živote meniť priority, posúvať sa , prispôsobovať sa zmenám, hľadať nové uplatnenie. A 25 je super vek, cely život pred sebou, na VŠ určite nie je neskoro. Stačí si dobre zvážiť možnosti a vybrať si. A nie s prístupom, že to človeku nič nedá.
@sisa_s Takto. Dal som si po strednej pauzu. Buduci rok chcem ist do armady. No chcem aj VŠ kvoli vyšiej hodnosti a samozrejme platu.
@anonym_autor A Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši? Spolupracujú aj s Leteckou fakultou TUKE. 🙂
@anonym_autor Ja ti radim, kludne chod na VS,nie je to este vela rokov, Moj syn po strednej isiel na vs samozrejme po prvom rocniku vyletel, Za dva roky som ho znova poslala na vs ,uz bol zrely myslim mentalne,,, druhykrat sa velmi statocne ucil, a aj skoncil,,.a teraz ,pretoze ma skoncenu VS,co asi jeho odbor aj vyzaduje,,aj plat dobry ..Kludne sa daj na VS. A je velmi rad, ze ma posluchol..Vsak dnes aj niektore VS,prijimaju aj bez pohovorov
S tvojim postojom by som nešla nikam, ani na VŠ.

A ešte som zabudol dodať že človek si už bude za semester musiet platit