icon

Paneurópska vysoká škola

esmera50
31. mar 2021

Ahojte, zakladám znovu diskusiu o Paneuróspekej VŠ, lebo uvažujem nad štúdiom psychológie tam, ale známy ma varuje, že potom, po skončení, sa nebudem môcť uplatniť, lebo zamestnávatelia to berú vraj tak, že je titul kúpený...Keďže ej to súkromná škola...Máte niekto skúsenosti? Je to pravda???? Ja som počula, že tá škola je skvelá! Prosím píšte tí,č o ste tam vyštudovali, čo a ako!!!!

taga
3. apr 2021

@liusa82 ja vychadzam z toho, ze mam rovnaky vek, muza a 2 deti k tomu, od decembra bude hypo na krku, stahovanie mimo ba pred sebou ale dokelu, asi do toho tak ci tak pojdem, lebo to fakt chcem! Mozno ritualna samovrazda neviem 🤷‍♀️ ale ako to zistim, ked to neskusim?

makova333
3. apr 2021

@esmera50 takto: Do špecializačného štúdia sú uchádzači zaradení vždy k 1.10. alebo 1.2. príslušného kalendárneho roka. Najbližší možný termín zaradenia je v akademickom roku 2021/2022
k 1.10.2021.
Do špecializačného štúdia budú zaradení všetci uchádzači, ktorí splnia najneskôr posledný kalendárny deň pred termínom zaradenia nasledujúce podmienky:
nadobudnuté vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v magisterskom študijnom programe v študijnom odbore psychológia;
absolvovanie prípravy na výkon práce v zdravotníctve alebo nadobudnuté vzdelanie v zdravotníckom odbore;
podanie žiadosti o zaradenie do špecializačného štúdia najneskôr posledný pracovný deň pred termínom zaradenia;
uhradenie poplatku za prvý rok štúdia vo výške 350,- € tak, aby boli finančné prostriedky pripísané na účet FiF UK najneskôr posledný pracovný deň pred termínom zaradenia.
Takze ak chces ist na klinicku, musi mat absolvovanu pripravu na vykon prace v zdravotnictve. Ci sa da pocas studia aktualne neviem, pracujem uz v inej oblasti, ale skor nie.

esmera50
autor
4. apr 2021

@makova333 uf, zvažujem ešte arteterapiu, štúdium, trvá to tak tri roky, je to dobrý nápad? Napr. v Čechách na Akademii Alternativa...tak neviem, uplatniť sa s tým dá? netušíte?

esmera50
autor
4. apr 2021

@taga no veď to, keď neskúsiš, nezistíš

makova333
4. apr 2021

@esmera50 netusim ci samostatne s arteterapiou najdes uplatnenie, nepohybujem sa v tejto sfere.

esmera50
autor
4. apr 2021

@makova333 hm škoda :D

girlspower
10. apr 2021

Ahojte. Som prekvapená, že koľko ľudí má takýto záujem o psychológiu v “pozdnejsom” veku. 🙂 či to nebude len nejaké obdobie, lebo viete čo? Včera mi prišla prihláška, že som prijatá na psychológiu z Alžbety, teraz sa musím smiať. 😀 lebo ja mám skoro 36 rokov, 3 malé deti a vyštudovaný úplne iný odbor na statnej škole. Take ale si vravím, že sranda musí byt. Alžbetu som donedávna ešte tiež viac- menej odsudovala, ale pravda je taká, že s ňou skúsenosti nemám. Vraj sa da prestúpiť na iné školy po baklarovi.

girlspower
10. apr 2021

A teda moja otázka znie, Baby, čo mali takéto podobne chúťky to už vzdali alebo ešte bojujú s myšlienkami?

liusa82
10. apr 2021

@girlspower S 3 deťmi? to ja by som nedala 🙂 Teraz som pozerala akurát tú Alžbetu šak tam je tuším len denné štúdium na psychologiu.Síce oprava teraz nižšie čítam že aj možnosť individuálneho študijného plánu.Možno sa dá aj skôr prestúpiť na inú ešte počas tých 3 rokov cez bakalára neviem.Ale asi by sa robili nejaké rozdielové skúšky.

girlspower
10. apr 2021

@liusa82 ahoj. Ano, tam je denne. Ja by som šla na denne, keď budú deti v škôlke/ škole. Externe pri troch deťoch by som už dať nemohla. Sú samozrejme prvorade.

makova333
10. apr 2021

@liusa82 neda
@girlspower po 3 rokoch budes musiet mgr robit inde, nemaju akreditaciu na mgr

liusa82
10. apr 2021

@makova333 No to je zvláštne že tam nemajú 2 stupeň akreditácie.Mne sa tá škola bohvie ako nepozdáva ak mám pravdu povedať. Ale to je len môj názor.Nikoho neodhováram od Sv Alžbety.Najlepšie je nejaká normálna štátna a je pokoj

girlspower
10. apr 2021

@makova333
@liusa82
Ano, ale bavila som sa s jednou babou, čo študovala na Alžbete , a potom prestúpila (samozrejme po prijimackach) na Uk. Samozrejme , že to môže byt tazsie, ak na Alžbete je štúdium jednoduchšie, ako sa hovori, ale na trnavskej aj aj Uk sú medzi bc a mgr opäť prijímačky, tak nejaká možnosť tam je

liusa82
10. apr 2021

@girlspower Presne aj ja by som to tak spravila ak by som už mala voliť súkromnú tak potom s tým prestupom na štátnu

makova333
10. apr 2021

@girlspower nemysli, ze na Alzbete je studium jednoduchsie, je take ako si ho student spravi. Ak je flakac, bude to flakat kdekolvek. Prestup po bakalarovi nie je prestup. Je to studium druheho stupna na inej skole. Väcsinou su prijmacky len pre tych z inej skoly, pre studentov danej skoly zvycajne prijimacky nebyvaju resp. len priemer znamok.

