Paneurópska vysoká škola
Ahojte, zakladám znovu diskusiu o Paneuróspekej VŠ, lebo uvažujem nad štúdiom psychológie tam, ale známy ma varuje, že potom, po skončení, sa nebudem môcť uplatniť, lebo zamestnávatelia to berú vraj tak, že je titul kúpený...Keďže ej to súkromná škola...Máte niekto skúsenosti? Je to pravda???? Ja som počula, že tá škola je skvelá! Prosím píšte tí,č o ste tam vyštudovali, čo a ako!!!!
Ja som študovala na PEVS právo a teda, kto povie, že ten titul je kúpený, evidentne nemá ozaj prehľad- namakala som sa rovnako ako kamarátky na UK, dopĺňali sme si info a skriptá. A zamestnala som sa hneď po Bc. - mala som prax popri škole a následne aj po úplnom skončení som mala prácu naozaj hneď... nikdy ma nikto nediskriminoval kvôli tomu že je pevs súkromná.... (skôr mám skúsenosť, že ma brali ako absolventku prestížnej školy)
Držím ti palce 🙂
@malinoismum kamoska studovala na UK jeden odbor a druhy na PEVS a povedala, ze viac makala na PEVS, ze to bolo tazsie. A to ona neflakala ani tu UK, bola najlepsia v rocniku. Ale tak najlepsie su famy od tych, co na tej skole ani nestudovali a ani nerobia v HR vybery.
@makova333 Presne tak... 😉 Nemôžem to ani citat.
@malinoismum ale právnikov je veľa, ako sa ti podarilo zamestnať? čo može člvoek robiť s bakalárom z práva? čo je lepšie robiť, právo či psycholu?
Ja som na Paneurópskej vysokej škole 4 roky robila na ekonomickom oddelení. Môžem skonštatovať, že sa tam na skúškach vyhadzovalo tak ako aj na iných školách, prístup pedagógov bol ale iný, nesnažili sa nachytať študenta na tom, čo nevie, ale naopak, "vydolovať" to čo vie. To je asi rozdiel medzi súkromnými a štátnymi školami. Česť výnimkám. Dokonca sa vyhadzovalo aj zo štátnic, takže zadarmo ten titul isto nie je.
@esmera50 Robila som dlho v banke popri škole, následne v advokátskej kancelarii, následne v exekútorskej.... teraz som v PZ
- to je take klišé že “právnikov je veľa” - právnik nieje automaticky advokát, ja som napr pracovala v banke na právnom oddeleni... je veľa možnosti ako naložiť s týmto vzdelaním a ani by si nepovedala koľko smerov....
a btw, keď je už “právnikov veľa”- predstav si, že každý kto mi to povedal počas studia na Vš, následne odomna schytal otázku,
že keď je ich tak veľa,
že či poznajú dobrého advokáta, sudcu atd/...
lebo nevedeli o com hovoria...
(a tým sa ta nechcem dotknúť... )
myslíš že odpovedali? 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
- Nie.
@malinoismum ok
@esmera50 s bakalarom nic samostatne, si vlastne asistent, ale kedze psycholog asistenta nepotrebuje resp.ak hej tak na urovni sekretárky. S mgr. mozes robit v skolstve (ZS, MS) , cppap, ale tam su nizke tabulkove platy a malokedy volne miesta. Nerozumiem ozazke co "kde nestoji nic"? Ak myslis výcviky, tak tie zadarmo nie su, su platene a ver, ze dost.
@esmera50 ved citaj s porozumenim. V skolstve ako skolsky psycholog (niekde akceptuju ak nemas specializaciu na skolsku psychologiu), v CPPaP (ak sa uvolni miesto, v HR atd. Samozrejme skolstvo a CPPaP su tabulkove platy. Napriklad v zdravotnictve ako psycholog musis uz mat vycvik na pracu v zdravotnictve. V prvom rade si treba uvedomit, co v tej psychologii chces robit, co ta bavi, ktory smer, comu sa chces venovat. Detom? Dospelym? V zdravotnictve? Drogovo zavislym? Parove poradenstvo? atd.
@esmera50 nehnavaj sa, ale ako to tak citam, bud si naozaj taka stratena v psychologii, alebo taka, ze fakt nevies co chces..tam ma byt clovek na koho ma clovek doveru sa obratit, pevne zasady, ved usmernujes "chorych" a nie ze ja vlastne neviem co chcem....nam na vyske raz povedal docent psychologie, ze: "psychologiu idu vacsinou studovat ludia co sami maju nejaky problem a az potom dokazu pomahat inym ludom"...na kazdej skole sa musi makat. Ved do skolstva chod, ked uz. Tam na ZS, SS tam kazdu chvilu prijimaju skolskych psychologov...nemysli, ze rovno otvoris kancelariiu s gaucom na ktorej sa ti budu vyplakavat klienti. Musis naozaj este vela potom investovat do seba, ja ako socialny pedagog aj ked mam VS, doktorat, aj velky aj malicky, robim si skolenia co ma vychadzaju skoro kazdej od 100 do viac, aby som dokazala sa uplatnit v praxi. Teraz si robim pravo, zacala som studovat aby som dokazala prepojit socialne-skolstvo-pravo a tak sa niekam v skolke posunuli...takze musis zvazit a hlavne vediet CO CHCES dosiahnut.
