icon

Môže sa stať zo mňa chirurgička?

14. jan 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor. Môže sa stať zo mňa chirurgička aj keď nechodím na strednú zdravotnícku školu?
Keď som si vyberala strednú, tak som nevedela na akú ísť, tak som si dala odbornú školu, na ktorú teraz chodím. Popri študovaní som zistila, že chcem byť chirurgička. Môže sa stať zo mňa chirurgička. Mohla by som ísť na vysokú s zameraním chirurgie, aj keď na strednej nemám biológiu a chémiu zatiaľ.
Ďakujem

autor
14. jan 2023

@joannita ja chémiu a biológiu nemám na SŠ a matematika s fyzikou mi ide dosť dobre si myslím, myslím to tak ze sa učím na 1 a sem tam 2

marisoul17
14. jan 2023

@evinka400 rovnaká odvaha ako tá tvoja, zmerať na základe príspevkov zakomplexovanost prispievateliek, možno by si tiež mala zvazit posunúť svoje schopnosti ďalej 🙂

zuzanockamt
14. jan 2023

@evinka400 Veď si prečítaj jej odpovede - píše, že nevedela, že medicína sa berie ako VŠ 🤦

luliu
14. jan 2023

Bez biológie a chémie nemáš šancu, musíš sa doucit celé 4 roky učiva na gymnáziu. Neviem koľko máš rokov, do ktorého ročníka chodis, či by nebolo lepšie skúsiť gymnázium v prvom rade

whatever1
14. jan 2023

@kukuk29 Ale ved si ten vseobecny rozhlad prave teraz v tejto chvili rozsiruje. Preco by sa nemohla spytat tu?

h2o2
14. jan 2023

Tiež si myslím že na to nemáš keď nevieš že sa medicina študuje na VŠ...

xsuzannex
14. jan 2023

Na aku ss chodis ked nemas biologiu a chemiu?

autor
14. jan 2023

@evinka400 ďakujem, áno pýtala som sa len ci môžem ist z sš odbornej na tu medicínu a ci je možnosť aby som sa mohla stať tou chirurgičkou, som rada, že si to pochopila, dobre možno nemám dostatočne iq, ako niektoré zo mňa robia že na tu medicínu nemám alebo co ja viem. Teraz podľa niektorých odpovedí už viem čo a ďalej, tak pôjdem za mojim snom, veď sa to tak aj hovorí 🙂. Ďakujem za odpoveď a za podržanie 🙂

autor
14. jan 2023

@zuzanockamt akože to mi teda dopraješ fakt diki, ale ja si to neberiem k srdcu, už dávno mi som tu asi nebola kebyze nám si brat k srdcu takéto odpovede že nesmaturujem.

loginexistuje
14. jan 2023

v prvom rade musis mat na vysokej urovni biologiu a chemiu na prijimacky ti nestaci a i standardna uroven z gymnazia lebo aj ti sa musia este separatne ucit
tak si kup ucebnice z gymnazia a zaplat si doucovanie najma chemia pocitanie prikladov je narocne vela stastia

autor
14. jan 2023

@marisoul17 áno to viem ze musím byť skúsená aj v praxi nie len byť vyštudovana ale nemusíte zo mňa hneď robiť ako keby som bola blbá

evinka400
14. jan 2023

@marisoul17 neprijemne, ze? Ked sa to tyka teba. Takze ty mozes a ja nie? 🤔

martul
14. jan 2023

Dcéra chodila na gymnázium, mala spolužiakov čo si vybrali v 3 ročníku rozšírené studium BIO, CHEM, chodili na doučovanie, maturovali z týchto predmetov, ......a neprijali ich. Jeden chalan bol taký bifloš, jednotkar celé štyri roky, najmúdrejší z triedy a teraz sedí doma lebo ho neprijali a pripravuje sa na ďalšie prijímačky.
Ty tieto predmety ani len nemáš na strednej.....ale držím palce.
P.S. viac báb sa ťa pýta, akú školu strednú študuješ? To je tiež celkom dôležité.

autor
14. jan 2023

@jesenzima wow aké vtipné že nepodám ani prihlášku, akože fakt?? Na nič iné si sa nezmohla? Len toto napísať?? Fakt som sa pobavila, hlavne ze mam ukončenú ZŠ a už len čakám na SŠ. Zaujímavé, tak asi nie som taká blbá ako ju zo mňa to niektoré robíte, ale čo už, ja si to neberiem k srdcu, takéto komentáre je škoda, ale čo už

valeria_h
14. jan 2023

@autorka Kašli na tieto ženské, ak je to Tvoj sen, tak za ním choď. A nepočúvaj tie urážky čo tu padli. Veľa šťastia v štúdiu.

autor
14. jan 2023

@mimi3008 no a, jasné, predstav si ze si zo vás robím srandu 😂😂😂

NO TO ISTO JE TOTO TROLL

lavinis
14. jan 2023

Tieto informácie by si zistila sama na googli za par minút, ale okay

Mat a fyz na strednej odbornej škole a na gypmli je úplne iné kafe, to ani neporovnavaj.

