Nevhodné poznámky spolužiačok
Napíšem o sebe ako by ste ma vy definovali. Robím si druhú školu iný odbor ( mám 32r a 3 deti) ..a doteraz som mala najhoršiu známku 2.
Narovinu, na každú písomnú prácu som sa vždy pripravovala. Tiež sa priznám, že keď dostanem 2,tak som z toho taká že to mohlo byť aj lepšie a naposledy som si 2 opravila a dostala som 1.
Sedím v poslednej lavici s dievčatami - staršie, mladšie, ktoré opisujú, majú ťaháky a vidím to. Aj im poradím ale nepáči sa mi,keď mi hovoria ...že som ,,šplhač,, a že som vymúdrelá a bifloš a že idem na výkon a podobné.
Neviem, študujem čo ma baví a chcem vedieť čo najviac. Avšak tieto reči na mňa mi nepadnú vhod a lezú mi na nervy....
Čo je na tom zlé, mať fajn známky?
Keď som nastúpila po základnej na strednú,nikdy som nepatrila k dobrým žiakom, bola som podpriemerný žiak 3,4 na vysvedčení.
Je to možno aj preto? Možno si tým niečo dokazujem,ale ešte neviem čo
Ale ved to je ich problem, ze na to nemaju a nedokazu sa naucit. Ty si ides svoje a to rob aj dalej. Boze, keby s nimi studujem ja, tak ma neznasaju, mam totiz fotograficku pamat. Pre mna raz precitat nejaku omacku staci a idem dalej. Ty sa poctivo pripravujes, zase ja tiez nemozem za to aky mam dar. Urcite veci zase neviem ja, z principu. Musela by som sa dost mordovat. Ale je uplne normalne chciet od seba nejake vysledky a tesit sa z nich
Presne viem o čom píšeš.
Keď som si pred pár rokmi robil druhú VŠ, tak ma úplne zarazil ten rozdiel v prístupe ku štúdiu medzi súčasnými študentmi a "za mojich mladých čias."
Ja som si podržal zvyk učiť sa priebežne a denne tomu dať aspoň hodinku-dve, ale oni vôbec. Pri každom teste ťaháky, pri skúške vypracované prípravy, pri PC testoch len označovali: 1b, 2c, 3b...
My sme predtým po prevzatí opravených písomiek s pokojom akceptovali hodnotenie, teraz som s úžasom sledoval ako sa spolužiaci/spolužiačky idú konfrontačným tónom doslova vadiť s profesorom, že prečo im takúto odpoveď neohodnotil aspoň dvomi bodmi.
A...
...usmievajme sa; keď bude v budúcnosti za nich práce vypracovávať AI, budú zo škôl vychádzať len takí ako Tvoji spolužiaci - plagiátori a hlupáci.
Na ich pripomienky sa na nich len pekne usmej a povedz im, že študuješ, aby si bola erudovanejšia a nechceš zo školy vyjsť ako oni - neschopná ničoho.
Ja som si myslela že píše nejaká puberťačka :D
@orisker ďakujem. Presne tak
ty odsudzujes ich, ony teba.. ziadny rozdiel nevidim
@reanda odsudzujem hlúpe reči na môj prospech. Dosť rozdiel, nemyslíš?
nie.. nevidim ziadny rozdiel v hlupych reciach teba o nich a ich o tebe.. asi iba ten, ze ony maju gule ti to povedat do oci a ty ich ohovaras anonymne na nete..
@reanda ja som si nezačala,tak prestaň mať hlúpe reči..
Či prišla si si kopnúť?
Dospele zeny by uz mohli mat vyzretejsie reakcie, ale to, ako reaguju vypoveda viac o nich ako o tebe. Ty si tiez dospela, takze uz by si z blbych poznamok protoduchych jedincov nemusela robit tazku hlavu
Proste berieš to zodpovednejšie ako oni. A možno to, že ti to predtým nešlo. Snažíš sa aby si mala lepšie známky. Vôbec si také reči neber k srdcu. Zodpovednosť je myslím si veľmi dobrá. Dnes už ju málo vidieť.
32 rokov,tri deti. Mohla by som mať ich rečí vieš kde. Nech idú do prdele ...učíš sa pre seba,oni nech sa učía ako chcú. Kašli na ne. Držím palce nech dokončia školu k spokojnosti. S týmto rozumom už človek musí selektovať kto čo rozpráva. Bav sa len s takými ktorý ti do života niečo dajú. Ostatní ti v škole môžu byť ukradnuti
Nemaju ta radi a nebude to preto, ze sa dobre ucis. Nemaju ta radi preto ako sa spravas alebo ako sa tvaris, mozno preto co hovoris. Z toho co tu pises mi pride ze si uzkoprsa a vztahovacna. Asi si cakala, ze sa ti bude tlieskat - alebo neviem. Baby odpisuju - tak co, nech odpisuju. Je to tvoj problem? Davno vsetci vieme, ze od znamok sa uspech v zivote moc neodvyjaa.
A maju pravdu v tom, ze ides na vykon. To mi napis, preco si opravujes dvojku? Asi by som sa tiez usmievala popodfuz keby 32 rocna zena bola rozlozena z dvojky :D Pomyslela by som si, ze si dobry mental :D:D:D
Učíš sa pre to aby si mala vedomosti.. v akomkoľvek obore sa ti bude lepšie pracovať - budeš si najmä istejšia - keď budeš mať viac vedomostí.. ja som mávala známky 1-2, na výškach väčšinou A, občas B a za celé mgr štúdium jedno C a aj tak si mnohokrát búcham hlavu o stenu prečo som sa lepšie neučila, prečo som len nedávala väčší pozor ma prednáškach.. vždy keď niečo neviem, nie som si istá.. tiež som bola bifloš a bolo mi to vždy jedno a keby študujem znova, dám do toho ešte viac a nevšímam si spolužiačky ktoré študujú iba kvôli ,,titulu" a v praxi budú stratené nepoužiteľné..
