Oplatí sa investovať do prípravných kurzov na medicínu?
Dobrý deň, som v treťom ročníku na gymnáziu a mám záujem o ďalšie štúdium na medicíne. Samozrejme sa už učím modelové otázky, ktoré som si zakúpila na konkretnej vysokej škole. Chcem sa opýtať ľudí, ktorí majú osobnú skúsenosť, či sa naozaj oplatí chodiť na prípravné kurzy na fakultu, či to nejak zaváži pri tom, keď ma budú prijímať ( napr, či sa pozerajú na to, kto chodil a kto nie ), alebo mi stačia len súkromné doučovania? Keďže tie prípravné kurzy nie sú najlacnejšie a nechcem, aby rodičia vyhodili peniaze len tak do vzduchu za niečo, čo sa neoplatí, tak preto sa to pýtam. Ďakujem krásne za odpovede🥰🫶
V KE na kurz nepozerajú nezavazi to pri prijímaní. Uč sa sama a pripadne chod na súkromné doučovanie podľa potrieb
určite treba prípravný kurz, taký, ktorý robí samotná fakulta.
Nikoho nezaujima ci si chodila alebo nechodila
Hodnotia test, dokonca niesi evidovana na teste podla mena ale len podla kodu
Poznam ludi co sa ucili sami doma, co chodili sukromne, co chodili na danu fakultu - je to jedno, niektori sa dostali, niektori nie, je to o stasti a tvojich vedomostiach 🙂
Drzim ti palce, ja som rozhodnutie ist na medicinu neolutovala

vôbec nikoho nezaujíma kde si chodila - nechodila na kurzy... dôležité sú prijímačky ako spravíš - medicína Ba, alebo potom Scio testy - MT.
body si vieš nahnať aj super vysvedčením - neviem presne do akého priemeru, popr. olympiády z chémie, biol.
v ČR sa robí aj fyzika