icon

Paneurópska vysoká škola

esmera50
31. mar 2021

Ahojte, zakladám znovu diskusiu o Paneuróspekej VŠ, lebo uvažujem nad štúdiom psychológie tam, ale známy ma varuje, že potom, po skončení, sa nebudem môcť uplatniť, lebo zamestnávatelia to berú vraj tak, že je titul kúpený...Keďže ej to súkromná škola...Máte niekto skúsenosti? Je to pravda???? Ja som počula, že tá škola je skvelá! Prosím píšte tí,č o ste tam vyštudovali, čo a ako!!!!

esmera50
autor
2. apr 2021

@luccija a na koucing nie je neskoro? nemusím byť v klinickej sfére teda

esmera50
autor
2. apr 2021

@makova333 dospelym sa chcem venovat asi

esmera50
autor
2. apr 2021

@makova333 ale tak som to nemyslela :D

esmera50
autor
2. apr 2021

@lubkavargova1 ano, ja viem, len môj vek mi robí starosti, školský psychológ to asi enchcem, iba keby nebolo iné, skôr chcem robiť s dospelými, ako kouč napríklad :D

taga
2. apr 2021

Som velmi rada, ze som nasla tuto diskusiu... prechadzam totiz uplne rovnakym rozhodovanim 😊
Mam vystudovanu statnu VS, uplne ine zameranie, ale na materskej ma velmi zacala lakat psychologia.. jedneho dna sa mi to uzavrelo v hlave, ze chcem teda skusit este jednu VS. kedze mam dve deti, do uvahy prichadza len externe studium a v Ba sa psychologia jednoodborovo da študovať len na Paneuropskej. Muz mi k tomu povedal, ze ked uz, podpori ma, ale urcite na skole, ktora nevzbudzuje v ludoch take rozporuplne pocity (kupeny titul)
Tak som teda nasla dvojodborove studium na UK, trosku kompromis a ked som chcela podat prihlasku, zistila som, ze na buduci AR sa dany odbor neotvara 🙈 a teraz nachadzam tuto diskusiu... mam 38, presne ako ty autorka, taktiez velmi zvazujem, ze kym skoncim studium a ziskam aku taku prax tak to bude nadlho.. a odradzaju ma tie vysoke fin. naklady, kedze momentalne riesime byvanie a teda naklady su vysoke aj bez platenia vs. Mna by teda skor bavila praca s detmi, vlastne, asi ma k tomu priviedli tie moje 😊 A staci is precitat par diskusii tu na mk, kolko maminiek tu riesi spravanie svojich deti - myslim, ze detsky psycholog, ktory ma snahu a chce na sebe pracovat, si pracu najde aj vo vyssom veku.. a sucasne, myslim, ze o par rokov bude po nich aj ovela vyssi dopyt, zial.
No, este mozno budeme spoluziacky 😉

luccija
2. apr 2021

@esmera50 koučing je fajn pozri na na FB Silvia Langermann majú firmu a robia rôzne kurzy

esmera50
autor
2. apr 2021

@luccija tam stačí mať kurz??? ja somc chela školu, aspoň do BC

esmera50
autor
2. apr 2021

@taga to by bolo super keby sme boli, ale ja ešte nemám dosť peniažkov, musím počkať

makova333
2. apr 2021

@esmera50 skvela odbornost stredoskolak s kurzom

esmera50
autor
2. apr 2021

@makova333 tak ja neviem, ako to chodí, nechcem mať len kurz, vysokú mám síce už, ale iného zamerania

makova333
2. apr 2021

@esmera50 a aku mas?

lubkavargova1
2. apr 2021

Tak na ten kouc to skor podla mna clovek potrebuje dobry zaludok a hlavne byt veeelmi dobry klamar a podvodnik. Posledne 2-3 roky sa vyrojilo tolko koucov co len vytiahne vela prachov z penazenky, ale relane nepomoze. Niekedy ked tak pocuvam, tak hotove sekty, este horie ako vymyvaju mozgy...

