icon

Mám ísť do toho?

9. máj 2023

Žienky, mám 37 a syn odišiel do zahraničia pred mesiacom.
Mala som ho veľmi mladá, po jeho narodení som vyštudovala VŠ ako istotu som zvolila ekonomiku ale celý život som to robila pre syna, aby som ho vedela s mužom zabezpečiť. Nie je to to, čo ma v živote baví, napĺňa. Sen som mala úplne iný ale tak musela som zobrať zodpovednosť za syna. Ľúbim ho nadovšetko a neľutujem nič, teraz keď je už v zahraničí, mala by som čas venovať sa sebe. Tu nastáva problém - môj muž.
Ja som účtovníčka, manžel právnik.
Celý život som sa chcela venovať autám, často chodím na preteky. Jednoducho to je moje. Vždy som sa chcela stať automechaničkou, opravovať autá, chodiť na preteky, možno sa vypracovať aj k opravám závodných áut. Rada by som si dorobila školu alebo spravila kurz a začala sa tomu venovať.
Manžel je však proti mne, zástava názor, že dám za to peniaze, čas a aj tak skončím pri účtovníctve, keďže sa nebudem vedieť uplatniť. Vraj automechanik je už dnes každý druhý a je to škola, ktorú si robí človek, ktorý nemá na viac.
Naozaj je blbosť ísť do toho? Naozaj mám prežiť zvyšok života s prácou, ktorá ma vôbec nebaví?

denisah6
10. máj 2023

Autorka, ak je to tvoj sen, choď do toho. A postup aký píšeš, je veľmi triezvy, takže verím, že to dáš.
K manželovej hanbe.... môj muž si užíva, keď dám "do laty" chlapa, ktorý príde a mudruje, lebo o tom viem viac ako on 😃 nedaj sa odradiť.

bluka2
10. máj 2023

V UK existuje niečo ako ženské plumbers a sú vybojovane na mesiace dopredu. Skús.

janulka1802
12. máj 2023

Určite choď do toho. Ak máš možnosť, neváhaj! Držím palce.

mmazalka
12. máj 2023

Drahá, do toho. Ja som si po VŠ v dospelosti - mala som 33 - "dorobila" učňák a výučný list v odbore kaderníčka. Robím to pre radosť a naozaj mám prax, už 10 rokov, aj keď touto prácou sa neživím. Ale do toho, všetko vzdelanie a skúsenosti človeku vždy VŽDY prospejú. Fakt zaujímavé, že manžel ťa nepodporuje, veď sexy lady budeš stále v civile a hanbiť sa za pracovný odev? Bol by podľa mňa ešte hrdý na takú šikovnú žienku, čo sa aj v autách dokáže vŕtať. Palec hore!

mikadooo
12. máj 2023

Aj keby to bola blbosť, tak kde je problém to vyštudovať, vyskúšať a zistiť, či je to ono alebo nie? Žijete z ruky do úst, keď mu to tak strašne vadí? On nemá koníčky, na ktoré "vyhadzuje" peniaze? Nech to berie ako tvoj koníček, ktorý ťa baví, ja už mám 40+ a najlepšie rozhodnutie môjho života bolo odstrihnúť sa od toho, čo som vyštudovala a ísť robiť niečo úplne iné (nezarobím toľko čo predtým, na druhej strane, do práce chodím s radosťou a ešte mi aj za to platia 😄😄😄).

wudz
12. máj 2023

Choď do toho! Plň si sen, určite! A čo, ak nevyjde? Neskúsiš, nevieš. To neznamená, že máš len rozmýšľať, čo by bolo, keby. Aj keby to stále skončilo len ako koníček, človek potrebuje v živote robiť to, čo ho baví. Držím ti palce a posielam more odvahy!

petrooshka
12. máj 2023

Urcite ano 🙂 poznam aj zeny,ktore robia vodicku kamiónu, autobusy, tazke stroje...preco nie automechanicka..mas skvelu sancu s auplatnit najma preto,ze ta to bavi. (Muz robil chvilu mechanika,chodil na preteky,nema skolu na to.mozno by ta niekto vzal do dielne po tvojom pracovnom case a zaucal 🙂 neviem..to je len napad. )

mata90
12. máj 2023

Môj muž je automechanik, robí v práci a aj doma,má toho toľko ,že nestíha, ja by som bola rada keby toho doma stihol viac okolo domu,ale fakt nestíha. Stále mu zvoní telefón ....

