Rada by som sa stala psychologičkou a nechcem, aby som vyšla ako učiteľka
Zdravím, vedeli by ste mi prosím vás poradiť VŠ? Rada by som sa stala psychologičkou, no nechcem aby som vyšla ako učiteľka…
@hopelessromantic stačí si dať pozor kam pošleš prihlášku, ak nechceš byť učiteľka tak neposielaj na pedagogickú fakultu ale na fakultu sociálnych vied a zdravotníctva
@hopelessromantic to základnú vec nevieš a študovať to chceš?
Psychologia sa da studovat na Fakulte socialnych a ekonomickych vied UK, tam mi to pride viac aplikovane a potom este na Filozofickej fakulte UK, kde je to viac teoreticke ... Ja poznam situaciu len v BA, neviem, odkial si. Pozri si na portali www.crzp.sk zaverecne prace z tychto fakult. Uvidis, ze comu sa tam venuju.
@hopelessromantic vystudovat psychologiu na VS je len zaciatok, potom potrebujes kurzy ked chces robit aj psychoterapiu, aj tusim prax v nemocnici a budes klinicky psycholog
Dcera chodi na Trnavsku univerzitu, filozoficka fakulta. Prihlasku mala aj v nitre alebo na UCM v trnave. Treba si dat pozor aby to nebol pedagogicky smer.
Musis ist na jednoodborovu psychologiu, nie na ucitelsky smer.
nie kazdy MGR je ucitel 🙂

@hopelessromantic však normálne si vyber odbor psychológia. Nechápem prečo máš vyjsť ako ucitelka
Ale počítaj s tým, že škola to je len teoretické background, potom si musíš rovit rôzne kurzy a výcviky.