lubkavargova1
2. apr 2021

@esmera50 inak ja osobne by som brala skolseho urcite radsej s detmi sa lahsie pracuje na kazdej stranke ako s dospelakmi...dieta vies pekne usmernit, poradit a naozaj vidis pokroky v praci..jasne, ze je aj sikanovanie, zle znamky a tak. Ja som zacinala na ZS, tazke sikanovania, kriminalka chodila ku nam kazdy den ako na klavir, rodicia, histercili, zbili nam aj riaditela...ale spominam na toto obdobie ako na najkrajsie v mojom zivote. Terza som v skolke a to je tiez krasna praca s detmi.. a este taka ina vec deti ti az tak nebudu klamat ako dospelak a este ked ma manzelsku krizu a ty zistuj de je pravda...

esmera50
autor
3. apr 2021

@lubkavargova1 bojim sa, ze deti na skolach su dnes nezvladatelne a drze :D Sama som ucila isty cas na zakladke preto to viem

esmera50
autor
3. apr 2021

@makova333 história FIF UK :D bez uplatnenia...

esmera50
autor
3. apr 2021

Nuž, prečítala som si veľa názorov, a niektoré ma od štúdia odradili...Tak neviem, čo robiť, kde vôbec študovať a čo, aby som to v mojom veku ešte stačila efektívne využiť :D

makova333
3. apr 2021

@esmera50 no len my nevieme co by ta bavilo, ked to nevies ty sama. Jednoodborova psychologia v tomto veku je blbost. Ak by si chcela naozaj robit klinicku psychologiu (gaucik a dospeli klienti), tak s povinnymi "kurzami" skoncis tak okolo 55 roku, na rozbiehanie praxe velice prevelice neskoro. Ucenie ta nebavi, takze rozsirenie o iny odbor asi nie, ci? Skolka tiez nie?

lubkavargova1
3. apr 2021

@esmera50 to je pravda, ale je rozdiel pristupovat k nim ako ucitel, a ine ako psycholog, a ine pomocne profesie. Ucitel prioritne uci a nebude rozoberat 45 minut problem nejakeho ziaka na hodine...psycholog ma klud a vytvara si uplne ine vztahy so ziakmi. Tiez ked som isla na hodinu ja ako socialny pedagog som mala uplne rozviazane ruky a individualne sme sa trosku poucili, a nasledne riesili "nase veci". Alebo jednoducho, ani len neotvorili knihy a riesili pre urcitych ucitelov "blbosti", ale mne sa deti pekne otvorili, zdoverili. Vela krat som planovala kreativnu cinnost, kde sme vytvarali nejake ozdoby a pocas toho robila intervenciu podla potreby....ano, toto je rozdiel pristupovat k detom ako ucitel a ine ako psycholog a ano su drze ako vos, nezvladnutelne - preco asi? Ty ako psychologicka toto vsetko musis riesit a nehnevaj sa, ale ked teraz mas taky pristup, ze su drze a nezvladnutelne, tak z teba nebude dobry psycholog a nikdy ani nebude. Ako budes riesit pripad, ked pride k tebe zena co ju zmlatil manzel, narcisticky psychopat, ma deti, boji sa o svoj zivot???? Ako chces riesi pripad ked zena alebo muz spacha nedokonanu samovrazdu a po XY sedeniach ked uz vidis akoze nadej, ti zapoti: "a ja neeeeviem ako dalej v zivote"....a dalsie problemy a atd...atd...byt psychologickou, to nie je len mat peknu kancelariu, s peknym nabytkom, na stenach mat licenciu...

