Mám šancu dokončiť školu?
Mam sancu dokoncit si skolu ? 2008-2012 mam vysvedčenia zdravotnickej skoly ale neukoncene maturitou čiže mi chyba len maturita
Ine vzdelanie nemam. Myslite ze by mi uznali nejake to vysvedčenie aby som si mohla spraviť maturitu ?
@tom_i mam odrobene 2 roky dokopy
@anonym_autor mas skoncenu ZS, za 13 rokov mas odrobene dva aj to s odretymi usami, do skoly nieeee, v ziadnej praci nevydrzis, lebo tazka, pocitac a neviem co este... tak co vlastne chces? Svagrina nech je akakolvek protivna, ma pravdu... a ver, ze o chvilu sa za teba budu hanbit aj deti, ked trochu zacnu chapat situaciu..
@anonym_autor
Ako ti tu všetky hovoria, ty máš dokončenú len ZŠ. Darmo si na SS školu chodila, nemáš maturitu, to je, akoby si tam ani nechodila. Vysvedčenia sú ti na dve veci... Čo si, prosím ťa, tých 13 rokov robila?! Na budúcnosť si nemyslela? Čo bude s tebou, s tvojimi deťmi...
Ťažkú prácu nechceš, robiť nechceš, nikde nevydržíš... Akú máš podľa teba perspektívu do budúcnosti?
Lebo takto nemôžeš chcieť dobrú robotu, vysoký plat a všetky vymoženosti, ktoré majú ľudia s VŠ. Bolo by to veľmi neférové, nemyslíš? Na čo sa potom ľudia učia 5-6 rokov na VŠ, robia rôzne akreditácie, školenia, keď budú mať to isté, čo ľudia so ZŠ. Je to spravne, ako to je. Ty bud budeš robiť podradné roboty, žiaľ, nemáš na nič kvalifikáciu, alebo skúsiš si dorobiť aspoň výučný list po večeroch alebo diaľkovo a potom prípadne maturitu. To už neviem, ako funguje, nemám s tým skúsenosť, našťastie... Choď si za tým, ak chceš zmeniť svoj život, ak nie, tak je táto diskusia úplne zbytočná. Želám veľa šťastia!
@stanka_k predavačku som robila ale vždy vydržím len tri 4 mesiace
Opatrovatelku som teiz robila ale bohuzial som po pol roku odisla bolo to vela roboty tazkej a zlé vedenie
Pridavali nam viac a viac roboty tak som odisla kvoli vedeniu
@anonym_autor robim predavačku v jednom obchode už 10 rokov🫣 mám maturitu(iný odbor,ako robím) viem,že momentálne v mojej terajšej situácii a živote si nejakú ďalšiu školu robiť nebudem,tak som vďačná za moju prácu.Teraz v lete ostala na pn jedna kolegyňa,tak sme vždy celý týždeň ťahali nadčasy tri baby.Jedna maródi,a vždy každá z tých troch sme sa striedali na dovolenke.Nadčasov plno,z leta sme nemali skoro nič,deti a manželov sme si videli večer a ty vydržíš v obchode alebo v robote 4 mesiace??? S tvojou iba ukončenou základnou školou?🫣
@anonym_autor Samozrejme, že sa to dá, na prekážku nie je, že si tak dlho zo školy preč, musíš len rozhodiť siete a informovať sa. Ja som si dorábala maturitu v štyridsiatke.
@anonym_autor Samozrejme, že sa to dá, na prekážku nie je, že si tak dlho zo školy preč, musíš len rozhodiť siete a informovať sa. Ja som si dorábala maturitu v štyridsiatke.
@johanka21 ale ona nevie pochopiť, že mala 3 roky na to, aby si maturitu urobila. Takže bude začínať od začiatku. Mám veľa známych, ktorí mali učňovky ukončené skúškou... takže si dorobili neskôr maturitu popri zamestnaní. Toto pani nevie pochopiť, že má 4 vysvedčenia na okrasu
@anonym_autor
Ako ti tu všetky hovoria, ty máš dokončenú len ZŠ. Darmo si na SS školu chodila, nemáš maturitu, to je, akoby si tam ani nechodila. Vysvedčenia sú ti na dve veci... Čo si, prosím ťa, tých 13 rokov robila?! Na budúcnosť si nemyslela? Čo bude s tebou, s tvojimi deťmi...
Ťažkú prácu nechceš, robiť nechceš, nikde nevydržíš... Akú máš podľa teba perspektívu do budúcnosti?
