icon

Môže sa stať zo mňa chirurgička?

14. jan 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor. Môže sa stať zo mňa chirurgička aj keď nechodím na strednú zdravotnícku školu?
Keď som si vyberala strednú, tak som nevedela na akú ísť, tak som si dala odbornú školu, na ktorú teraz chodím. Popri študovaní som zistila, že chcem byť chirurgička. Môže sa stať zo mňa chirurgička. Mohla by som ísť na vysokú s zameraním chirurgie, aj keď na strednej nemám biológiu a chémiu zatiaľ.
Ďakujem

gejb
14. jan 2023

Véd ju nechajte . Informácie uz ma, nejaké si ešte dohľada a zisti sama...

autor
14. jan 2023

@prasiatko30 hľadala som lenže tam bolo väčšinou napísané že treba mať strednú zdravotnícku

luliu
14. jan 2023

Moje 12 ročne dieťa vie, že musí vyštudovať VS, keď chce byť lekár a vedeli to aj v 8 rokoch 😉

prasiatko30
14. jan 2023

na medicin nepotrebujes strednu zdravotnicku - dokonca by som povedala ze stredna zdravotnicka ta nepripravi dobre na medicinu lebo skusky su z biologie/chemie a tie sa na zdravotnickej tak do hlbky nepreberaju - vsak si otvorim stranky fakulty mediciny a studujem co na to potrebujem. dokonca je na mnoho www aj sylaby na prijimacky - ale to treba aktivne hladat nie len hodit otazku do fora a cakat kto to za mna vyriesi.

autor
14. jan 2023

@veronikaszabova o IQ nič nesvedčí to je moja vec viem ze po sš sa ma ísť na vš len som chcela vedieť ci sa môže ísť z odbornej strednej na medicínu

zuzanockamt
14. jan 2023

Toto je len žart, však? Alebo trololo 🤦
Ty si nevedela, že medicína sa berie ako VŠ? - tvoje vyjadrenie. Prepáč,ale ty budeš veľmi jednoduchučká, na VŠ asi nie.

autor
14. jan 2023

@lindous ja som sa len pýtala ci sa dá z odbornej sš ísť na tú medicínu tak som to myslela

luliu
14. jan 2023

Môžeš, ale samozrejme potrebuješ maturitu, výučný list nestačí

85miska
14. jan 2023

Dá sa ísť jasné. Len musíš sa doucovat chémiu a biológiu. Prijímačky sú hrozne ťažké. Gymnazisti majú čo robiť aby to zvládli a platia si ešte nejaké doučovanie. Môžeš sa aj doma pripravovať ako radili že sú rôzne testy. Je jednoduchšie dostať sa z gymnázia na medicínu ako z inej strednej ale nie je to nemožné. Ak si pôjdeš za svojim snom a budeš sa pripravovať a zvládneš prijímačky tak máš prvý krok k tomu že budeš doktorka. Len 6 ročne štúdium nie je jednoduché. Určite nebudeš mať čas na nič iné len sa pripravovať na zapocty a skúšky. Držím palce

queen_mary
14. jan 2023

Na aku chodis strednu skolu? Bavi ta biologia, chemia?

autor
14. jan 2023

@zuzanockamt bože tak som to vedela akože vy si myslíte že by ste neviem o koľko viac múdrejšie a ze ste ako Einstein, nikto nie je taký múdry, že všetko musí vedieť

autor
14. jan 2023

@queen_mary áno baví

prasiatko30
14. jan 2023

https://www.fmed.uniba.sk/studium/pre-uchadzaco...

tu más vsetky nalezitosti co potrebujes na to aby si mohla podat prihlasku - potrebujes maturitu je jedno si je zo strednej odbornej alebo z gymnazia - jednoducho potrebujes maturitu. ak si zo SOS si v urcitej nevyhode lebo tak ako sa prebera biologia a chemia na gymnaziu sa neprebera na napr strednej ekonomickej alebo priemyslovke takze ak uz teraz vies co je tvoj ciel tak bud treba porozmyslat nad zmenou skoly alebo teda zacat s doucovanim zameranym na medicinu

mimi3008
14. jan 2023

Ano, "to je vsetko, LEN ist po strednej na medicinu"🤣🤣🤣A potom minimalne 5 rokov atestacna priprava, spravit atestacnu skusku a napizat pracu a byt nie len papierovo, ale aj ozaj dobra, lebo ked bides atestovany chirurg a budes rwzatvdo ludi, uz budes mat 100%zodpovednost na svojich pleciach. Ak pomedzi to pojdes na matersku, peknenza to vie natiahnut. Ale ak je to tvojim snom, urcite si za tym chod, no zloz ruzove okuliare

autor
14. jan 2023

@luliu však keď skončím sš budem mat maturitu som na takej sš kde nie je vyucni list ale maturita, samozrejme podľa niektorých ci ju zvládnem, to je už moja vec

queen_mary
14. jan 2023

Kolko mas rokov a na aku chodis strednu skolu?