adrianap83
12. máj 2023

Učila som na škole, kde boli aj také podobne odbory, ako chceš Ty. A poviem Ti, ze kolegovia by Ťa brali hneď vsetkymi 10. nadšenie je dôležité a Ty okrem toho, máš už aj skúsenosti a vedomosti. Nie si ako detská, čo sa to teraz učia. Kľudne napíš do škôl a vyber si. Véd koľko cukrárov si dorabalo cukrarsku školu, lebo ak chceli robiť v obore, museli ísť do toho.
Školu zvládneš a počas nej sa rozkukáš a zistíš, čo ďalej.

monuska1234
12. máj 2023

Ako pisu zeny vyssie,sla by som do toho.Moj otec vlastni autoservis a ma dost problem najst automechanikov,pritom im ponuka slusne financne ohodnotenie

ajja22
12. máj 2023

Ja by som k tebe hneď prišla. Prístup mužov automechanikov k ženám, čo riešia nejaký problém, je čistá katastrofa. Naposledy som bola iba dať plniť klimatizáciu, a tie posmešky, ohováračky, akoby som tam ani nebola, boli šialené, som sa cítila ako posledná chudera ... 🤬

taja567
12. máj 2023

Môj sused v bloku je automechanik, má 52 rokov, vyzerá mladšie. S manželkou vychovali 2 synov, veľmi šikovní a inteligentní chalani, pred par rokmi si vynovili byt, chodia po dovolenkách. Nikdy som ho nestretla nevrleho, nastvaneho, ani v zime nie, keď išiel do pr

taja567
12. máj 2023

@taja567 pokračovanie príspevku... Čiže keď išiel do prace, aj keď už v tých halách majú všelijaké ohrievače, ale predsa je to ťažká robota... Stretávam ho aj v monterkach, aj za "fešaka", dovolím si tvrdiť, že je šťastný a spokojný, a ze robotu ktorú robí, má rád, ináč by to nešlo si myslím, opravovať auta a byť naštvaný. Ja si myslím, že by si to mala vyskúšať, splniť si sen, je na to ta pravá chvíľa, neskôr sa ti syn ožení, vnúčatá atď. Urob to, držím ti palce... Ps. účtovníctvo je tvojou poistkou v prípade nudze🙂

alcielle
12. máj 2023

Urcite chod do toho. Celý tvoj prispevok vyzaruje tuzbu ist do toho 🙂. Drzim palce a nechavam sa inšpirovať 😊.

4stanka4
12. máj 2023

@mata90 ani mi nehovor u nás detto. Môj je ešte aj autoelektrikar tak veľa krát mu volajú aj chalani co elektriku nerobia aby im prišiel pomôcť. Ale doslova je to u nás tak, ze ešte poriadne neprekročí prah domu už mu zvoni telefon

stevvvka
12. máj 2023

Chod do toho, určite! Vždy sa môžeš k účtovníctvu vrátiť, ak to nevyjde, ale budeš Bánovát, že si neskusila! Ja by som k tebe isto prišla! Ma to aj nevýhody, možno sa ti dostane aj posmechu, že nemôžeš pneu vymeniť tak lahko/rýchlo, ale naopak, budeš mat aj množstvo výhod! Budúci kolegovia sa budú prebiehať v tom, aby pomohli žene - kolegyni.
S mužom len treba hodiť poriadnu reč, čo ho vlastne trápi, povedať mu, ako to vidíš, že veď nejdeš zo dňa na deň z kanclu do servisu. Nech ti povie svoje dôvody, obavy, možno vidí niečo, čo ty nevidíš, ale treba nájsť kompromis! Držím palce. A napíš po roku, som zvedavá

veuska2
12. máj 2023

Chod do toho! Myslím, že by si ta obľúbila zenska klientela. Aj ja som min rok, v 36, po rodičaku, tiež zmenila úplne moje smerovanie. Tiež som si robila mrte drahy kurz a dlho som sa preň rozhodovala, ale zatiaľ neľutujem. Z korporatu kde som robila predtým, som živnostníčka.

