Nezvládam vysokú školu
Ahojte, píšem sem, lebo už fakt neviem čo mám robiť. Som prváčka na ošetrovateľstve, prišla som sem zo strednej zdravotníckej školy. Už na strednej som sa veľmi málo učila, už keď bolo niekoľko strán, nevedela som sa na to naučiť. Nejako som tú školu prešla s trojkami. Prax mi naopak išla bez problémov, len teóriu si nasúkať do hlavy bol problém. Rovnako to mám aj teraz na VŠ. Nespravila som jeden test, bola som jedna z mála čo to neurobila. Snažila som sa na neho pripravovať, lenže nedostatočne. Nedokážem sa učiť, mám problém sa na učivo sústrediť, vždy radšej idem robiť niečo iné. Nepomáha ani predstava, že ak zvládnem túto školu, budem sa mať dobre - výborný plat, vždy pracovné miesto. Dokonca ma na tú VŠ najskôr neprijali, až neskôr keď sa málo ľudí z prijatých prihlásilo. Tento predmet bol predmet, ktorý som mala celý čas na strednej a aj tak som ho nezvládla. Neviem ako zvládnem oveľa ťažšie predmety či skúšky. Asi jednoducho nie som študijný typ.. mám aj brigádu, síce v kaviarni ale úprimne má tá práca neskutočne baví a vždy sa tam teším. Čiže ak by som odišla zo školy, mohla by som aspoň na nejaký čas ostať tam na TPP. Alebo mám možnosť sa zamestnať ako zdravotnícky asistent v nemocnici. Myslite, že VŠ je pre šťastný život dôležitá? Stojí to za tie stresy, depresie, dennodenný plač, že som urobila chybu? Aj keď kto vie, či ma nevyhodia, ak takto všetko pokazím.. Nikto ma nechápe, všetci mi hovoria aby som sa viac snažila, aj priateľ, + do toho rodičia, tí to neprežijú, sú strašne šťastní, že ich dcéra išla študovať sestričku.. Ďakujem za rady, už naozaj neviem čo ďalej..
@lneviemmeno co chces? Co skutočne v zivote chces?
1. Chces mat dobru prácu,na kt ti treba tuto skolu?
2. Staci ti ina praca a budes spokojna?
Na velke veci sa treba zatat a makat neprokrastinovat ale ak ta to nebavi asi je to škoda..
Ale mam kamosku,co sla na vs a dala Ing,na zs bola podla mna hlupa ako nechapala som jak nemôže vedieť 2x+x je 7 koľko je x.. na strednej bez maturity lajdacka
Dorobila si maturitu a zije,prostr sla ked chcela a makala na tom,sustredila sa a je za to vdacna,hoci nastupila o 5 r neskor ako vsetci dala to
Mozno to bude tvoj pripad,je to o tom,co chces
Ja som na Tom bola podobne... Vedela som,že to nebude ľahke, ale o Tom vysoká škola nie je aby to bolo ľahké...ja som sa zaťala a šla som aj cez slzy... Keby som výšku neurobila nezarábam toľko čo zarabam
@lneviemmeno ucenie je to najmenej, skutocny masaker bude az bakalarka, diplomovka, pri tom son ja krvave slzy plakala...no dala som to a dokonca som si nasla pracu v obore, co je rarita v SR. Len musis byt odhodlana, tak si zvaz ci tu psychicku silu mas, inak je to strata casu a zbytocne nervy. Ak ta potesim, jedna moja kamoška mala na gympli same 5-ky, sme nechapali jak moze byt taka tupa a nenaucit sa par viet, VS nema a teraz je jedna z najuspesnejsich z triedy, ma mimoriadne dobre platenu pracu, hovori perfektne nemecky, vlastnu kancelaciu a asi 2-3 podnikatelske cinnosti v roznych oblastiach, takze, tak.
@hayabusa1337 Nešírim bludy ako som vravel, výška otvára pomyselné dvere, ktoré sú inak zatvorené. V konečnom dôsledku sa ale pohovor točí okolo 1 veci a to je to, či to vieš robiť (teraz nerátam lekárov, kde je ta výška naozaj potrebná). Mal som spolužiakov, čo skončili 5 rokov, hurá sú inžinieri programátori a reálne nevedeli ani vypísať riadok do konzoly. Myslíš, že je taký človek zamestnateľný ? Na pohovore sa to ukázalo vždy a prednosť dostal človek, ktorý programovať vedel. Ja sám som písal, že výška je dôležitá a nech vydrží. Ale podstatné je niečo vedieť. Ja sám mám PhD teda ešte ďalšie 3 roky naviac ako väčšina a naozaj mi to v ničom nepomohlo. Práve naopak, oproti spolužiakom, ktorí mali 3 roky už praxe som bol stále obyčajný absolvent. Škola != úspech
Ahoj. Ako ti to ide ? Ešte si na VŠ? :- )
@janka95 nie nie som 🙂 zamestnala som sa v nemocnici kde bolo všetko super, aj plat dobrý, v máji som otehotnela a tento február som porodila 😀 čiže asi to tak malo byť. A som spokojná, školu si možno neskoršie urobim uvidim ale bola som spoko aj bez nej 🙂
@lneviemmeno super, život to zariadil. :- )

@lneviemmeno držím palce, ty sama musíš vedieť najlepšie ako to cítiš, či sa rozhodneš tak, alebo onak ako sa vraví, hlavne rob to, čo ťa napĺňa a robi šťastnou, drž sa ❤️