icon

Pedagogika verzus sociálna práca. Ktorú vysokú školu zvoliť?

lesankavh
15. sep 2025

Dobré ráno pracujem v školstve ako pedagogická asistentka a potrebujem si doplniť vzdelanie,mám strednú školu s maturitou .Som prijatá na sociálnu prácu ,ale veľmi uvažujem nad inou školou .
Sociálna práca preto,lebo je to vraj ľahká škola,ale rozmýšľam,či nie je lepšie ísť študovať pedagogický smer 🤔mám 3 deti,bojím sa či to zvládnem 😮‍💨je pedagogika veľmi ťažká ?dakujem ☺️

sweet20
15. sep 2025

@lesankavh socialnu pracu ma kazdy treti nezamestnany... pedagogika

anonym_98ad7b
15. sep 2025

@lesankavh A čo konkrétne máš na mysli pod pojmom pedagogika? Je toho veľa. Niečo zvládneš, niečo ani náhodou. SP ti je na nič.

lesankavh
autor
15. sep 2025
@anonym_98ad7b

@lesankavh A čo konkrétne máš na mysli pod pojmom pedagogika? Je toho veľa. Niečo zvládneš, niečo ani náhodou. SP ti je na nič.

@anonym_98ad7b práve sa chcem poradiť,čo z pedagogiky je ľahké študovať ?

anonym_152ab5
15. sep 2025
@lesankavh

@lesankavh manažment

anonym_98ad7b
15. sep 2025
@lesankavh

@lesankavh Určite dejepis, geografia, občianska, etika. A potom podľa toho, na čo máš talent. Do MŠ a 1-4 potrebuješ telesnú, výtvarnú a hudobnú. Na 1-4 aj matiku.

anjelicek26
15. sep 2025

Take skoly "aby som nieco mala" je par stratenych rokov podla mna :( Lahke studium je zle studium, nic ti to neda... kazdy zamestnavatel vie, ake su to skoly a nijako to ako "dobra kvalifikacia" vidiet nebudu...

7lenka11
15. sep 2025

Pedagogika

lesankavh
autor
15. sep 2025

Viem ,že sociálna práca je “nič moc “len mám strach ísť na ťažšiu školu kedže mám 3 deti,prácu,domácnosť 🫣🫣🫣

anonym_98ad7b
15. sep 2025
@lesankavh

Viem ,že sociálna práca je “nič moc “len mám strach ísť na ťažšiu školu kedže mám 3 deti,prácu,domácnosť 🫣🫣🫣

@lesankavh Ak chceš pokračovať ako PA, musíš si vzdelanie doplniť. Študovať teda musíš. A do budúcna ti je SP fakt zbytočná.

lesankavh
autor
15. sep 2025
@anonym_98ad7b

@lesankavh Ak chceš pokračovať ako PA, musíš si vzdelanie doplniť. Študovať teda musíš. A do budúcna ti je SP fakt zbytočná.

@anonym_98ad7b áno viem ,že musím aj si uvedomujem ,že SP nemá veľmi perspektívu,ale v práci stupňom tabuľkovo a zo škôlky som už roky preč,tak mám obavy či vôbec nejakú výšku zvládnem 🫣🫣🫣🫣

lesankavh
autor
15. sep 2025

Zo školy som už roky preč

anonym_98ad7b
15. sep 2025
@lesankavh

@anonym_98ad7b áno viem ,že musím aj si uvedomujem ,že SP nemá veľmi perspektívu,ale v práci stupňom tabuľkovo a zo škôlky som už roky preč,tak mám obavy či vôbec nejakú výšku zvládnem 🫣🫣🫣🫣

@lesankavh Ak to nedáš, pôjdeš zo školstva preč, veď to nie je jediný odbor, kde sa dá uplatniť.

martinkatinka
15. sep 2025

Tak SP je v skolstve nanic. Radsej si urob nieco konkretne.

lenka22031
15. sep 2025

@lesankavh ak chcete pokračovať ako PA musíte mať pedagogiku. Pripadne rozširujúce štúdium Nivam 2 ročne PA

lesankavh
autor
15. sep 2025
@lenka22031

@lesankavh ak chcete pokračovať ako PA musíte mať pedagogiku. Pripadne rozširujúce štúdium Nivam 2 ročne PA

@lenka22031 Nivam mi bude postačujúce ?

anonym_98ad7b
15. sep 2025
@lesankavh

@lesankavh Áno, bude to stačiť. A to spravíš ako nič.

lesankavh
autor
15. sep 2025
@anonym_98ad7b

@lesankavh Áno, bude to stačiť. A to spravíš ako nič.

@anonym_98ad7b vieš mi o Nivam napísať viac?

anonym_98ad7b
15. sep 2025
@lesankavh

@anonym_98ad7b vieš mi o Nivam napísať viac?

Nech sa páči, pozri si na ich stránke, nič náročné si to vyhľadať, vytelefonovať.
https://edu.nivam.sk/sk/edu/program/8
Ja to neštudujem, nepotrebuhem to. Ale vo ceľkom to stredoškoláčky, ktoré nastúpia, študujú.

lesankavh
autor
15. sep 2025
@anonym_98ad7b

Nech sa páči, pozri si na ich stránke, nič náročné si to vyhľadať, vytelefonovať.
https://edu.nivam.sk/sk/edu/program/8
Ja to neštudujem, nepotrebuhem to. Ale vo ceľkom to stredoškoláčky, ktoré nastúpia, študujú.

@anonym_98ad7b dakujem za info 😀

anonym_0c77c0
15. sep 2025
@lesankavh

@lesankavh Predskolska a elementarna pedagogika ale nie je tazka skola a zoberu pomaly toez kazdeho.

anonym_0c77c0
15. sep 2025
@lesankavh

@lesankavh a coby so nezvladla?Zvldnes tie externe studia nie su narocne.

kiki68
15. sep 2025

Mozno skor predprimarnu/ elementarnu pedagogiku? Ked uz…

truhlikvseved
16. sep 2025

@lesankavh Obe su lahke skoly

stanojano
18. sep 2025

@lesankavh ja som si tento rok dokončil sociálnu prácu Mgr. po 14 tich rokoch. No, ale ľahké to pre mňa nebolo.. nedalo sa to porovnať s tým keď som ju študoval pred rokmi... Boli to nervy. Neskôr som sa pýtal spolužiačky, ktorá si ju robila v kuse a študium zvládala so samymi ačkami či to bolo pre ňu ľahké štúdium. Odpovedala, že vôbec a nech jej niekto povie, že je to ľahké štúdium...A to sme študovali na Alžbete.. Ako sociálny pracovník inak budeš môcť pracovať ako asistent v škole, ale aj ako sociálny pedagóg..