kikuska_wedge
12. máj 2023

Ja som vždy chcela pracovať s deťmi. Rodina ma odhovorila z dôvodu nízkych zárobkov. A veru mali pravdu. Takže som si vybudovala fakt výbornú kariéru v inej oblasti. Doplnila som si v tom odbore aj vysokoškolské vzdelanie a tú prácu som mala naozaj rada. Robila som to 23 rokov. No posledné roky som napriek pracovným a finančným úspechom začala byť nespokojná. Chcela som zmenu. Manžel s tým tiež nebol nadšený. V 41 rokoch som s tým sekla. Stratili sme finančný štandard na aký sme boli zvyknutý. Ale neľutujem. Som doma, pracujem s deťmi a robím prácu, ktorá má zmysel. Lodičky som vymenila za tenisky, kostým za tepláky. Namiesto vedenia meetingov, pohovorov ..., vylievam šerblík. Namiesto reportingu píšem správy, čo nové sa deti naučili. A jediný budget, ktorý plánujem je ten na stravu. Neviem, či ma to bude dlhodobo uspokojovať, to ukáže až čas. Ale veď stále sa môžem vrátiť k svojej pôvodnej práci, ak by som mala takú vnútornú potrebu.

ouwecka
12. máj 2023

Jasne,chod,zacni popri práci,drzim palce

rebekarebekova
12. máj 2023

Vacsiu hlupost ako to, ze je vela dobrych automechanikov, som este nepocula.
A to viem z 1. ruky.
Drzim ti palce.

cimage
12. máj 2023

Chod do toho. Sice vystudovanych mechanikov je vela, ale kolko z tych ludi to robi? A zo zvysku kolko mechanikov to robi s radostou? Tak ako ty nemas rada uctovnictvo, tak niektori mechanici nemaju radi vrtanie sa v autach. Dalsia vec je, ze aut pribuda, takze tie stroje niekto opravovat bude musiet. Drzim palce

andrea_ff
12. máj 2023

@veuska2 prosím ťa, ak sa môžem opýtať, v akej oblasti si robila a v akej robíš teraz na živnosť? 🌷👍

andreatytler
13. máj 2023

Parada!
Velmi ti fandim. Si priekopnicka. Urcite do toho chod. Mas skvely plan, super vek, originalny napad, mas velmi dobru sancu ze budes uspesna.
Zial muzov postoj by ma velmi mrzel, lebo clovek chce pocut podporu, ale nenechaj sa tym odradit.
Neviem ci aj na Slovensku to bezi ale tu v Kanade bezi velmi vela relacii kde opravuju, renovuju auta a vela z nich ma v tyme zenu. Nepochybujem ze ona je tam aj preto aby bola eye candy, ale zaroven tym vysielaju spravu vsetkym dievcatam aby sa nevzdavali sna, len preto ze sa to v spolocnosti nenosi. A s tymi pretekmi to je genialny napad. Stavim sa ze hocijaky tym by ta okamzite zobral, lebo by si bola hviezda a oni potrebuju publicitu a zaujem verejnosti ako sol.

laila22
13. máj 2023

@oli18 pekne si to zhrnula. To nie je iba o tom,že spravím si kurz a hurá som automechanicka. Chce to roky praxe.

linduska86
13. máj 2023

@modrykolibrik strašne uskoprse názory a prečo by nebola dobrá? 😂😂 Jaaaaj bože

marianarem
13. máj 2023

Neboj, ked budes spokojnejsia, prejavi sa to na chode celej rodiny a aj vo vasom vztahu, a tak este bude rad za monterky 🙂

michaela636
13. máj 2023

Ja by som popri praci skúsila študium a vyskusala si pracu v nejakom servise na dohodu nie hned sa púšťať do svojho podnikania .Ak po roku to nevzdate a stale to bude Váš sen .Smelo do toho

oli18
13. máj 2023

@laila22 vascina si to predstavuje, ako "Hurvinek valku". Vidno, ako toho vela vedia o zivote 😆

comika
13. máj 2023

Urcite Daj tomu sancu!

dudos
13. máj 2023

@autorka držím ti prsty. Myslela som si, že som jediná, ktorá túži po takomto druhu práce. Je to aj môj sen. A to môj manžel má dielňu, ale nechce o tom ani počuť. Veľmi ti fandím. Máš obrovskú výhodu oproti mne, veľkého samostatného syna. Ja mám dve malé deti, jedno z toho školáčiks a druhé ešte v plienkach. Ak máš silu stáť si za svojim choď do toho. Hlavne teraz, keď nastáva zmena, ľudia častejšie siahajú po hybridoch, elektromobiloch… Veľa mechanikov sa bude musieť preškoliť. Veľmi veľa.