Co studovat? Rozhodne keby som mala zacat uuuplne odznova tak specialna pedagogika, alebo logopedia. Dobre kvalitnych logopedov je ako safranu a vzdy ich potrebuju rodicia...skus ist tou cestou. A potom ako logopedicka si vies zarabat aj "bokovkami" plus peniazky, naozaj toto je hotova zlata bana v dnesnej dobe. Ved aj Beblavy sa nakoniec ako dospelak naucil to nestastne "R" :D :D :D

esmera50
autor
3. apr 2021

@makova333 ucene ma baví moc!!!!NEVIEM, AKO sTE NA TO PRIšLA, žE MA NEBAVí...? špeciálnu pedagogiku enchcem, nad logopédio som uvažovala...Potom záhradná architektúra, lebo som chodila do výtvarky a baví ma kresliť, uvidím, chcela by somd ačo bez prijímacích skúšok...

esmera50
autor
3. apr 2021

@makova333 jaj, myslela ste ucenie v škole, nie učenie ako také v knihách :D ospravedlňujem sa! no, bavilo by ma to, ale tie deti...jedine učiť na strednej alebo vysokej, ale už na stredných je to dnes hrozné

felicita027
3. apr 2021

@esmera50 to musíš vedieť ty, čo chceš napríklad aj keď právo vyštuduješ reálne na súdnictvo, prokuratútu, exekúciu, advokáciu, notárstvo atd. môžeš zabudnúť nato treba ďalšie roky praxe, na štátu správu môžeš tiež zabudnúť v tvojom veku. Ale napríklad ako mediátor sa môžeš uplatniť a to dokonca aj bez vyštudovaného práva s hocijakou VŠ 2.stupňa a každý mediátor podľa môjho názoru by mal byť aspoň kúsok "psychológ". A z mojich skúseností ľudia vo vyššom veku si dorábajú VŠ z dôvodu rastu v ich zamestnaní pretože zamestnávatelia chcú vo väčšine prípadov mladých perspektívnych alebo starších ale skúsených uchádzačov v tom-ktorom odbore.

esmera50
autor
3. apr 2021

@lubkavargova1 ja by som bola dobrá psychologička, myslím si, láka ma to a vedela by som pomáhať, práve preto, že som si sama rpešla ťažkými chvíľami, len ten vek

lubkavargova1
3. apr 2021

Ja nechapem, ako fakt...toto nie...hento nie....ale okamzite rychlo, bez prijimacok a doslova expresne... Vsak normalne si daj prihlasku a uvidis. Aj ked uprimne, vsade musis makat a ucit sa...ja som vravela len realne ako to funguje potom v praxi, ved ked sa tak citis, ze budes dobra psychoska, tak potom chod do toho, makaj na sebe a hotovo.

ale toto mi aj tak bez urazky, pripada ako kedysi za komancov bola politicka vysoka skola kde si koncila ako RSDr...a kazdy si z nich robil srandu ze " Rychlo Spraveny Doktor" :D

Tak drzim palce

makova333
3. apr 2021

@esmera50 na zaklade coho si prisla na to, ze budes dobra psychologicka?

makova333
3. apr 2021

@lubkavargova1 ja poznam jedneho, co doteraz ten titul pouziva 🙈

esmera50
autor
3. apr 2021

@makova333 tak každý sa pozná sám najlepšie :D okrem toho by ma to veľmi bavilo, prinajmenšom si to myslím, ale ten vek a finančné náklady...neviem

taga
3. apr 2021

@makova333 ahoj, vidim, ze sa vyznas v problematike.. vies mi pls napisat, ako dlho cca trva specializacia na klinickeho psych po skonceni mgr? Prave na paneuroni som citala, ze dost kurzov sa da robit popri studiu..

esmera50
autor
3. apr 2021

@taga to je možné, len tie kurzy asi niečo stoja a ak buem mať rodinu k tomu, ako budem stíhať? :D

taga
3. apr 2021

@esmera50 prepac, mas 37, zatial nemas rodinu, co je velka vyhoda v tomto pripade a stale vahas a hladas dovody, ako sa to neda. Takto mozes zmyslat dalsich 5-10 rokov a nepohnes sa nikam.
Treba byt k sebe uprimny, fakt sa zahlb do seba, ci to naozaj chces a ak ano, chod do toho. Na každej ceste budu aj tazkosti, s tymi sa treba naucit pracovat, ale ak nieco naozaj chces, zvladnes to.

liusa82
3. apr 2021

@taga Už aj ja som jej písala že ak to tak veľmi chce nech nehľadí na to čo jej povie niekto iný.Ak to tak moc chce nepokazí tou školou nič