Lebo takto nemôžeš chcieť dobrú robotu, vysoký plat a všetky vymoženosti, ktoré majú ľudia s VŠ. Bolo by to veľmi neférové, nemyslíš? Na čo sa potom ľudia učia 5-6 rokov na VŠ, robia rôzne akreditácie, školenia, keď budú mať to isté, čo ľudia so ZŠ. Je to spravne, ako to je. Ty bud budeš robiť podradné roboty, žiaľ, nemáš na nič kvalifikáciu, alebo skúsiš si dorobiť aspoň výučný list po večeroch alebo diaľkovo a potom prípadne maturitu. To už neviem, ako funguje, nemám s tým skúsenosť, našťastie... Choď si za tým, ak chceš zmeniť svoj život, ak nie, tak je táto diskusia úplne zbytočná. Želám veľa šťastia!
@anonym_3cd83f no nešla som na nahradny termin viem moja chyba. Do pár mesiacov som zostala tehotná a potom sa starala o dieťa. Ked malo dieťa dva roky tak som si našla terajšieho manžela a snim som mala hned ďalšie takže som bola na rodičovskom bez materskej. Potom som pracovala 6 mesiacov a mali sme ešte jedno. No a to má pomaly 5 rokov a ja už súrne hľadám robotu.
@anonym_autor chod sa hned zajtra opytat na strednu skolu, bud tam kde si chodila ale na najblizsiu, ktoru mas. Budes mat jasne, presne a aktualne informacie, ktore ta nasmeruju. Vysvetlis im svoju situaciu a isto nie si prva ani posledna, ktora tam pride s tymto. Len to pre dobro svoje a svojich deti neodkladaj. Cas vzdy hra proti nam
Aj u nás sa dá spraviť sanitar externé no aj tam musíš mať ukončené výučným listom ,alebo záverečnou skúškou ja teraz začínam .
@anonym_autor mas skoncenu ZS, za 13 rokov mas odrobene dva aj to s odretymi usami, do skoly nieeee, v ziadnej praci nevydrzis, lebo tazka, pocitac a neviem co este... tak co vlastne chces? Svagrina nech je akakolvek protivna, ma pravdu... a ver, ze o chvilu sa za teba budu hanbit aj deti, ked trochu zacnu chapat situaciu..
@maximiliana svagrinu moc nemusim od začiatku mi nesadla
Zo začiatku som jej zavidela ze ma dve stredne a vysoku školu a ja nič ale tak potom sme si to nejako vyrozpravali urovnali. Ale najviac ma dožralo to keď sa vyjadrila že som priživnik v rodine lebo chudak jej brat musi chodit do orace a počas volna chodit po brigadach a ja som len doma a valam si šunky. A tiež sa mi neoacilo ked mi povedala že som dávno mohla riesit vyučak ked som bola 6 rokov s deckami doma
Zo začiatku som jej zavidela ze ma dve stredne a vysoku školu a ja nič ale tak potom sme si to nejako vyrozpravali urovnali. Ale najviac ma dožralo to keď sa vyjadrila že som priživnik v rodine lebo chudak jej brat musi chodit do orace a počas volna chodit po brigadach a ja som len doma a valam si šunky. A tiež sa mi neoacilo ked mi povedala že som dávno mohla riesit vyučak ked som bola 6 rokov s deckami doma
@anonym_autor veď ti povedala pravdu ... Len hľadáš ospravedlnenie svojích chýb...
@anonym_autor nuz ale tvoja svagrina ti len pravdu povedala a uplnu davno si si mohla vzdelanie doplnit pocas tych rodicakoch.
Teraz proste mas ukoncene len zakladne vzdelanie ziadnu prax tak hladaj pracu podla toho skus nejake upratovanie mozno v domove dochodcov, pripadne nejaky iny pomocny personal pomocnu kucharku atd
ak chces ziskat maturitu chod studovat externe ale na to podla toho co pises nemas odhodlanie a vydrz
takze len take pomocne prace ti ostavaju nizko platene
@anonym_3cd83f no nešla som na nahradny termin viem moja chyba. Do pár mesiacov som zostala tehotná a potom sa starala o dieťa. Ked malo dieťa dva roky tak som si našla terajšieho manžela a snim som mala hned ďalšie takže som bola na rodičovskom bez materskej. Potom som pracovala 6 mesiacov a mali sme ešte jedno. No a to má pomaly 5 rokov a ja už súrne hľadám robotu.
@anonym_autor
Aj som si myslela presne takýto scenár. Tak ak chceš pre svoje deti lepší život, samozrejme, aj pre seba, šup sa informovať. Modré z neba nikomu nespadne. Veľa šťastia prajem, nech to vyjde
@anonym_autor kašli na švagrinu už. Ty chceš školu alebo nie? Ak chceš, choď, volaj, zisťuj a dorob si ju. Ak nechceš, kašli na to. Tu na MK len strácaš čas

Externe studium odbor prakticka sestra je na vsetkych strednych zdravotnickych skolach 2 rocne POMATURITNE studium, cize ani toto nie je pre autorku riesenie.