prasiatko30
14. jan 2023

a hlavne pokial hovoris, ze si na SOS tak musis byt extremne proaktivna - lebo na gympli ich k tomu vedu ty si to budes musiet vsetko aktivne zhanat sama a byt extremne motivovana - preto mi nesedi tema na mamickovskom fore v zmysle dajte mi vsetky informacie a chcem sa dostat na medicinu

stanislavicenka
14. jan 2023

Na skole nemas vychovneho poradcu? Zarucene uz teraz sa viac ponor do studia biologie a chemie. Z gymnazia bolo tazke sa dostat na medicinu, pamatam si, ze spoluziacka, co zboznovala biologiu, aj tak chodila na doucovanie, aby spravila prijimacky.

queen_mary
14. jan 2023

@stanislavicenka jj, aj moji spoluziaci, cez vikendy do ba na kurzy na tej fakulte. A polka z nich sa aj tak nedostala

stanislavicenka
14. jan 2023

@autorka, je velmi zvlastne, ze mas pristup na internet, kde uz najdes uplne vsetko, a ty sa pytas na portali pre matky s detmi, ci sa mozes zo sos prihlasit na medicinu🤦

lavinis
14. jan 2023

To to musíš moja zlata skončiť najskôr medicínu
Zdravotná ti v tom nijak nepomôže lebo skúšky sú z biológie a chémie, niekde aj z fyziky
Takže už by som mala zaplatené doučovanie ;)
Samozrejme musíš mať strednú s maturitou

banalu
14. jan 2023

Google -> ako sa stat chirurgom -> enter
Google -> ako sa dostat na medicinu -> enter
Google -> je potrebna VS aby som sa stala chirurgom -> enter
Zazracny ten google 👌

marisoul17
14. jan 2023

Držím prsty na ceste k tvojmu cieľu/snu, ale nedá mi... Byť dobrým lekárom neznamená byť len nadupana teotetickymi a praktickými vedomosťami, ale mať v sebe aj empatiu a pokoru, čo tebe zjavne chýba. Popracuj na tom.

lavinis
14. jan 2023

Podľa štýlu tvojej komunikácie pochybujem že sa na tu medicínu dostaneš
Na to treba mať aj trochu v hlave

mimi3008
14. jan 2023

Toto je isto troll🤣

jesenzima
14. jan 2023

Ženy, kašlite na to, toto je len taký výkrik do tmy, ona si nezvládne ani vyplniť prihlášku .... Na medicínu treba mať inú kapacitu, ako má dotyčná... Absolútne nehrozí, že by niekedy operovala ...

joannita
14. jan 2023

Autorka, ako ti ide chemia, biologia, matematika a fyzika?
Ake mas znamky z tychto predmetov?

zuzanockamt
14. jan 2023

@jesenzima To dúfam, že s touto kapacitou sa až tak ďaleko nedostane. Ja to nevidím na žiadnu VŠ.

aurorastone2
14. jan 2023

@jesenzima tak možno ma 15 ešte len je prvacka, kým bude podávať prihlášku ešte dospeje mentálne..
Ale teda z odbornej školy to budeš mať určite ťažšie ako z gympla, čiže ak po tom ozaj tuzis tak otvor knihy, nájdi testy a uč sa...

Kamoška z gympla dala medicínu v Olomouci na 5ty krát a skončila s červeným diplomom... 2krat ju vyhodili v prvaku, potom sa 2 roky nedostala a na 5ty raz to už vyšlo všetko, tak veľmi po tom tuzila

evinka400
14. jan 2023

Baba sa tu iba opytala, ci ma sancu zo SOS sa dostat na medicinu. Co ste na tom nepochopili? Preco sa tu snazite z nej urobit trola? A ze jej chyba IQ, pokora a empatia? 😂 To je teda odvaha zmerat niekomu IQ a EQ na zaklade par odpovedi, bravoo. V podstate vas je tu skoda. Preco svoje schopnosti neposuniete dalej?
@autorka nedaj sa odradit a chod za svojim snom. Aby ta v buducnosti nemrzelo, ze si sa vzdala svojho ciela, len na zaklade odpovedi niekolkych zakomplexovanych zien. Vela stastia prajem.