@danniiee8 ja si myslím, že všetko ani nebolo možné si zapamätať. Na jednom predmete nás nepustila pokiaľ sme nemali z jej prednášky vypísaných 6 strán, to sme len písali a písali a zrovna pomaly nevysvetlovala. Úprimne dokopy si nepamätám čo sme tam vôbec brali, i keď samotný predmet má vtedy zaujal, poznámky prečítať neviem a pamätám si len fest nepríjemnú a náladovú docentku, ktorej vadil každý človek. 😀 Takže mohol byť vyučujúci nadupaný vedomosťami, ale vysvetliť nemusí vedieť.
Co ta na tom stve? Ved ides na vykon,chces dobre znamky. S usmevom odpovedz ano som a co? Mozno z nich hovori zavist.
Dievcata maju ten pocit ako na zakladnej skole, ze do skoly chodit musia. Je to otrava, kazdy kto sa uci je biflos. Ty uz vies, ze tam chodit nemusis, ale mozes, ze to robis pre seba, ze ti to da nieco do zivota. Preto tie dva uplne odlisne pristupy.
Ja som sla na VS rok po maturite, kamaratka tiez tak. Obe sme videli ten rozdiel v motivacii a celkovemu pristupu k studiu.
Na také sliepky by som zvysoka kašľala. Moja mama si robila VŠ ešte v staršom veku, popri troch deťoch, práci, domácnosti. Lebo chcela. A dala to. Teraz je ešte staršia a robí si všelijaké kurzy. Proste, keď človek naozaj chce a hlavne ho to baví, tak prečo nie ? Je fajn pocit byť v niečom dobrý a neustále sa zlepšovať za pomoci vlastných vedomostí a šikovnosti. Pamätaj na to, že z teba môže byť ešte niečo viac, lebo chceš a z nich ktovie 🤔
Myslím si, že ich spôsobom štúdia študuje cca 85 % študentov. Pre nich je základ prejsť štúdiom bez rozdielu či to bolo z ťahaka či z hlavy. Potom to tak vyzerá aj v reále, človek príde do úradu a pýta sa, pani povie, že moment, idem sa spýtať kolegyne, lebo to ja nemám, ta kolegyňa sa tiež ide spýtať ďalšej kolegyne a ľavá ruka nevie, čo robí pravá ruka 🫣. Nerieš spolužiakov, študuješ pre seba, pre to, aby si niečo vedela.
Vo veku 32 rokov si robíš hlavu z takýchto poznámok ktoré mali ľudia/deti na ZŠ?
Ja z výšky viem, že spolužiačky potrebovali titul kvôli práci, aby lepšie zarobili, nie pre vedomosti... Tak sa k tomu aj stavali...
@kittykat22 uplny suhlas..... Tiez mi autorka pride taka, ako ju opisujes... vztahovacna, a divna --- opravovat B na A 🤦♀️ studujem na vyske, vycnievam zo svojej bubliny znamkami - najhorsi priemer za semester mam 1,28, ale ak mi 2-3 x za cele doterajsie dva roky studia povedali ze som sprtka, tak v ramci srandy. Mam tri C, zopar B ale vacsinou A... Ono aj si ma doberali ze ci si to C nepojdem opravit ---- no D by som asi realne aj isla. Neviem. Ono to nie je o znamkach a cerveny diplom realne vobec nie je pekne cerveny, je taky do bordova.... Tak ze ci vobec ten tlak z tych znamok stoji za to, skoncit s cervenym. Ono bolo by to pekne --- to ano, ale mam dve deti, pracu, 45 rokov a uz fakt tazsie fungujuci mozog. Takze osobne znamky neriesim a autorka, neries ani ty. Fakt to prehanas.
Kľudne I'm povedz,že nemáš dôvod sa znižovať na ich úroveň.
Len sa čudujem že v tvojom veku ťa trápia takéto blbosti. Ja mám 35 a teda keby to mne povedali zotriem ich okamžite. Prečo ťa trápi že si niekto myslí že si šprtka😂😂😂 v tomto veku by som sa tým skôr pýšila ako trápila😂ser na ne
@kittykat22 🤣
Po nazve temy som si myslela, ze studujes na zakladke. No nic, uz by si mala byt dost zrela na to, aby si sa pred nikym nemusela obhajovat. Rob ako ty chces, nikomu tym neublizujes, je to len a len o tebe.
Každý má svoju životnú cestu a dôjde k postojom rôznymi spôsobmi a v rôznom čase. Iných môže udivovať,že máš 32 a riešiš takéto pre niekoho "prkotinky". No aj na Teba celá Tvoja životná história a situácia vplýva nejako a to tak,že napr.riesis toto,čo mnohí asi riešili zas inokedy...rovnako to bude v práci aj kdekoľvek,kde budú ľudia...
Tak sa na to vykašli. Závidia Ti. Keďže opisujú ,aj oni by chceli mať dobré známky. Ja keď som mala múdrejšie spolužiačku, vždy som ju pochválila.
Važ si samu seba a iba tupci Tá budú komentovať.
Ja by som povedala: "Nestaraj sa"!.

pošli ich do .... (kam len chceš), ja som vždy bola premiantka a týchto blbých rečí som si vypočula až-až, fakt najlepšie (hlavne najrýchlejšie) riešenie bolo poslať ich do škaredých miest, lebo na takýchto blbov rozumné argumenty neplatia