Oplatí sa ísť na prípravný kurz k prijímačkám na vysokú školu?

ivage
21. feb 2014

Dobry den, nema tu niekto osobnu skusenost s pripravnym kurzom k prijimaciemu pohovoru na vysoke skoly? Oplati sa to? Vysoka skola, kde chce dcera - maturantka studovat nie je v mieste bydliska, ale kurz organizuje priamo univerzita, tak zvazujeme vyhody a nevyhody. Dakujem za kazdu odpoved.

mimla
21. feb 2014

Prudko doporučujem, zvlášť ak robí prijímačky z jazyka.

klincek
21. feb 2014

@ivage moja skusenost je sice peknych par rokov stara🙂, ale rozhodne odporucam. na mojom kurze sa preberali veci, ktore presne zodpovedali otazkam v prijimackovych testoch. uspesnost na prijimackach 88%.

nigguska
21. feb 2014

@ivage urcite doporucujem. Ja som chodila na hotelovu skolu a matike sme sa vobec nevenovali. Isla som na manazment kde bola matika na prijmackach v urovni VS,takze urcite mi to pomohlo a dostala som sa 🙂

stary_ujco
21. feb 2014

Obycajny biznis. Akurat ze problem je v tom, ze skola si da zalezat, aby boli prijimacky z uciva, ktore tam preberu a aby to mal bezne pripraveny stredoskolak stazene. Aby si zabezpecila ucastnikov aj o rok, tak uz zabezpecia, aby sa to rozkriklo, ze bez kurzu nemas sancu na prijatie.

keziah
21. feb 2014

@ivage moja skusenost je spred cca 10 rokov, tiez kurz robila priamo univerzita a boli to vyhodene peniaze aj strateny cas. kurzy byvali 6-7 hodin kazdu sobotu (dokopy asi 2-3 mesiace), nepretrzite nam prednasali prevazne stredoskolske ucivo. mne vyrazne viac pomohlo, ked sa mi 2-3 tyzdne pred prijimackami nahodou dostali do ruk vypracovane otazky s odpovedami- kedze zaujemcom o studium sa zasielala iba brozurka s cca 3000 otazkami, pricom na vypracovanie spravnych odpovedi zdaleka nestacili stredoskolske ucebnice a spominany kurz.

klincek
21. feb 2014

@stary_ujco no biznis to urcite je, ale funguje to presne ako hovoris, takze to ma svoj zmysel.

warholette
21. feb 2014

@ivage mne tento kurz pomohol v inom smere, zoznamit sa s rovnako zalozenymi ludmi, univerzitou, ktora ho organizovala, niekolko prednasajucich bolo dokonca priamo z tejto uni. nasla som si niekolko novych kamaratov, s ktorymi som potom studovala 5 rokov na vyske 🙂 takze za mna ano.

janinah
21. feb 2014

@stary_ujco áno,je to presne tak,je to skrytá forma protekcie 😒