girlspower
10. apr 2021

Ano, rozumiem. Ja by som to štúdium jednoduchšie ani nechcela, nakoľko potom aj tak budem chcieť prejsť cez tie prijímačky na mgr. Mne nejde ani veľmi o titul a nejde mi ani veľmi o kariéru psychológa, nakoľko to je beh na dlhu trať a ja už mám svoj vek. Keď som mala 19 som šla na Uk psychológiu a ma neprijali , tak som vtedy na to zanevrela. Šla na inú skolu . Láka má to skusit na tej Alžbete. A uvidíme , čo ďalej. Čo myslite?
@makova333

liusa82
10. apr 2021

@girlspower To som už ináč aj ja počula že v dnešnej dobe je veľmi ťažké sa dostať na psycholu. Myslím na takú klasickú štátnu výšku už to pomaly prirovnávajú k medicíne.Myslím obtiažnosťou dostať sa tam

girlspower
10. apr 2021

@liusa82 no, ja som sa na to vtedy hlásila 2 roky, ale fakt to boli dávno. - 16 rokov dozadu. Chodila som aj na prípravný kurz. Prijimacky boli z biológie, iq test, asi z nosky a neviem, či nie aj z matiky, ale veľmi dobre si to nepamätám. Dokonca sa mi marí, že tam bolo aj 700 ľudí a brali pár . Ale teraz naozaj len spomienky. Neviem , sko je to teraz.

liusa82
10. apr 2021

@girlspower To by som ani nepovedala že už vtedy tam bola taká tlačenka.Dnes je ten odbor v mode tak je to ešte horšie.Ja si pamätám raz Joža Ráža z Elánu ako povedal že išiel na psychologiu namiesto vojny na Uk že vtedy za jeho doby tam brali každého že to bol taký odbor nezaujímavý.A dneska aká hrôza sa tam dostať

girlspower
10. apr 2021

@liusa82 vidíš. Už to môže byt signál, že ľudia majú stále viac psychických problémov ... možno tento odbor bude ešte stále napredovať. Akurát, že už vtedy na tej príprave nám hovorili, že to väčšinou chcú študovať ľudia, čo sami majú problém a to nie je cesta 😀

makova333
11. apr 2021

@girlspower ucia tam kvalitni pedagogovia doc. Stempelova, prod. Hasto, prof. Nociar...atd. co su kapacity, takze nemyslim, ze by tam ucili nejaki prave skonceni magistri. Skus uvidis.

makova333
11. apr 2021

@liusa82 urcite to nebolo tak ako hovori Raz, on lubi trepat kraviny. Vtedy bol problem dostat sa na akukolvek vysku, ak si nemal dobry kadrovy posudok a protekciu. Btw dcera sa tam dostala tri roky dozadu bez problemov, ale ona bola vzdy dobra studentka.

esmera50
autor
11. apr 2021

@liusa82 mne sa zdá že akreditáciu na MGr. majú

esmera50
autor
11. apr 2021

@girlspower ja bojujem! ale po tejto diskusii neviem,č o študovať, odradili ma...tak fakt neviem, mám svoj vek, dieťa síce ešte nemám, ale môže prísť, nebola by dobrá aj logopédia alebo arteterapia alebo liečebná pedagogika? Ako štúdium?

esmera50
autor
11. apr 2021

@girlspower ja mám 37, tiež vyštudovaný úplne iný odbor na štátnej škole, len bez detičiek :D

makova333
11. apr 2021

@esmera50 a ty chces ist denne?

girlspower
11. apr 2021

@esmera50 ahoj, o tej arteterapii som ešte nepočula, čítala som si ale teraz, že otvárali ročník v 2020, neviem, či tento rok otvárajú. Ale zaujímavé k tomu je, že už musi mat človek diplom , aby ho prijali alebo aspoň prebiehajúce štúdium. Videla si niekde nejaké iné info?

Logopedia mna nejak extra neláka, chcela by som už studovat naozaj niečo, čo by má mohlo bavit, ale uvedomujem si tiež , že ta psychológia je mega náročná. Že na to asi nemám. Ale asi, keď už som tu prihlášku podala, tak možno to aspoň skúsim

Ale keď planujes babo - aj viac, tak neviem, či do toho ísť, ja som študovala totiž popri prvej dcére externe, keď sa narodila a už by som to tak asi nedala.

esmera50
autor
12. apr 2021

@girlspower ale určite na to máš :D arteteraiu možno klasicky študovať na vŠ, hlavne v ČR, kurz ti moc nepomôže...Ja uvažujem nad psycholou, arteterapiou, logopédiou a nad záhradnou architektúrou

esmera50
autor
12. apr 2021

@makova333 nieee...ak pôjdem,t ak externe, psycholu alebo akúkoľvek inú školu

esmera50
autor
12. apr 2021

A čo VŠ v Skalici, máte s tým niekto skúsenosti?