Pedagogika verzus sociálna práca. Ktorú vysokú školu zvoliť?
Dobré ráno pracujem v školstve ako pedagogická asistentka a potrebujem si doplniť vzdelanie,mám strednú školu s maturitou .Som prijatá na sociálnu prácu ,ale veľmi uvažujem nad inou školou .
Sociálna práca preto,lebo je to vraj ľahká škola,ale rozmýšľam,či nie je lepšie ísť študovať pedagogický smer 🤔mám 3 deti,bojím sa či to zvládnem 😮💨je pedagogika veľmi ťažká ?dakujem ☺️
@lesankavh A čo konkrétne máš na mysli pod pojmom pedagogika? Je toho veľa. Niečo zvládneš, niečo ani náhodou. SP ti je na nič.
@anonym_98ad7b práve sa chcem poradiť,čo z pedagogiky je ľahké študovať ?
@lesankavh manažment
@anonym_98ad7b práve sa chcem poradiť,čo z pedagogiky je ľahké študovať ?
@lesankavh Určite dejepis, geografia, občianska, etika. A potom podľa toho, na čo máš talent. Do MŠ a 1-4 potrebuješ telesnú, výtvarnú a hudobnú. Na 1-4 aj matiku.
Take skoly "aby som nieco mala" je par stratenych rokov podla mna :( Lahke studium je zle studium, nic ti to neda... kazdy zamestnavatel vie, ake su to skoly a nijako to ako "dobra kvalifikacia" vidiet nebudu...
Pedagogika
Viem ,že sociálna práca je “nič moc “len mám strach ísť na ťažšiu školu kedže mám 3 deti,prácu,domácnosť 🫣🫣🫣
Viem ,že sociálna práca je “nič moc “len mám strach ísť na ťažšiu školu kedže mám 3 deti,prácu,domácnosť 🫣🫣🫣
@lesankavh Ak chceš pokračovať ako PA, musíš si vzdelanie doplniť. Študovať teda musíš. A do budúcna ti je SP fakt zbytočná.
@lesankavh Ak chceš pokračovať ako PA, musíš si vzdelanie doplniť. Študovať teda musíš. A do budúcna ti je SP fakt zbytočná.
@anonym_98ad7b áno viem ,že musím aj si uvedomujem ,že SP nemá veľmi perspektívu,ale v práci stupňom tabuľkovo a zo škôlky som už roky preč,tak mám obavy či vôbec nejakú výšku zvládnem 🫣🫣🫣🫣
Zo školy som už roky preč
@anonym_98ad7b áno viem ,že musím aj si uvedomujem ,že SP nemá veľmi perspektívu,ale v práci stupňom tabuľkovo a zo škôlky som už roky preč,tak mám obavy či vôbec nejakú výšku zvládnem 🫣🫣🫣🫣
@lesankavh Ak to nedáš, pôjdeš zo školstva preč, veď to nie je jediný odbor, kde sa dá uplatniť.
Tak SP je v skolstve nanic. Radsej si urob nieco konkretne.
@lesankavh ak chcete pokračovať ako PA musíte mať pedagogiku. Pripadne rozširujúce štúdium Nivam 2 ročne PA
@lesankavh ak chcete pokračovať ako PA musíte mať pedagogiku. Pripadne rozširujúce štúdium Nivam 2 ročne PA
@lenka22031 Nivam mi bude postačujúce ?
@lesankavh Áno, bude to stačiť. A to spravíš ako nič.
@anonym_98ad7b vieš mi o Nivam napísať viac?
Nech sa páči, pozri si na ich stránke, nič náročné si to vyhľadať, vytelefonovať.
https://edu.nivam.sk/sk/edu/program/8
Ja to neštudujem, nepotrebuhem to. Ale vo ceľkom to stredoškoláčky, ktoré nastúpia, študujú.
Nech sa páči, pozri si na ich stránke, nič náročné si to vyhľadať, vytelefonovať.
https://edu.nivam.sk/sk/edu/program/8
Ja to neštudujem, nepotrebuhem to. Ale vo ceľkom to stredoškoláčky, ktoré nastúpia, študujú.
@anonym_98ad7b dakujem za info 😀
@lesankavh Predskolska a elementarna pedagogika ale nie je tazka skola a zoberu pomaly toez kazdeho.
@lesankavh a coby so nezvladla?Zvldnes tie externe studia nie su narocne.
Mozno skor predprimarnu/ elementarnu pedagogiku? Ked uz…
@lesankavh Obe su lahke skoly
@lesankavh ja som si tento rok dokončil sociálnu prácu Mgr. po 14 tich rokoch. No, ale ľahké to pre mňa nebolo.. nedalo sa to porovnať s tým keď som ju študoval pred rokmi... Boli to nervy. Neskôr som sa pýtal spolužiačky, ktorá si ju robila v kuse a študium zvládala so samymi ačkami či to bolo pre ňu ľahké štúdium. Odpovedala, že vôbec a nech jej niekto povie, že je to ľahké štúdium...A to sme študovali na Alžbete.. Ako sociálny pracovník inak budeš môcť pracovať ako asistent v škole, ale aj ako sociálny pedagóg..

@lesankavh socialnu pracu ma kazdy treti nezamestnany... pedagogika