Prijímacie konanie na právo. Koľko študentov berú na Komenského?
Ahojte baby, len tak zo zvedavosti… na právo UK v BA berú až 600 ľudí? To akože fakt zoberú skoro každého, kto sa prihlási? Ja som bola tiež na práve len nie Komenského, a nás bolo len okolo 60 prijatých, takže mi to príde úplne mimo. To ich tam fakt držia len kvôli dotáciám a potom 80 % ani nepustia ku štátniciam či ich hneď vyšmaria už v prvom semestri? neviete, ako to tam vlastne funguje?
myslela som si, ze niekto, kto chce byt pravnik, by mal ovladat aspon zaklady slovenskej gramatiky...ci nie ?
ano, presne tak, uz po prvom semestri odpadne cast ludi, a tak to ide, az zostane mozno tak 50 ludi, z ktorych este par vyhodia na Mgr. statniciach
myslela som si, ze niekto, kto chce byt pravnik, by mal ovladat aspon zaklady slovenskej gramatiky...ci nie ?
@nyusika čo sa čuduješ,,u nás väčšina Ing.a Mgr.nevedia vôbec pravopis..neviem, ako písali diplomovku...
@didamt všetko čiarky plus slovo "primacky"
@nyusika A kde vôbec píšem, že tam chcem ísť? Veď vravím, že sa pýtam, lebo ma to jednoducho zaujíma. Ja už mám odštudované. A čo sa týka tých chýb… sú to úplné banality😂🙈, ktoré som napísala v uvoľnenej diskusii, nie ako jazykový rozbor. Pointa bola otázka, nie pravopis. Ale ďakujem za postreh, nabudúce to možno napíšem ako sloh na maturitu.
Ja ked som maturovala na gymnaziu, tak do BA na UK islo cca 10 ludi od nas, len co viem.. a dokoncila Mgr. jedna. Zvysok vyhodili zvacsa po prvom alebo po druhom semestri. A veeela dalsich ludi poznam, ze isli na pravo na UK a skoncili uz v prvaku..
Ehm, ja sa pohybujem v pravnej oblasti a co sa tyka pravopisu, tak nemam ziadne iluzie o tom, ze by ho pravnici ovladali perfektne... a co sa tyka ciarok, tak to uz absolutne 🙂

@xkarolina ano, deje sa to kvoli financiam. Ti, ktori na to nemaju sa precistia postupne