Policajná akadémia Bratislava

menoucet
2. júl 2023

Dobrý deň, chcel by som sa informovať ohľadom štúdia na policajnej akadémii v Ba. Bol som prijatý na odbor kadet (boom), kde sa potrebujem zapísať, avšak prešiel som si všetky dostupné informácie na stránke školy a našiel som, že po skončení bakalárskeho štúdia (bc) by som bol menovaný do hodnosti strážmajster, ale nikde som nenašiel akú hodnosť budem mať po skončení magisterského štúdia. Vedel by niekto poradiť? Prípravné napísať nejaké bližšie info.

sgilvadia
3. júl 2023

@menoucet pokiaľ viem potom sa už hodnosti dávajú podľa odsluzenych rokov, nie podľa vzdelania.

ibrunova
3. júl 2023

@menoucet po skončení 1. stupňa si musíš nájsť miesto, dostaneš hodnosť stržm. Magistra dokončíš externe a hodnosť sa ti mení tak, ako ti budú pribúdať roky, čiže po 2 rokoch nstržm, potom o tri ppráp.
Ak by si sa medzitým presunul na dôstojnícku funkciu, tak od toho dňa si rok ppor, potom por, npor. Tým, že skončíš Mgr., sa ti nič nemení, budeš už vo výkone.

menoucet
autor
3. júl 2023

Ďakujem. Ale teraz sa už mgr. na policajnej akadémii neštuduje len externou formou ale denným štúdiom

ibrunova
3. júl 2023

@menoucet je to možné, my máme teraz prváčky kadetky na praxi a hovoria, že budú tam len po Bc, že denne študujú potom už len civili. Ak by to bolo tak, že celé Mgr. štúdium budeš na škole, tak potom skončíš zrejme ako kadet. A teraz sa menilo nariadenie, kde zrušili štátnu službu kadeta, tak neviem, koho sa to bude týkať.

menoucet
autor
3. júl 2023

A čo sa týka tej praxe tak boli k vam pridelené alebo mali možnosť si vybrať, kde by chceli praxovať?

ibrunova
3. júl 2023

@menoucet podľa trvalého pobytu

mb
10. nov 2023

Je tu nejaký študent ktorý aktuálne študuje na policajnej akadémii? Mala by som pár otázok.. ďakujem