@esmera50 nechcem byť priama či neokrochana, ale keď chce niekto pred 40 tkou študovať psychológiu mal by vedieť čo chce, prečo to robí a kde sa vidí s tou školou.A úprimne Ti píšem, že nechoď do toho na klasického psychológa psychoterapeuta potrebuješ asi tak 10 rokov a x výcvikov a budes už mať vek a žiadne meno.Investuj čas a peniaze do niečoho iného
@esmera50 psychológia nie je o tom, že vystudujem psychológiu a viac sa nevzdelavam... Človek rozozná dobrého psychológa od zlého. Keď som hľadala psychologicku hľadala som tú najlepšiu. Boli sme asi u troch vrátane CPPaP... Žiadna z nich nebola klinicka..Hľadala som ďalej a našla úžasnú pani psychologicku, ktorá vo svojom vzdelávaní pokračuje od skončenia VŠ, pracuje v nemocnici, prednáša na VŠ, ma súkromnú prax, popri tom stíha vzdelávať seba, robila si atestácie a cestovala do corony po svete.. za účelom vzdelávania sa a rôznych prednášok.
Ak si myslíš ,že stačí vyštudovať psychológiu a hned je z Teba psychologicka, je asi chyba... Máš 37 štúdium 4_5rokov... Prax žiadna.... To je môj skromný názor.
@laila22 píše, že chce začať v 40 tke študovať, ale to je jedno psychológia je odbor na celý život myslím, že je neskoro nad tým premýšľať.Ked si autorka myslí, že ani právnici si nevedia nájsť prácu čo potom tak psychológia.Druha strana je, že porúch učenia u detí, problémového správania a psychickych porúch u dospelých pribúda a psychológia je dobrý odbor, ale...na vlastnú prax a brať 50 eur za hodinu je neskoro.Dobry psychológ robí aj testovanie vodičov pre výkon povolania, terapeutické techniky a milión iných veci a nie len si vypočuť klienta.Miesta kde sú skostnateli psychológovia, ktorí sa nechcú ďalej vzdelávať sú v školách a CPPAP a tie sú za tabuľkové platy, takže sme zase na začiatku, že psychológia ano, ale venovať sa tomu.a je rozdiel psychológ a psychológ psychoterapeut a klinický psychológ treba si to nájsť na webe.
@makova333 a v mojich vedomosti,výsledky a taktiež to, čo si spomenula ty 👍🏼👍🏼🙄
@malinoismum presne, samozrejme aj vysledky a vedomosti, to beriem ako samozrejmost. Mna len velmi irituje, ze na sukromnych skolach nemoze byt kvalitny absolvent a zo statnych vychadzaju tony skvelych absolventov. Ak studenta odbor bavi, vzdelava sa, robi si kurzy, vycviky, praxuje, na prednaskach sa pyta a nesedi tam ako z inej galaxie atd. tak moze vyjst aj z priemernej skoly dobry absolvent. ja som studovala na stanej skole (ina vtedy ani nebola 😀 ) a teda nemozem povedat, ze vsetci moji spoluziaci boli dobri ziaci a su kvalitni odbornici.
@esmera50 ja mam ukoncene tiez pravo, so zamestnanim som nemala problem aj ked som nestudovala na sukromnej skole. A nemam pocit, zeby bolo vela pravnikov aj ked vacsina laickej verejnosti pod pojmom pravnik si predstavi advokat ale pravnik je aj exekutor, prokurator, niektori vysetrovatelia v policii, sudca, notar, na pravnom oddeleni v banke a v nemocniciach alebo firmach, mediator a verejny ochranca prav (moze byt), na ministerstvach, notar, vyssi sudny uradnik, probacny uradnik, vo verejnej sprave, VUC-ckach, na akademickej pode, moze vystupovat v europskych a medzinarodnych vztahoch a sudoch, moze podavat pravne poradenstvo v roznych krizovych centrach alebo uradoch, v armade, venovat sa odbornej publikacnej cinnosti, taktiez pravnici su aj v zbore vazenskej a justicnej straze a dalo by sa este niekolko inych zamestnani vymenovat.... A neviem ako je to teraz, no za mojich cias nas nastupilo do prveho rocnika 200 studentov(mozno nieco cez 200), skoncilo nas 2.stupen 70 vacsina studentov sa nedostala ani po Bc. pretoze nie je to lahke studium.

@liusa82 nie vsetko mozes robit popri studiu, na väcsinu musis mat ngr. skonceneho. A potom sa specializujes bude na klinicka psychologia, skolska atd. plus treba spravit vycvik na vykon povolania v zdravotnictve (ak bude chciet byt klinicky psycholog). To su tisice eur co tie vycviky budu stat.