MBA a LLM titul. Aký máte názor na tituly za menom?
Aký máte názor na tituly za menom?
Mám právnické vzdelanie a uvažujem, že by som k nemu niečo pridala. Hlavne kvôli hľadaniu novej práce. Uvažujem, že by som sa pohla niekam ďalej. Myslíte, že to pomôže? Že budem mať okrem svojej praxe niečo navyše oproti iným kandidátom? Zhodnotí sa mi to, alebo je to len strata času a peňazí?
Skús pridať PhD...
@tiezjedna len mgr
tak choď cestou malého a veľkého doktorátu radšej... určite lepšia voľba
Je všeobecne známe, že si tieto dva tituly nie je problém kúpiť. Určite by som takéhoto uchádzača nepokladala za niečo navyše, skôr naopak, myslela by som si, že chce len naoko pôsobiť lepšie bez toho, aby pre to vyvinul námahu. Ako ti tu vyššie radia, sprav si malý alebo veľký doktorát.
Presne ako píšu nado mnou. Tituly, na ktoré sa prihliada, sú JUDr. PhD. a DrSc. (to len pre úplnosť). Tie ostatné hodnotu uchádzača skôr znižujú.
@bebebi idálne malý a potom veľký, ten sa môže hodiť aj na neskoršie časy, keby chcela prednášať a pod. Manžel má oba a práve vďaka veľkému doktorátu dostal veľmi zaujímavú ponuku z jednej prestížnej britskej univerzity. Samozrejme nielen kvôli tomu doktorátu, ale predovšetkým kvôli skúsenostiam v danej oblasti. Ale bez Ph.D by ho oslovili úplne inak.
to su kupene tituly tie nepomozu ak chces za menom chod na doktorat a ten ti zaruci vyskokoskolske vzdelanie 3stupna a moze pomoct na trhu prace
@tiezjedna načo advokátske skúšky? Nechcem byť advokátka, nikdy som nechcela.
Ďakujem za odpovede. Zvážim teda JUDr.
@autorka ak nechceš do advokacie, tak potom samozrejme skúšky nemusíš mať. Ale zvážila by som to… Ako advokátka mozes praktizovať len “bežné” právo, ale keby sa ti raz situácia zmenila a chcela/potrebovala by si do advokacie, tak to bude náročné. Myslím to tak, že či nie je škoda skúšky neurobiť, keď si už školu zvládla 👍ale to je samozrejme na tebe🙂 a toho JUDra zváž, určite lepšia voľba než tie platené nezmysly👍
samozrejme ze zavazia ak su z dobrej zahranicnej univerzity a v pravnej oblasti, ktoru by si u buduceho zamestnavatela vykonavala - napriklad si to urobis v bankovom financovani a sla by si robit pravnicku do banky. ak to mas aj z dobrej skoly ale uplne nieco ine ako budes robit nezavazi to. rovnako ako titul z nejakej skalice. takto vseobecne sa uplne zle pytas.
rozdiel medzi mgr a judr u zamestnavatela NEZAVAZI. podobne ako SK doktorat, firmy chcu ludi s praxou nie akademikov co pisu clanky.
@bg92 manžel je vedec, akademik a možno si aj dnes šla autom po moste, ktorý projektoval. Takže nie je to až tak pravda, čo píšeš.
@tiezjedna mám cez 40. Robiť koncipienta už fakt nie je pre mňa 😅
chápem😉
@andreakotesova takze ani on a asi ani ty nie si pravnik, aby ste vedeli o com hovorim. nie vsade to funguje rovnako.
@bg92 ale prd. Ak niečo v jej prípade zaváži, tak prax a schopnosti. Nie pseudotituly. Banka určite nedá prednosť neskúsenej Mgr. Janke Múdrej, MBA, LLM pred Mgr. Jankou Schopnou, s dvadsaťročnou praxou a dobrými referenciami. Titul buď poriadny, alebo sa na to vykašľať. Ten najpodstatnejší už má.
@tiezjedna keby si citala s porozumenim tak by si videla ze som napisala v podstate to iste. a ten "schopny" titul zavazi v priapde, ak su kandidati viac-menej porovnatelni. nie uplne ine galaxie(novacik bez praxe vs clovek s 20r praxou).
inak su pri inetrnych pravnikoch tieto tituly skor vynimkou, davaju si ich vacsinou advokati kvoli "prestizi" a tomu, ze ludia tomu nerozumeju

Si JUDr., advokátka alebo "len" právnička? Zrovna pri práve sú možnosti široké a rozhodne nie je potreba riešiť tieto pseudo tituly.