icon

Môže medicínu vyštudovať každý?

17. dec 2022

Myslite si, ze medicinu vie vystudovat kazdy priemerne inteligentny clovek, ked sadne na zadok a 6 rokov maka, alebo si to vyzaduje naozaj nejake specificke danosti, lepsiu pamat, atd.?

Strana
z2
kiki68
19. dec 2022

@katrin69 moj muz robi vo vyskume rakoviny, je tak, ze ciastocne je to firma a ciastocne pod uni. Do nemocky uz nechcel a on k pacientom uz vobec. On nie je empaticky vobec v tomto smere a tych ludi by nejak nepolutoval. A tiez chcel pracu od 9-17 , co v nemocnici nie je mozne. Lebo tam aj labaky ficia na smeny.

gertrudaosem
19. dec 2022

Nie, ja by som to nedokázala

luscious
Autor odpoveď zmazal
katarinka289
20. dec 2022

@inak2022 to by ma zaujimalo,akym zazrakom sa dostala na medinu,ked prechadzsla s trojkami

5noach12
20. dec 2022

@katarinka289 Na medicínu sa prospech nezohľadňuje, ale prijíma sa na základe prijímačok z chémie, (fyziky), biológie. Takže, keď ti napr. prvý rok nevyjdu prijímacky, tak si ďalší rok zoženieš doučovanie a čo nevieš znova dobehneš. A na budúci rok pôjdeš na prijímačky znova.

katarinka289
21. dec 2022

@5noach12 to je mi jasne,no ak prechadzala s 3kami,tak sa tazko dokaze tak lahko doucit chemiu a fyziku. Jednotkari maju problem dostat sa tam

inak2022
21. dec 2022

@katarinka289 toto je moja odpoveď na to, čo sa autorka témy pýtala. Poznám takú babu, je to fakt. Napriek tomu ze základnou šla s trojkami, sa vymakala vlastnou drinou a dnes je Dr.

gabrielle023
26. apr 2025
@sss777

Závisí od toho, ako chces potom pokračovať. Mala som spolužiakov, ktori sa len a len učili, tvrdili, že nie je čas na nič iné a spokojne skončili. Ja som skončila tiež, dokonca s lepšími známkami a popritom som plnohodnotne pracovala. Plus som stihla jazyky.
Medicínu milujem, vďaka jazykom som výborne zaplatená a mám fakt spokojný život. Takže nie je to až také peklo, aby sa pri tom nedalo pracovať.
Ale aby som odpovedala na tvoju otázku - podľa mňa bolo štúdium fakt dosť náročné, mám spolužiakov, ktorí si popri medicíne urobili právo, konkrétne poznám dvoch a ti hovorili, že sa na jednu skúšku na medicíne učia 4-6 týždňov, na práve okrem zopár špeciálnych skúšok ako obávané Rímske právo, im stačili 2 dni.

@sss777 čo konkrétne robíte ? Ja som veľmi chcela ísť na medicínu a teraz to ľutujem...mať tak o 20 r. menej...chcela som ísť do Čiech, dnes by som sa uspokojila aj s Martinom

Strana
z2