icon

Medicína verzus fashion marketing

24. nov 2025

Ahojte, mám celkom dilemu. Viem, že sú to odbory úplne rozlíšne, ale pravdou je že ma zaujíma aj aj. Už mám bakalára z iného zamerania a momentálne som prvacka na mgr., no nebavi ma to. Rozmýšľam nad medicínou preto, lebo od malička som mala sen, ze vyliečim ludi mi prešlo ma to keď som mala 15, ale rozmýšľam nad tým často. Nad módou rozmýšľam, lebo ma to tiež baví a mala som všelijaké hobby, ktoré boli zamerané na umeleckú stránku. Čo sa týka tohto odboru, tak je to v zahraničí a rada by som odišla aj do toho zahraničia. Čo sa týka medicíny, tak jedine tu na Slovensku, keďže v zahraničí sa robia prijmacky aj z matematiky, čo nie je bohviečo. Ťahá ma ta medicina, mám v sebe pocit, že chcem ľudstvu pomáhať, ale neviem, či sa mi “oplatí” to 6 rokov študovať, atestácie atd… je to na dlho, je to stresujúce a naviac, mala by som 23, keby nastupim a neviem si predstaviť kedy by som stihla mať rodinu, atd…. Zároveň rada cestujem čiže by mi ten marketing vyhovoval, ale bojím sa toho, že vždy budem ľutovať toho, že som to neskusila. Prosím Vás, našiel by sa niekto, kto by mi vedel rozumne poradiť ? Dakujem 😊

Strana
z3
autor
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova

@letfenixa no tak prepač že som autista a viem rozpravať len o tom čo poznám. Ja nebudem hovoriť o niečom čo nepoznam ale o vlastnych skusenostiach. Na tom sa buduje sebavedomie, na sebapoznaní

@viktoriakrajnakova na výsledkoch kompara zo 6.triedy? Prosím ťa.

autor
25. nov 2025
@ivana11155

@anonym_autor to je detinska reakcia ako ked malemu decku vezmu dudel. Pytala si sa na nazor, tak som ho napisala. Mna tvoje vysledky nezaujimaju ale ked je to fakt pravda, nerozumiem preco studentka s takymto backroundom sa pyta na fore na aku mas ist VS.

@ivana11155 Moja otázka bola o rozhodovaní medzi dvoma odbormi, nie o mojom živote, minulosti ani o tom, ako ma vnímate vy osobne.
To, že tu nezdieľam všetky informácie, neznamená, že nemám výsledky alebo že som „detinská“.
Nemám potrebu nikomu nič dokazovať – práve preto je zbytočné robiť závery o človeku, ktorého vôbec nepoznáte.
A k tomu, prečo som spomenula svoje výsledky – reagovala som na to, že ste mi napísali, že nemám až taký zápal pre štúdium a mám si vybrať niečo „ľahšie“.
Nebola to snaha chváliť sa, ale vysvetliť, že môj problém nie je nedostatok schopností, ale práve to, že ma baví viac oblastí.
A čo sa týka vašej poznámky o medicíne – je výlučne moja vec, prečo som sa rozhodla inak.
V živote sa jednoducho stanú situácie, ktoré človek neplánuje.
Stačil covid a veľa ľudí prehodnotilo smer, možnosti aj priority.
Popri tom mi pribudli aj iné veci a projekty, ktoré sa mi začali dariť, takže je prirodzené, že uvažujem nad tým, čo bude pre mňa najlepšie.
Niektorí ľudia majú jasno od začiatku, iní majú širší záber – a keďže ma baví viac oblastí, je normálne, že výber trvá dlhšie.
Neznamená to nerozhodnosť, ale to, že nechcem spraviť rozhodnutie len preto, aby som sa niekomu zapáčila.
Pýtala som sa na názor, nie na osobné hodnotenie a porovnávanie.
Ak má niekto potrebu reagovať útokom namiesto vecnej odpovede, hovorí to oveľa viac o ňom než o mne.
Neočakávam prikyvovanie, len normálnu komunikáciu k téme.
Ak nemáte čo pridať k diskusii, je úplne v poriadku nereagovať.
Ďakujem.

viktoriakrajnakova
25. nov 2025
@letfenixa

@viktoriakrajnakova na výsledkoch kompara zo 6.triedy? Prosím ťa.

@letfenixa ano aj to bolo obdobie ktore ma formovalo. Si predstav že práve v detstve sa formujeme najviac

autor
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova

@letfenixa ano aj to bolo obdobie ktore ma formovalo. Si predstav že práve v detstve sa formujeme najviac

@viktoriakrajnakova ja nechapem čo sú zač títo ľudia. Tiež sa opýtam normálnu otázku a zhadzujú ma kvôli nicomu. Nevedia dať normálny argument ani radu a ani nič…A potom ja som ta “protivná”

letfenixa
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova

@viktoriakrajnakova čiže na základe svojich výsledkov zo 6.triedy si sa rozhodla stať spisovateľkou?

viktoriakrajnakova
26. nov 2025
@letfenixa

@viktoriakrajnakova čiže na základe svojich výsledkov zo 6.triedy si sa rozhodla stať spisovateľkou?

@letfenixa nir na zaklade toho, že slovenske sudy neodsudili toho čo mi ubližil ale jemu to život vrátil sám. To je silný príbeh podla mňa.

autor
28. nov 2025
@taktotedanie

@betulinka1 tu suhlasim
Komentovala som podobny prispevok o tom , ze sa manzelka stazovala, ze ma muza co zaraba menej ako ona a robi vo fabrike na co som odpovedala, ze o par rokov IT sa budu bit o nejaku taku pracu lebo trh je presyteny tymito ludmi a to co teraz robia 10 budu robit len 3 ale mna hned “zvozili”, ze urcite nie 😂

@taktotedanie niektorí dostávajú 2000€ za jeden projekt, niektorí za jeden mesiac

Strana
z3