Preboha, áno, na každú VS si môžeš dať prihlášku ak máš maturitu, prečo by mala byť medicína výnimka?

Odbor si vyberáš, keď tú medicínu po 6 rokoch skončíš.

Chceš na medicínu? Začni sa pripravovat už teraz, lebo ak nie si ma gypmli, bez toho sú tvoje šance nízke. To je proste fakt. Všetci moji kamaráti šli na medicínu z gympla, len 1 kamoška nie, jej stačil rok prípravy ale ona je najmúdrejšia osoba, akú poznám.

autor
14. jan 2023

@zuzanockamt no tak ti to nevidíš, ja ti za to nemôžem 🙂 ale ja to vidím až fakt ďaleko

kiki68
14. jan 2023

@gemerka17 vacsina ludi na gympli sa pripravuje dva a viac rokov na medinu. To bez doucka nejde vacsinou.Moja mama roky pripravuje na medinu, cize viem. A to maju na gympli aj speci seminare. Ale to malokedy staci, lebo tam su naozaj narocne veci

autor
14. jan 2023

@aurorastone2 nie 15 nemám ani menej. Mam viac

valeria_h
14. jan 2023

@evinka400 Tu sú iné kravky, normálne som v šoku koľko zlomyseľných ženských tu do nej kope, už presne vedia na čo má a na čo nie. To sú iné odborníčky.

kiki68
14. jan 2023

Ja byt Tebou dam si uz teraz doucko z Biologie/chemie a matiky. A mozno si vziat este nejak extra maturitu z tych dvoch predmetov. Ale sancu urcite mas. Tiez napr skus uni vo Viedni alebo Tu sukromnu v Salzburgu. Ak vies nemcinu/ anglictinu, tak by som si dala prihlasky aj tam.

evinka400
14. jan 2023

@autorka, ty sa tu nemusi pred nikym obhajovat. Dostala si tu aj dobre rady. Zober si z toho co potrebujes a vyuzi to. Je to tvoj zivot, tvoja buducnost, tvoje prebdene noci na ucebnicami. Ak velmi tuzis ist tymto smerom, nedaj sa odradit 😉

aurorastone2
14. jan 2023

Hlavne je ze po tom tuzis a vieš čo máš robiť, držím palčeky a nech sa darí v učení a príprave. Všetko sa dá keď sa chce, ved som ti to aj napísala v komente, keď je človek vytrvalý zvládne všetko, nenechaj sa odradiť

autor
14. jan 2023

@kiki68 okej, skúsim to doučovanie, maturitu si nemôžem dať z biológie a chémie, lebo tieto predmety nemám na škole, ale z matiky si určite dám

autor
14. jan 2023

@aurorastone2 jasné, ďakujem, pôjdem za tým, čo chcem 🙂

aeruginosa
14. jan 2023

Autorka, ja studujem medicinu, pokojne mi napis, poradim, s cim budes potrebovat.🙂

autor
14. jan 2023

@valeria_h presne máš pravdu, podľa sprostých komentárov, ktore som napísala alebo podľa môjho vyjadrenia a slov už vedia ze maturitu nedám, hlavne, že to oni už vedia, ako keby videli budúcnosť, keď ma ani nepoznajú, nechápem týchto ľudí, čo hneď sú zlý, a vidia všetko čierne

luliu
14. jan 2023

Prečo máš problém povedať akú SS robíš?

tahomi
14. jan 2023

Ja ako lekarka ti radim uz teraz riesit doucovanie biologia a chemia, musis jednoducho zmaknut cele stredoskolske ucivo. Odporucam ti zamerat sa na jednu Lekarsku fakultu, zaobstarat si material na prijimacky a ucit sa, ucit sa, ucit sa.
Vhodne su aj vikendove pripravne kurzy.

Ostatne k tomu uz bolo povedane. Prijimacky su to najmenej, co ta na ceste caka. Aj s tou atestaciou to nie je take ruzove a jednoduche, vela faktorov do tohto vstupuje. Rataj po skole s mnozstvom nadcasovych hodin, bavime sa o 250-300h odrobenych do mesiaca. Ak chces rodinu/deti, vsetko sa ti len predlzi. Nie je to lahka cesta.