icon

Môžem študovať za lekárku počas materskej?

rewel
27. feb 2021

Chcem sa spýtať na dve otázky 1. Mám 26 rokov a dve deti s manželom keď som mala 20 narodila sa mi prvá dcéra a v 23 druhá vyštudovala som maskerku dve roky som pracovala potom na materskej 6 rokov 3 s jednou a 3 s druhou chcela by som vyštudovať doktorku ale mám problém zistila som že som zasa tehotná chcem sa spýtať môžem študovať aj na materskej ďakujem za odpoveďe❤❤a chcem študovať gynekologické a môj manžel je chirurg a sestra kardiochirurgička mama bola zubárku

Strana
z3
drahomirrra
27. feb 2021

Myslim, ze Tvoj manzel by ta mal poucit, ze medicina sa externe studovat neda. Teda ak si myslela otazku tak. Ak chces studovat denne, tak je uplne jedno, ci mas deti, ci nemas. 6 rokov dennej driny. Takze ak vas manzel uzivi, chod do toho.

lucka_ke
27. feb 2021

to je vtip? keby si ozaj mala toľko doktorov v rodine tak by si poznala odpoveď

mirage
27. feb 2021

Moj otec je jadrovy fyzik. Mama vyskumnicka. Brat zverolekar. Mam 42. Chcem byt patologicka.

ivkazba
27. feb 2021

Tvoj manžel je chirurg, sestra kardiochirurgička a mama bola zubárka a ty nevieš, že gynekológické sa neštuduje. Reálne neverím tomu, že máš vo svojej blízkosti toľko lekárov, inak by si takúto hlúpu otázku nemohla položiť. Ale ak by to predsa len bola pravda. Študuje sa 6 rokov denné štúdium všeobecnej medicíny (ak sa na ňu dostaneš), potom môžeš ísť robiť na gynekológiu a niekoľko ďalších rokov sa učiť ďalej, aby si potom mohla urobiť atestáciu na gynekólogiu, prípadne ďalšiu atestáciu na pôrodníctvo. Čiže gynekologička budeš až niekoľko rokov po skončení medicíny. A tá sa študuje iba denne a je to fakt náročná škola. Na materskej študovať môžeš samozrejme, ale denne, čiže o deti sa ti bude musieť starať niekto iný, ty určite nie.

rewel
autor
27. feb 2021

Ja viem ale on mi povedal že teória sa dá vyučovať externe a prax to by som. Chodila.do školy ale som zistila že som zas tehotná takže asi to nepôjde

elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
ivkazba
27. feb 2021

@rewel ja osobne by som ťa veľmi poprosila, aby si si našla iné povolanie. Lekárov potrebujeme naozaj chytrých a kvalitných, nie takých čo si myslia, že popri 3 malých deťoch zvládnu externe medicínu. Napríklad slovenský jazyk by sa dal externe študovať.

elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
suzitok
27. feb 2021

Ved nevies pomenovat zakladne nazvy... ako to chces študovať? Tolko lekarov okolo teba a nevedia ti vysvetlit spôsob a postup štúdia?
Si dost jednoducha a naivna na to, aby si to zvládla, ostala by som pri "maskerke"

pribinak
27. feb 2021

@rewel prepáč, ale s takýmto pravopisom chceš ísť na medicínu?
To asi nepojde, byt na tvojom mieste, mam reálnejšie predstavy

klip0
27. feb 2021

Ale ved daj si prihlasku, urcite ta vezmu 😁 (ako pardon ale musela som)

schatzinkaschatzinko
27. feb 2021

Najprv skonci zakladnu skolu, potom maturita, a potom sa da ist studovat na vysoku skolu.

babovka2321
27. feb 2021

Uz ked tu sme taki naivni, tak ja chcem byt prvym clovekom na marse 🙂 sance mame asi podobne.

linda144
27. feb 2021

Začni radšej so slovenským jazykom, ale nie VŠ, bohate zatiaľ postačí základná... 🙂

leuchtturm
27. feb 2021

a ty by si chcela byt osetrovana od niekoho, kto studoval medicinu externe? Synovho spoluziaka mama studuje medicinu...tak to mozes skusit aj ty. Ale externe to nepojde 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
suzitok
27. feb 2021

@schatzinkaschatzinko toto mi napadlo, uroven pisania a formulacia....ako slabsia ziacka druheho stupňa

mirage
27. feb 2021

Dievcata, ze sa vobec obtazujete odpovedat ma taketo nezmysly. Skoda drat klavesnicu.

drahomirrra
27. feb 2021

Dievky. Ale ved nebudte na nu take hnusne. Mozno ako sestricka by bola fajn, tam moze “teoriu” externe a prax v nemocke. Ved aj dobre sestry potrebujeme ako sol.
A pri troche stastia bude aj ta “dochtorka”, osetrovatelstva. Sak aj PhDr. znie dobre 🙂

lalenka33
27. feb 2021

Nechcem si ani len predstaviť, ako by vyzerali zdravotné karty tvojich pacientiek.

drahomirrra
27. feb 2021

@mirage Nechces. 😀 Teraz by si mala tooolko roboty, ze by si nevedela, kde ti hlava stoji. (Smiech cez slzy)

kristina2015
27. feb 2021

Vidíte tu gramatiku ,,z ,,deťmi...toto je nejaký vtip

veronikaszabova
27. feb 2021

@rewel a ze ty si z nas len prdel robis 🤣🤣🤣

karelova
27. feb 2021

Používateľka rewel už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

suzitok
27. feb 2021

Tato ked ma chirurga muža, tak ho uprimne lutujem, extrémny kontrast to musi byt

veronikaszabova
27. feb 2021

@karelova klasika 🤣

jaroe
27. feb 2021

@rewel dostuduj pravopis

zirafienka
27. feb 2021

@suzitok toto je len príspevok na spestrenie večera😀

kristina2015
27. feb 2021

@klip0 Už je tehotná 🤰 opäť tak na odd sa určite dostane ale ako rodička.

bosorka2302
27. feb 2021

tak ja sa normalne cudujem ze ten konik este nezrusia. Ked citam tie temy 🙂 jedna lepsia ako druha...uplne sa to mina povodnemu planu

Strana
z3