Pedagogické minimum
Ahojte prosím na aké povolanie v školstve postačuje pedagogické minimum ? ( som Ing na ekonomickej škole) , rozmyslam aké povolania by som mohla robiť v školstve tým že by som si dorobila pedagogické minimum .
Dobrý deň. Chcem sa spýtať a poprosiť o radu. Pracujem v škole už 6 rokov ako nepedagogický administratívny zamestnanec. Mám ukončené vysokoškolské vzdelanie II.stupňa (verejná správa (Bc) a manažment malého a stredného podnikania (Mgr). Mala by som záujem o pozíciu zástupkyňa riaditeľa, ale nato potrebujem pedagogické minimum. Už teraz ovládam viac ako 90% z tej práce a viem, že by som bola lepšia zástupkyňa, než tie 2 učiteľky, ktorým bolo toto miesto ponúknuté. Prosím, neexistuje nejaká výnimka? Nestačilo by len nejaké školenie, kurz či prax niekde? Prípadne na akú školu ísť, kde sa to dá zvládnuť ľavou zadnou? Nemám záujem, ale učiť predmety z ktorých som štátnicovala, skôr telesnú výchovu alebo psychológiu. Ďakujem
Dobrý deň. Chcem sa spýtať a poprosiť o radu. Pracujem v škole už 6 rokov ako nepedagogický administratívny zamestnanec. Mám ukončené vysokoškolské vzdelanie II.stupňa (verejná správa (Bc) a manažment malého a stredného podnikania (Mgr). Mala by som záujem o pozíciu zástupkyňa riaditeľa, ale nato potrebujem pedagogické minimum. Už teraz ovládam viac ako 90% z tej práce a viem, že by som bola lepšia zástupkyňa, než tie 2 učiteľky, ktorým bolo toto miesto ponúknuté. Prosím, neexistuje nejaká výnimka? Nestačilo by len nejaké školenie, kurz či prax niekde? Prípadne na akú školu ísť, kde sa to dá zvládnuť ľavou zadnou? Nemám záujem, ale učiť predmety z ktorých som štátnicovala, skôr telesnú výchovu alebo psychológiu. Ďakujem
@mimi3112 na prácu zástupkyne potrebujete nie len pedagogické minimum ale aj 5 rokov praxe na pozícii samostatný učiteľ. Čo znamená 6 rokov praxe ako učiteľka. Mohli sa tieto podmienky zmeniť, skúste si to overiť.
@mironka fuuu osobne si myslim, ze by som bola lepsia ucitelka ako niektore, ktore tam zial posobia.... mozno nemate zlu skusenost zatial (chvalabohu) ale niektore individua, ktore sa hraju na ucitelky v skolke, je to smutne... mam deti velmi rada, vlastné deti ma vela naucili osobnych skusenosti, trpezlivosti a hlavne, ono to bol vzdy moj sen. Len rodicia si ma snazili formovat inou cestou.... no aj to sa stava. Len v 35 rokoch sa mi uz asi nechcenist studovat dalsiu skolu 😀
@katie25 ahoj nikdy nieje neskoro. Ja mám 38 a idem to risknúť. Vezmi si 2 roky pomaturitne študium ale potom sa ti môže podariť zamestnať sa a robíš prácu snov. Keď máš vzťah k deťom Ako vraviš.
Ja sama mám vyštudovanú ekonómiu + pedagogické minimum a teraz učím na hotelovej akadémii ekonomické predmety ( podnikovú ekonomiku, účtovníctvo..). Ak chceš učiť je lepšie to urobiť ako ja, najskôr si podať žiadosť na stredné školy s ekonomickým zamerananim, ak by si získala prácu až potom si urobiť pedagogické minimum. Na SŠ platí že od nastúpenia do zamestnania je potrebné do dvoch rokov získať pedagogické minimum, dva roky trvá štúdium a tie prvé dva roky učíš bez, akurát je potrebné v škole doložiť doklad o začatí štúdia. Ak nikdy nezískaš prácu v školstve, resp. stratíš záujem o toto povolanie, sú to pre teba vyhodené peniaze.
@ver567 môžem to pedagogické minimum študovať ak mám ukončené len bakalárske štúdium?

@mironka dakujem, tak to neni este taka hrozna suma.